bulanıklık


dumsiÇevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3
dumsiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 21:24
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:yunus- sarı

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
http://foto.akvaryum.com/fotolar/161594/20141210_202057.jpg


 Bu birden bulanıklaştı neden olmuştur acaba akvaryum yeni kuruldu , filtrede karbon var ondan olabilirmi?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 21:46
Yeni kurulan tanklarda yüksek ihtimalle görülebilen basit bir durumdur.İlk kurulum-ve takip eden 6 aylık sürecin son zamanlarında dahi görülebilir.Rutin işlemlerinizi suyu biraz da rahat bırakarak (sürekli müdehaleler olmadan) devam ettiriniz.Kurtulacaksınızdır.

Daha detaylı bilgi için yeni kurulum tanklar ve bulanıklık yazdığınız zaman sırf bu forumda dahi binlerce soruna ve açıklamalarına ulaşabilirsiniz.Onlara verilen cevapları ortak paydada birleştirip ona göre davranabilirsiniz.Biyolojik döngünüz ve tankınızın her anlamda tam oturana kadar ya da oturduktan sonra yanlış müdehaleler bu tip bulanıklara yol açabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NtreÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 341
NtreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 04:32
Kardeşim aynı sorun bende de mevcut. Bakteri kültürü denedim. Dün sabah itibari ile ekledim akvaryuma ve filtreye. Takip ediyorum şu an akvaryumu. Yeni akvaryum sendromu diye bi konu var bu bölümde. Oradaki mesajlarıma bakarsan belki yardımcı olabilir sanada. Gelişmeleri burdan yazarım. Şimdilik bakteri kültürü ekledim bu durum için. Duruma göre sık su değişimi ve biyolojik dengenin oturmasını beklemekten başka çaremiz yok gibi. Kumu tekrar yıkayıp koymak çözüm olabilir ama süreyi kısaltmayacağı gibi bu durumun tekrarlanmayacağınında garantisi yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

greatberfuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 712
greatberfuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 05:22
Kumu tekrar yıkayıp koymanız aksine zararlı olacağı görüşündeyim.Oluşmakta olan bakteri kültürünü iyice temizlemiş olursunuz ve suyun oturma sürecini biraz daha uzatarak daha çok bulanık hale dönüştürebilirsiniz akvaryumunuzu.Şuanlık aşamada benim düşünceme ve tecrübelerime dayanaraktan söylüyorum.2-3 gün biraz daha bekleyin filtreniz eğer dış filtre ise 24 saatte suyunuzda gözle görülebilir bir değişim gözlemlersiniz zaten.Eğer dış filtre değil ise 2-3 güne dediğim gibi suyunuzun berraklaşmaya doğru gittiğini görebilirsiniz.Eğer düzelmediği görüşündeyseniz %3-5 oranında su değişimi yaparak taze su koymanız faydalı olabilir.Yeni kurulmuş akvaryuma balık koymanızda çok yanlış bir davranıştı.Sağlıklı hobiler dilerim.Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir