bu ilanlar neden iğneli


Egece AkvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 31
Egece AkvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2006 23:36

Sevgili akuarist arkadaşlar ;

Bir Ticari Üye olarak bu konu hakkında yazılan herşeyi takip ediyorum.Sayın Batur Ustabaşıoğlu bana göre gereken açıklamaları yaptı.Ben kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyorum.   Siz sevgili hobici arkadaşlara Batur Bey'in çok hizmet verdiğini ve zamanında çaba sarfettiği bir gerçektir.Herşeyden önce Akvaryum.com gibi bir siteyi kazandırmıştır.Böylelikle Üye sayısı 10,000 geçmiş bir siteye bu şekilde yüklenmek yerine sorunları nasıl gidermemiz gerektiğini konuşmamız gerekir.Benim şahsımında tasvip etmediği bazı moderatör arkadaşlar veya konular oluyor tabiki ama bunu bir siteye mal etmek yanlış.

Refet Ali Bey'in bahsettiği gibi isteyen her arkadaş da Ticari Bölümden ücret karşılığı iğneli konu başlığı alabilir.Sonuçta mevcut siteninde bir takım mutat giderlerini bu şekilde yada reklem alarak çıkarması gayet doğaldır.Ama bunu yanlış yerlere çekmemek gerekir.

Sonuç olarak kırıcı değil yapıcı olmalıyız.Diye düşünüyorum.

Herkesin Kurban Bayramını ve yeni yılını kutlarım.

Saygılarımla...

Egece Akvaryum2006-12-30 23:45:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheWindÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 155
TheWindÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2006 23:38
 +bi sürü  EGECE AKVARYUM  " Yapıcı"

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÇakınÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1371
Emre ÇakınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2006 05:22

Ticari üye olmanın nesi kötü anlamadım


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgao2000Çevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2005
İl: Ankara
Mesaj: 2284
tolgao2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2006 10:05
Yazık kelimesini savuruken biraz dikkatli olalım hadi Selman forum özel sorunlusu eskinin moderatörü doalyısıyla daha rahat kafasında düşünümüş tartmış karar vermiş yazmış, cevabını almayı göze alarak ama diğer arkadaşlar yazık kelimesini pek kolay savuruvermişler, bu kadar kolaymı arkadaşlar ? Bu dönen değirmenin suyu nereden gelecek, reklam olmadan satış olmadan her ay binlerce dolar hosting maliyetleri nasıl halledilecek, ya her hobiciden üyelik parası alınacak pamuk eller cebe denecek yada site kendi yağınla kavrulabilmek için reklam alacak gerekiyorsa ürettiği balıkları satacak, yada site kapanacak etraftaki uyduruk forumlara kalacaksınız...

 tolgao20002006-12-31 10:51:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdoperÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2005
İl: Ordu
Mesaj: 81
erdoperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2006 13:37

Bu konuda yapılan uygulamanın % 100 dogru oldugunu düşünüyorum , Batur bey'e ve Refet Ali YALÇIN' a , Akvaryum.com u kurdukları ve gelişip yaşaması için ellerinden gelen her türlü maddi ve  manevi destegi sagladıkları için sonsuz teşekkür ederim.

Bu sitenin aylık gideri binlerce dolardır ve bunun cok büyük bölümünü Batur beyin hiç bir karşılık beklemeden yıllardır karşıladıgını biliyorum . Bunu hiç kimse yapmaz , bunu yaptıran ticari bir kaygı yada beklentide degildir tamamen Rahmetli babalarının ve kendilerinin akvaryum sevgisidir. Ben bu sitede Batur beyin vermiş oldugu bir ilan görmedim bu gune kadar , eminimki bu ilanlarda bedeli siteye ödenerek koyulmuştur , hatta belkide siteye katkı olsun diye verilmiştir.

Refet bey yazmış zaten isteyen ticari üyelerimiz bedelini ödemek kaydıyla iğneli ilan koyabilir diye , diger ticari üyelerimizdende bu tarz bedelini ödeyerek ilan vermek isteyenlerin olmasını dilerim . Bu sitemizin daha gelişmesine karkıda bulunacaktır.

Batur bey eger Akvaryum.com un ana sayfasına 10*20 cm şirketinin reklamınıda koysa bu hakkıdır , eger Batur beyin ödedigi bedeli ödemeye hazır biri varsa , site yönetimi yardımcı olur kendilerine sanıyorum . Eleştirmek çok kolaydır ama birşeyler yaratmak zordur . Sizden sadece en sık ziyaret alan başka bir akvaryum sitesini ve sitenin ana sayfasındaki online satış bölümünü düşünmenizi rica ediyorum işte ticari zihniyet budur , akvaryum.com ticari bir site olmadı ve böyle devam etmesinide umut ediyorum. Emegi geçen herkes  Şukranlarımı sunarım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dinleyen AdamÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1192
Dinleyen AdamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2006 13:41
Erdoğan Bey yazdıklarınıza katılıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bahadir74Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1143
bahadir74Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2006 15:39
[QUOTE=tolgao2000] Yazık kelimesini savuruken biraz dikkatli olalım hadi Selman forum özel sorunlusu eskinin moderatörü doalyısıyla daha rahat kafasında düşünümüş tartmış karar vermiş yazmış, cevabını almayı göze alarak ama diğer arkadaşlar yazık kelimesini pek kolay savuruvermişler, bu kadar kolaymı arkadaşlar ? Bu dönen değirmenin suyu nereden gelecek, reklam olmadan satış olmadan her ay binlerce dolar hosting maliyetleri nasıl halledilecek, ya her hobiciden üyelik parası alınacak pamuk eller cebe denecek yada site kendi yağınla kavrulabilmek için reklam alacak gerekiyorsa ürettiği balıkları satacak, yada site kapanacak etraftaki uyduruk forumlara kalacaksınız...

 [/QUOTE]

    Bence yapılan en mantıklı açıklama Tolga Bey'den gelmiş.Kendisine kesinlikle katılıyorum.
bahadir742007-1-1 2:20:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selmandÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1349
selmandÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2006 15:58
[QUOTE=turkdiscus]
Burdaki yazıyı okuyup buraya cevap yazmayan her arkadaşa teşekkür ederim. [/QUOTE]

Niye cevap yazanlar yada düşüncelerinş dile getirenler siteyi karıştırmak istiyor diğer susanlar ise delikanlı türk gencimi oluyor.

[QUOTE=turkdiscus]Bu ve bunun gibi kişiler sadece tukaka veya kuyuya taş at kim çıkartacak mantığındalar. Biz burda buna İZİN VERMEYİZ. BU SİTE HOBİCİLERİN. Siyasilerin veya elinde barut ve kibrit tutanların değildir. [/QUOTE]

Bu ve bunun gibi kişi kelimesinden sonra tanımladığın sıfatları son savurabileceğin kişi sanıyorum ki  benim , tolga da gereken hassasiyeti bu noktada da göstermeliydi bence...

[QUOTE=turkdiscus]Yanlız bu yazılanları bende okudum ve gerçekten EVET GERÇEKTEN cevap yazmaya tenezzül bile etmedim.[/QUOTE]
Siteye gönül vermiş insanların yazdıklarına cevap vermeyen bir yönetici...

[QUOTE=turkdiscus]Hayırlı günlerrrrrrrrrrrrr [/QUOTE] Sizede.

[QUOTE=turkdiscus]PARDON BU ARADA DA YAŞ 35[/QUOTE] çok güzel ne diyelim allah daha çok versin.


Neyse ben diyeceğimi dedim daha da fazla bir şey dememe gerek yok buy konu da son kez cevap hakkımı uslupsuz yazıdan ötürü kullandım. Başka bi noktada olsa tınmazdım bile.

Mesajımı da herkes aldığına göre ve herkes de kendisini haklı gördüğüne göre sitenin sahibi de ben olmadığıma göre kim neyi ne yapar beni ilgilendirmez. Nasıl olsa bu saatten sonra ne siz değişirsiniz ne de ben değişirim. Tartışmayı daha da fazla uzatırdım ama tenezzül etmeyen birisiyle tartışmaya tenezzül dahi etmem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sarı prensesÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 267
sarı prensesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2006 16:26
Benim abilerim sayılacak insanlar var aranızda bu konuyu lütfen kapatmanızı rica ediyorum bu hobiyi bana sevdiren bu sitedir tartışmaya gerek yok bir yanlış yapılmış olabilir,bunu uzatmakla yapılan yanlış ortadan kalkacak mı?Herkes yanlış yapabilir,sayın site yöneticileri bu konu da daha uzatılırsa farklı yöne çekicelecektir...Bu kadar seviyeli bir forumda bunların tartışılması bence yanlıştır.
saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuSabRiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 135
SuSabRiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2006 18:14
Arkadaşlar neden herşeyi bukadar çok sorun ediyorsunuz? iğneli olmuş olmamış ne farkeder.. Sonuçta burda site kurucuları haricinde kimse siteye maddi destek yapmıyordur.. Masrafların bir şekilde çıkarılması gerek ve bu şekilde yapılan uygulama çok çok doğrudur.. Ben bu siteye üye olduğumdan beri bana çok şey kattı.. Hobiye tekrar dönmeme ve bildiklerimin aslında hiçbişey olmadığığnı burda öğrendim. Bence nankörlük etmeyip sitenin bize kattığı tecrübelere saygı duyup bu tür yıkıcı konular açmamalıyız. En azından sorunu olan yöneticiyle öm ile haberleşsin bu şekilde açılan konular ortalığı karıştırmaktan başka birşeye yaramıyor..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2006 21:02
Gerçi pek çok arkadaşım bu konuda fikirlerini beyan etmiş, ben de kendimi tutamıyorum, eğer bir moderatör olarak bu konuda yorum yapmamı hoş karşılamayanlar olursa lütfen beni mazur görsünler.

Ben kimilerine göre kısa bir zaman önce bu siteye üye oldum. Kendi çapımda bildiklerimi paylaştım; bir yandan da sizlerin paylaşımları ile çok şey öğrendim. Bu siteye yeni birşeyler katabilmek için pek çok şey araştırdım, bilimsel yayınları bile takip eder oldum. İşinde uzman kişiler ile görüşmelerim oldu. Onlardan öğrendiklerimi sizlere aktarmak için çabaladım. Kimi zaman sorunları olan arkadaşlarımızın sorunlarının ne olduğunu bulabilmek için günlerce yabacı kaynakları araştırdım. Peki bunları neden anlatıyorum? Bunlardan dolayı pişman mıyım? Pek tabii ki hayır. Siz üyeler ile bu site var oldu. Batur Bey, diğer site yöneticileri ve moderatör arkadaşlarım sayesinde bu site varlığını sürdürme şansı yakaladı. Ben de bu sayede kendimi geliştirme şansı buldum, pek çok şey öğrendim. Her şeyden önemlisi bu siteden pek çok arkadaş edindim. Ben akvaryum.com'a üye olmadan önce biri gelip de bir internet sitesi hayatına renk katacak dese herhalde ona garip garip bakardım fakat bu gerçekten de oldu.

Üye sayısı 10000'i geçen, yoğun veri trafiğine sahip olan bir sitenin maliyetini inanın çok iyi bilirim. Bu maliyet, akvaryum.com gibi foruma dayalı bir sitede aylık 4 haneli rakamlar ile ifade edilebilir. Hele bir de buna her kullanıcının akvaryum.com altında kendi sitesine sahip olmasını ve de akvaryum.tv gibi bir hizmetin gelmesi de eklenince maliyet daha da artacaktır.

Batur Bey bu yükün altına girmek gibi bir zorunluluğa sahip olmasa bile bizlere bu imkanı sağlamaktadır. Bunu yaparken yükünün hafiflemesini istemesi de en büyük hakkıdır. Eğer bir gün gelir de Batur Bey "Benden bu kadar." derse kimlerin pamuk ellerini cebine atacağını merak ederim.

Selman Bey'in bu konuda yorum yapmasına birşey diyemem. Çünkü hem eski moderatörlerdendir hem de sitenin çok eski bir üyesidir. Fakat diğer üyelerimiz Batur Bey'e "yazık" gibi sert sözler söylemeden önce iki kez düşünmelidir veya bu siteye en az Batur Bey kadar katkı yapmalıdır. Unutmayın ki bu site Batur Bey'in hiç de az olmayan maddi katkılarına bağlıdır. Paranın ne kadar zor kazanıldığını bilenler bunu akıllarında bir tartmalı ve akvaryum.com'dan faydalanırken bunu hatırlamalıdır diye düşünüyorum.

Son olarak:
Bize böyle güzel bir ortam sağladığı için Batur Bey'e buradan teşekkür etmek istiyorum.

Sözlerimin nahoş olduğunu düşünen veya gücenenler olursa kusura bakmasınlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuSabRiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 135
SuSabRiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2006 21:53

[QUOTE=encort]Gerçi pek çok arkadaşım bu konuda fikirlerini beyan etmiş, ben de kendimi tutamıyorum, eğer bir moderatör olarak bu konuda yorum yapmamı hoş karşılamayanlar olursa lütfen beni mazur görsünler.

Ben kimilerine göre kısa bir zaman önce bu siteye üye oldum. Kendi çapımda bildiklerimi paylaştım; bir yandan da sizlerin paylaşımları ile çok şey öğrendim. Bu siteye yeni birşeyler katabilmek için pek çok şey araştırdım, bilimsel yayınları bile takip eder oldum. İşinde uzman kişiler ile görüşmelerim oldu. Onlardan öğrendiklerimi sizlere aktarmak için çabaladım. Kimi zaman sorunları olan arkadaşlarımızın sorunlarının ne olduğunu bulabilmek için günlerce yabacı kaynakları araştırdım. Peki bunları neden anlatıyorum? Bunlardan dolayı pişman mıyım? Pek tabii ki hayır. Siz üyeler ile bu site var oldu. Batur Bey, diğer site yöneticileri ve moderatör arkadaşlarım sayesinde bu site varlığını sürdürme şansı yakaladı. Ben de bu sayede kendimi geliştirme şansı buldum, pek çok şey öğrendim. Her şeyden önemlisi bu siteden pek çok arkadaş edindim. Ben akvaryum.com'a üye olmadan önce biri gelip de bir internet sitesi hayatına renk katacak dese herhalde ona garip garip bakardım fakat bu gerçekten de oldu.

Üye sayısı 10000'i geçen, yoğun veri trafiğine sahip olan bir sitenin maliyetini inanın çok iyi bilirim. Bu maliyet, akvaryum.com gibi foruma dayalı bir sitede aylık 4 haneli rakamlar ile ifade edilebilir. Hele bir de buna her kullanıcının akvaryum.com altında kendi sitesine sahip olmasını ve de akvaryum.tv gibi bir hizmetin gelmesi de eklenince maliyet daha da artacaktır.

Batur Bey bu yükün altına girmek gibi bir zorunluluğa sahip olmasa bile bizlere bu imkanı sağlamaktadır. Bunu yaparken yükünün hafiflemesini istemesi de en büyük hakkıdır. Eğer bir gün gelir de Batur Bey "Benden bu kadar." derse kimlerin pamuk ellerini cebine atacağını merak ederim.

Selman Bey'in bu konuda yorum yapmasına birşey diyemem. Çünkü hem eski moderatörlerdendir hem de sitenin çok eski bir üyesidir. Fakat diğer üyelerimiz Batur Bey'e "yazık" gibi sert sözler söylemeden önce iki kez düşünmelidir veya bu siteye en az Batur Bey kadar katkı yapmalıdır. Unutmayın ki bu site Batur Bey'in hiç de az olmayan maddi katkılarına bağlıdır. Paranın ne kadar zor kazanıldığını bilenler bunu akıllarında bir tartmalı ve akvaryum.com'dan faydalanırken bunu hatırlamalıdır diye düşünüyorum.

Son olarak:
Bize böyle güzel bir ortam sağladığı için Batur Bey'e buradan teşekkür etmek istiyorum.

Sözlerimin nahoş olduğunu düşünen veya gücenenler olursa kusura bakmasınlar.
[/QUOTE]

+1 değil 1'ler..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

free willyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2006
İl: Ankara
Mesaj: 348
free willyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2007 03:58

Ah Ahh.Ağzım bantlı olmasa konuşucamda,ağzım bantlandı işte..

Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yüce ÖzgünÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2005
İl: Ankara
Mesaj: 231
Yüce ÖzgünÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2007 13:22
    Yiğit Bey, özgür bir forumdasınız, burada kimse ağzınızı bantlayamaz, bantlamaz.

    Fikrinizi istediğiniz gibi belirtebilirsiniz, tutarlı olur veya olmaz,  konunun sonucu bariz, olayları objektif olarak değerlendirdiğinizde Batur Abi'nin haksız bir yanını bulamıyorum.

    Selman  Selman'lığını  yapmış, sıfatına  uygun  davranmış...

Sevgiler Selman'cığım

    

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir