ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Anil012
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Şubat 2009 14:18
Son Ziyaret:
16 Nisan 2016 02:12
Toplam Mesaj:
387 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Anıl Tabakan
Doğum Tarihi:
25 Nisan 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci (GS Üni. End. Müh.)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

masamdaki akvaryumum
Akvaryum hacminizin 20 brichardi için dar olduğu bir gerçek, ama siz bu hobiyi işyerinize taşıyacak kadar tutkuyla yapıyorsanız zaten o akvaryumu yakında büyütürsünüz. :)

Bu arada tabanda tek renk kum kullanmayı düşünmez miydiniz?
Şahsi fikrim o şekilde daha güzel olacağı yönünde, ama zevk meselesi tabi, bu şekilde de güzel.
200 Lt akvaryuma tür tavsıyesi
Bence bütçe olarak sizi çok zorlamayacaksa 1 adet iç filtre alın. Fazla temizlikten zarar gelmez, ki ileride mutlaka lazım olacaktır. Tür olarak demasoni öneririm, malawi chiclidleri arasında en gösterişli türlerden bir tanesidir bence. Anil0122013-04-13 12:54:31
Tetratec EX 700 - Hala sorunlu
Evet ama yenilerine de ex diyor. :)

Teşekkürler.
Tetratec EX 700 - Hala sorunlu
Selam arkadaşlar,

Bu sabah bir süredir almayı planladığım Tetratec EX 700 dış filtreyi almaya gittim. İnternetten yaptığım araştırmalardan bu ürünün sorunlu bir ürün olduğunu ve birçoğunun su sızdırdığını biliyordum fakat bu tür konulardaki şansımı, gerekse yeni serilerinde bu sorun çözülmüş denmesini göz önünde bulundurarak aldım ve eve geldim. Malzemeleri sudan geçirdim, boruları akvaryuma yerleştirdim, musluk ve hortumları taktım ve çalıştırdım ve... Şakır şakır su akmaya başladı filtrenin kilit yerlerinden. Hemen muslukları kapattım, filtreyi banyoya koydum ve bilgisayar başında aldım soluğu. Önerilerin tamamına yakınını okudum (sepetleri ok yönünde koy, sırasına göre oturt, tam oturduğundan emin ol vb.). Hepsinden emin olduktan sonra tekrar denedim ve aynı sonuç. Ki daha musluklarını takmadan suyu doldurma aşamasında yaşadım bunları. Filtreyi paketleyip pet shopa döndüm, kontrol ettiler, orda da durum aynı. Ellerinde bir tane daha varmış, onu verdiler, hatta hızlıca bir deneme yaptık ve akıtmadı. Onu alıp bir heves eve geldim, hemen aynı işlemleri tekrar edip suyu doldurdum ve yine aynı sorun...

Tekrar internete baktım, bu sefer forumumuzda bir arkadaşımızın Tetratec 700'deki eksik conta ve o-ringlerle ilgili konusunu gördüm:


Sorunu çözüyordu fakat 0 aldığım bir ürünle de bu şekilde uğraşmak istemedim, tekrar mağazaya döndüm, ürün kontol edildi ve sorunlu olduğunu mağazadakiler de onayladıktan sonra bir adet Eheim 2213 aldım ve şimdi kurdum, sorunsuz çalışıyor. Yalnız üstüne biraz fark verdim (ama mağaza da biraz indirim yaptı bu kadar çok git-gelden dolayı) ve benim dış filtrelerde sevdiğim bir özellik olan hava boşaltma tuşu Eheim 2213'te yok.

Sonuç olarak Tetratec'e 2 şans verdim ve ev göl oldu. Ben aslında bu konularda şanslı bir insanım, insanların aldığı ürünlerde görülen hatalar aynı ürünü ben aldığımda görülmez ve ben ürünü savunurum, fakat Tetratec bu konuda beni bile pes ettirdi. Mağazanın ürünleri eski hatalı seri miydi acaba bilmiyorum ama sonuç ortada, siz siz olun, ya yeni hatasız seriden ürün aldığınıza emin olun, ya da Tetratec dış filtreyi önce aldığınız yerde deneyin. Biraz zahmetli olabilir ama emin olun 2 kere değiştirmeye gitmek ve her seferinde eve gelip tekrar kurmak daha zahmetli.

Sağlıklı balıklar,



Yeni Betta Tankım(Akvaryumda Yenilikler Sy.2)
Çok şık olmuş, tam bir ideal betta tankı. 

Kavanoz, vazo vb. önerilerine kulak asmamanıza sevindim. Ben 130 lt'lik akvaryumumda yıllarca tek başına beslemiştim bettamı, gerçekten birçok balığın bir arada sunamadığı güzelliği tek başına sunabiliyor bu tür.
Muhabbet kuşlarımız

Bu da benim cennet papağanım. Henüz 1 hafta bile olmadı alalı ve maalesef çok ürkek davranıyor. Umarım yakın zamanda alışır.Bakım ve eğitme konusunda tavsiyelerinize açığım, maalesef bu forum kadar geniş kapsamlı bir kuş forumu bulamadım internette.
Demasonimde göz şişmesi
Sağolun Hakan Bey, dediğiniz ilacı bugün alacağım. Göz fungusu hastalığına baktım ama ona benzemiyor gibi geldi. Kavgadan başka neden olabilir, veya başka hangi göz hastalığı olabilir?
Demasonimde göz şişmesi

Fotoğraf:

 
 
 
Canlıdaki Belirtiler: Sol gözde şişme

Akvaryum Kapasitesi (litre): 130 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 adet daha demasoni, 5 iceman, 1 vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):  27 derece, diğer değerler bilinmiyor

Filitrasyon: 1 hafta öncesine kadar dış filtre+iç filtre idi, şu anda yalnızca iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Su değişimini düzensiz olarak yapıyorum, en son geçen hafta yaptım

Balığımda göz şişikliği yaşamsal faaliyetlerini henüz pek etkilememiş gibi görünüyor. Yüzüşü ve yem yiyişi normal. Forumda göz fungusu diye bir hastalık gördüm ama sanırım aynı şey değil. Su değişikliğinden başka ne yapılabilir? Şimdiden teşekkürler.



35Lt Bitkilendirmeyi düşünüyorum
35 lt'de iç filtreniz şiddetli bir akıntıya sebep olmuyorsa sorun yok. Moss ve elodea bakımı kolay bitkilerdir, tabana  yayılan bitki arıyorsanız moss'u tavsiye ederim, elodeayı da uzadıkça kırıp tekrar tekrar ekerek arka taraflara kendiniz yayabilirsiniz. Bence ikisi de uygun. Tür olarak ise güzel bir crowntail betta ile başlayın derim. Şahsi fikrim, akvaryumda neonlar gibi tek tür bir sürü balığı beslediğinizde bir süre sonra akvaryum size monoton gelebilir, fakat betta bakması çok zevkli bir balıktır.
Demasoni & Iceman Akvaryumum
Bahtiyar Bey, öncelikle teşekkürler. Bitki eklemeyi isterim, ben de güzel görüneceğini düşünüyorum. Fakat bitki için kum kalınlığım az ve herhangi bir altyapım yok, yalnızca sera flore daydrops sıvı gübrem var. Ayrıca mbunaların yemeyeceği anubias türlerini tam olarak bilmiyorum. Ne tavsiye edersiniz bu konuda? Sizce kumun altında herhangi bir gübre desteği vb. olmadan anubiasları yaşatabilir miyim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.