Bu balık neden ölmüş olabilir? :(


milamberÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 590
milamberÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2011 14:47
 Merhaba arkadaşlar,discus beslemeye daha yeni başladım,geçen hafta balıklarımın ilk yumurtlamalarını paylaşmışdım,2 gün önce tekrar yumurtladılar,dün sabah işe giderken herşey normaldi ama bugün işden geldiğimde erkek balığın ölmüş olduğunu gördüm,dişide keyifsiz bir şekilde bir köşede duruyordu.Hemen ölen balığı akvaryumdan çıkarıp %70 oranında su değişimi yaptım ve bir ampül bimeks ekledim suya.Dişi balık birazdaha iyi şimdi verdiğim dana yüreği yeminide güzel bir şekilde yedi içim rahatladı biraz.
  Sizlerden öğrenmek istedğim aşağıda belirtdiğim şıklardan hangisi balığın ölümüne sebep olmuş olabilir?
 
  1-Perşembe akşamı ve cuma günü sabah özellikle erkek balıkda titreme ve silkinme gibi hareketler gözlemledim,dışparazitden şüpelenip eczaneden permasol aldım,bu arada balıklarda akvaryumdaki testiyi temizliyorlardı ve dişininde tüpçük çıkartmış olduğunu farketdim.Balığın kurlaşma hareketi olarak titrediğini düşünerek müdahale etmedim ve cuma akşam saat 5 gibi balıklar yumurta dizmeye başladılar.Erkek balık yumurta dizme işlemi bitdikden sonrada titreme hareketlerine devam etdi biryandanda yumurtaları havalandırma işini yapıyordu.
 
  2-Yumurtlama işlemi bitdikden sonra suya az miktarda metilen mavisi damlatdım.
 
  3-Balıkların yumurtlama hazırlıkları yaptıklarını farketdiğim anda dış filitreyi ve pipo filitreyi kapatdım.Yumurtlama işlemi bitdikten sonra sadece pipo filitreyi aktif hale getirdim.Dipte öğlen atdığım yemlerden kalan parçalar vardı balıkları rahatsız etmemek için dip çekimi yapmadım.
 
 Evet arkadaşlar 2 gün içerisinde gelişen olaylar bu şekilde,şimdi eğerki balıkda şüpelendiğim gibi dış parazit varsa bu balığın 3 gün içerisinde ölmesine neden olurmu?Az miktarda damlatdığım metilen mavisi balıklara zarar vermiş olabilirmi?Dipte bıraktığım yem artıkları ölüme sebeiyet vermiş olabilirmi 1 gün içerisinde, cumartesi günü çok az yemleme yapıldı bugün geldiğimdede dipte çok fazla yem artığı yoktu. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tnemücrEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 758
tnemücrEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2011 21:12
Sağlam discusun iki günde ölmesi gerçekten çok ilginç. 3 aydır ölmesini beklediğim discusum var. Aklıma zehirlenmiş olabileceği geliyor. Yazdığınız faktörlerin ani ölüme yol açacağını düşünmüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2011 22:37
Bildiğim kadarıyla dana yüreğinde tenya olma ihtimali çok yüksek. Verdiğiniz dana yüreğinden tenya bulaşmış olabilir. Bazı tenya türleri canlının kalbine ve beynine yerleşir yavaşça gelişir ve aniden canlının ölümüne, felç olmasına yada kör olmasına neden olurlar. Bazı üstatların bunun için çiğ kabak çekirdeğini balıklarına yedirdiklerini biliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurdemirbalaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
Kayıt: 05/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1983
onurdemirbalaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2011 09:27
Balıklarınızın ölmesine çok üzüldüm,balıklarınızın en son su değişimini nezaman ve ne şekilde yaptınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

milamberÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 590
milamberÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2011 11:17
Merhaba arkadaşlar,Onur bey hergün dip çekimi yapıldıktan sonra 15lt kadar su değiştiriyordum,akvaryum 150 lt civarı içinde sadece bu eş discuslar vardı.Suyun yarısı r/o suyu kalanıda güneş enerjisinden sıcaksu ilave ederek akvaryum sıcaklığına getirip suyu ekliyordum.Dişide bir sorun yok oldukça sağlıklı,ölen erkekdede bir sorun yoktu oda çok sağlıklıydı, tek farketdiğim olumsuzluk perşembe günü farketdiğim erkekdeki titreme ve silkinme şeklinde hareketler ben dış parazitden şüpelendim ve gidip permasol aldım ama balıkların yumurta dizeceklerini anlayınca bir işlem yapmadım.Balıklar cuma günü yumurta dizince o gün ve cumartesi günü dip çekimi yapılmadı su değişmedi.Cumartesi günü ben zaten işdeydim sabah çıkarken yumurtalarına bakıyordu balıklar,pazargünü eve geldiğimde erkek balığın ölmüş olduğunu gördüm :(
 
Cuma akşamı balıklar yumurtlarken çektiğim fotoğraflar.
milamber2011-02-14 14:27:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir