Bu Puanlarla Hangi Liseye Gidebilirim?


Murat.AKSAMÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 845
Murat.AKSAMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2010 18:50

Bazen her şey, iyi okul veya sınıfta okumakla olmuyor :) Bütün gün ders çalışan, test çözen kişilerle aynı sınıfta...Peki ya eğlence? Gençlik çağının verdiği enerji? Topluca okuldan kaçmalar? Dersleri kaynatmaya çalışma? Yazılı da kopya çekmeye çalışma veya kopya çekme planları? Biraz bunları da düşünmek gerek aslında.:) Tabi bazıları diyebilir ileride daha iyi bir yaşam standartına sahip olabilmek için çalışman gerekir diye.Eğer benim liseden bir anım, hatıram olmayacaksa, gençlik enerjimi kullanamadan söndüreceksem varsın iyi bir yaşam standartımda olmasın.:) (Yorumun konudan alakasız oldu galiba.Ama yazmadan edemedim :))


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alykayhanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 60
alykayhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2010 19:39
Çok haklısın dostum,bu yüzden eğlence çalışma dengesini iyi kurmak gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anil012Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
Anil012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2010 00:27
İyi bir Anadolu lisesi'nden mezun olmuş birisi olarak size söyleyebilirim ki, fen lisesi yerine Anadolu lisesi tercih edin. Fen liseleri lise giriş sınavına girecek öğrencilerin gözdesidir genelde, ama şunu söylemeliyim ki oraya girdikten sonra lise hayatınız artık tamamen "ders" olmuştur. Siz istemeseniz de, bir süre sonra etrafınızdaki hırs küpü "çalışkan" insanları gördükçe siz de öyle olursunuz, bu bence insanın kişiliğinin büyük ölçüde şekillendiği lise dönemi için çok da sağlıklı bir durum değildir.
Lisede etrafınızda her daim çalışan insanlardan çok, sosyal hayatıyla okul hayatını dengede tutan insanlar olması gerekir bence. Yani Murat arkadaşımın da dediği gibi gençlik çağının verdiği enerjiyi derslere olduğu kadar ders dışı aktivitelere de harcamak gerekir. Okuldan kaçmak, kopya çekmek, ders kaynatmak, aşık olmak, sınıfta kalmaya çok yaklaşıp kılpayı geçmek... Bunların hepsi lise çağında yaşanması gereken duygulardır bence ve çoğunu fen lisesinde doyasıya yaşayamazsınız. Bir keresinde fen liseli bir arkadaşımla okul muhabbeti yapmıştık. Bana okulda çok yorulduğu için akşam eve geldiğinde yeterince ders çalışamadığını, akşam saatlerinde uyuyup gece ders çalışmak için kalktığını filan anlatmıştı. Konuşmasında sosyal  hayat namına birşey duyamamıştım. Öyle olunca ben de kalkıp yatakhane anılarımdan, derslerde yaptığımız geyiklerden, o sene son sınavlara kadar yaşadığım sınıfta kalma stresinden, bir ara her okul çıkışı içmeye gittiğimizden filan bahsedemedim tabi, hevesim kaçtı, ama onun adına da üzüldüm içten içe. 
Bu anılar, sosyal hayatınız, lisede kurduğunuz çevre, vb. ilerde derslerden daha çok ön plana çıkacak sizin için. Ayrıca öss başarısı derseniz, o konuda da fen liseleriyle çok rahat yarışn Anadolu liseleri mevcut. Yani olay müfredatta da değil, öğrencinin kendinde bitiyor aslında.
 
Lisede bir derste, bir öğretmenimiz bize bir cümle verip onla ilgili yazı yazmamızı istemişti, cümle şöyleydi:
 
"Hayatta başarılı olanlar, genellikle okul sıralarında başarısız olanlardır."
 
Bunu söyleyen derslerle alakasız bir arkadaşım olsa üzerinde düşünmezdim büyük ihtimalle, ama öğretmeniniz size böyle bir cümle verince üzerinde düşünüyorsunuz ister istemez.
Bence gereken mesaj bu cümlede saklı. Göz%20Kirpma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat.AKSAMÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 845
Murat.AKSAMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2010 01:42

Mynet'te bir haber okudum.Düz liseleri Anadolu lisesi oluyormuş.Bu da Anadolu liselerinin de artık önemi kalmadığını gösterir gibi :)

Haber: http://haber.mynet.com/detay/guncel/duz-liseler-anadolu-lisesi-oluyor/510085


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir