Bronz Ve Komando


mertmeteÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2014
İl: Rize
Mesaj: 321
mertmeteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2015 14:52
Merhaba arkadaşlar akvaryumumda bronz ve komando çöpçü bakıyorum son bir haftadır iki türde yerden akvaryumun üstüne yüzüp tekrar aşağıya iniyor nedeni nedir acaba akvaryum 150 lt

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2015 15:29
Yurutlama dönemi dişiler aşağı yukarı yüzer erkeklerin dikkatini çeker, erkek dişinin önüne gider, dişi erkeğin karnından erkeklik sıvısını emer, yutar yumurta kesesindeki yumurtaları döller, sonra o yumurtaları karın altındaki pelvis yüzgeci arasına 3'er 5'er döker onları tutar taşır götürür akıntılı bir yere cama yapıştırır böyle ürer çöpçüler.
Birde ısı farklarında sonbahar geliyor biraz gece akvarum suyundaki ısı düşebilir, bunu algılarlar biraz akıntılı yağmur mevsiminde şelalelerden su dökülürsen böyle ortamda ufak ısı farklarında üreme güdüleri ortaya çıkabiliyor bazen sevinerek böyle yüzmeler sergileyebilirler, Oksijende filtre varsa hava motoru yeterli oksijen sağlanıyor bir sorun yoktur. Aç kaldığında ise yüzeye çıkıp cam kenarında boydan boya camın dışına suyun dışına taşmış yemleri bıyıklarıyla almak için sağdan sola hızlıca yüzerekte yem toplamak isterler yüzeyden. Sağlıklarında bir sorun yoksa iştahları yerindeyse yem atılınca yiyorlarsa, dert etmeye gerek yok.

Beğenenler: [T]176357,HarunP[/T][T]156703,xOsMaNmErTx[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir