bu kayalar malawi biyotopu icin uygunmudu


ulusoy44Çevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 25
ulusoy44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2010 19:02

arkadaslar konuyu dogru yere actimmi bilmiyorum ama bir sorum olacak bu kayalar malawi biyotopu icin uygunmudur yada baska önerileriniz varsa cok sevinirim..

bu arada yeni üyeyim adim mehmet ulusoy bremende yasiyorum bu hobidede cok yeniyim umarim sizin gibi ustalarin yardimi ile kendimi gelistirir ve bu sevdayi layigi ile yapabilirim.
 
saygilar...
 
Uploaded with ImageShack.us

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahbeabiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 751
ahbeabiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2010 11:36
 Mehmet Bey, örnekte farklı yapıda kayalar bulunsa da genel olarak uygundur diyebilirim. Biyotop demişsiniz, gölün aslını taklit etmek istiyorsanız aynı tip ve renkte kayaları seçerek dekoru sadece onlardan oluşturmanızı tavsiye ederim. Farklı renklerdeki kayalar her ne başta kadar göze çarpıcı gelselerde aslında doğal durmaz ve uzun vadede göz zevkinizi de bozarlar. Dikkat dağıtırlar. Eğer tankınızda yoğun şekilde yosunlanma planlıyorsanız orası ayrı tabii, bir süre sonra kayaların rengi değil sadece şekilleri kalacaktır, tüm renk kahverengi veya ışıklandırmaya göre yeşil olacaktır. Yine de tavsiyem dediğim gibi, tek tip ve mümkün olduğunca doğal olanları, örneğin örnekteki sol kenarda görünen gri tondaki dere kayası tarzındaki kayaları seçip sadece bunları kullanmanız yönünde. Aynı yapıdaki fakat farklı şekil ve boyutlardaki kayaları alıp güzel bir dekor oluşturabilirsiniz.
 
 Saygılar. Sağlıklı hobiler...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulusoy44Çevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 25
ulusoy44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2010 01:14
[QUOTE=ahbeabi] Mehmet Bey, örnekte farklı yapıda kayalar bulunsa da genel olarak uygundur diyebilirim. Biyotop demişsiniz, gölün aslını taklit etmek istiyorsanız aynı tip ve renkte kayaları seçerek dekoru sadece onlardan oluşturmanızı tavsiye ederim. Farklı renklerdeki kayalar her ne başta kadar göze çarpıcı gelselerde aslında doğal durmaz ve uzun vadede göz zevkinizi de bozarlar. Dikkat dağıtırlar. Eğer tankınızda yoğun şekilde yosunlanma planlıyorsanız orası ayrı tabii, bir süre sonra kayaların rengi değil sadece şekilleri kalacaktır, tüm renk kahverengi veya ışıklandırmaya göre yeşil olacaktır. Yine de tavsiyem dediğim gibi, tek tip ve mümkün olduğunca doğal olanları, örneğin örnekteki sol kenarda görünen gri tondaki dere kayası tarzındaki kayaları seçip sadece bunları kullanmanız yönünde. Aynı yapıdaki fakat farklı şekil ve boyutlardaki kayaları alıp güzel bir dekor oluşturabilirsiniz.
 
 Saygılar. Sağlıklı hobiler...
 
[/QUOTE]
 
hocam bilgi icin cok tesekkür ederim. saygilar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir