Büyütmek


boragurÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2016
İl: Içel
Mesaj: 57
boragurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2016 02:53
Ciklet grubu icin besleyici ve hizla boylandirmak icin neler yapilmali. Yem secimi yem miktari isiklandirma saat araligi gibi faktorler nelerdir.
Zaten genis akvaryumlar genis yuzme alanlari dekor ve kumlar ph amonyak nitrit nitrat miktarlari onemli
Bunlarin takibi önemli.
Ama yemleme isiklandirma zamani yem secimi ne olmali

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarKMooNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/04/2016
İl: KKTC
Mesaj: 692
DarKMooNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2016 10:59
Işıklandırma bence sabah uyandığımızda açılmalı ve akşam uyayana kadar veya güneş battıkdan sonra kapatılmalı. ama yosun sorunu oluşabilir çok açık kaldığından. ama genelde 8 saat yazıyor netteki bilgilerde. gece açmayında ne zaman açarsanız açın çünkü geceleri balıklarında uyuması gerekli ışık açık olduğundan uyuyamazlar.
Yem olarak 3 veya 4 kere yere düşene kadar vermeniz yeterli olacaktır. yem markası olarak artakua,tropical,tetra vb. kaliteli markaları öneririm. Ayrıca ek takviye amaçlı su piresi( kurusu veya canlı),kan kurdu,gammarus gibi besinerde verilebilir. Ayrıca balığın kabız olmaması için haftada 1 gün mesela cumartesi günü hiç yem vermeyin sabah haşlanmış bezelye verin. öğlen salatalığı uzunlamasına 4 e bölüp kuma dik şekilde batırın akşama kadar kalsın salatalığın içini yesinler.akşam ise yeniden haşlanmış bezelye verin. pazar günü ise hiçbir şey vermeyin böylece kabız olmasını önlemiş olursunuz. haftalık olarak aynı şekilde ve hemen hemen aynı saatlerde yemlemeyi tekrarlarsanız balıklar için daha iyi olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir