calvus üreme hakkında


yusufkÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 10
yusufkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2010 01:14
Öncelikle herkese merhaba, forumda çok aradım ama açıklayıcı bir makale bulamadım
65 lt sadece 1 çift calvusum var dişi kabuktan hiç çıkmıyor(5 gün) yumurtlamış olabilir sayet yumurtlamışsa ,erkegi başka  bir tanka almam mı lazım yoksa aile şeklinde büyürlermi erkek yavruları yermi anne ile birliktemi büyür .örnegin mücevherden yavru aldım anne baba beraber bakıyolar:yunus sp ahli iceman bunlardan hem anne ile büyütüp hem kusturarak yavru aldım ,bu konuda calvus cu üstadların bilgisine ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tbircanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 10
tbircanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2010 15:55

Dişi yumurtladıktan sonra 1 hafta kadar kabuğun içinden hiç çıkmıyor. Daha sonra ise sürekli kabuğun girişinde bekliyor ve bir tehlike sezdiğinde kabuğa giriyor. Erkek ise bu sırada kabuk civarında bekleyip yakınlara gelen başka balıkları kovalıyor. Sizdeki dişi balık kabuktan hiç çıkmadığına göre yumurtlamış olabilir. Dişi balık erkeği kabuğa sokmayacağından yumurtalar güvende fakat 3 hafta kadar sonra yavrular kabuktan çıkmaya başladıklarında erkek yavruları yiyecektir. Ben genelde 3 hafta dolmadan kabuğu alıp yavruluğa silkeliyorum. Buradaki tek sorun bazen kabuğu almaya çalıştığımda dişi kabuğa giriyor ve kabuğu terketmek istemiyor. Bu durumda yapılabilecek en iyi şey bence erkeğin başka bir akvaryuma alınması olabilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinetraÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 13
sinetraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2010 22:26

İki yöntem uygulayabilirsin. Birincisi anne ve kabuğu içindeki suyu ana tanktan doldurulmuş ve aynı ısıya sahip başka bir tanka alman ve yavruların çıkmasını beklemen faydalı olacaktır. Yavrular yaklaşık 3 haftalık ken tam olarak gelişmini tamamlamış ve serbest yüzer şekle gelecek ve kabuktan ayrılacaklardı. Bu aşamadan sonra anneyide artık yavrulardan ayırman gerekir. İkinci yöntem ise 15. Gün itibari ile kabuğu alıp bir kaba silkeleyerek yavruların kabuktan çıkmasını sağlayabilirsin. Yavrular keseli çıkabilir ama çok sorun olmaz. Keselerini atana kadar yemleme yapmazsın. Buda yaklaşık 4 gün sürebilir. Artık yavruları aldığına göre allah sana sabır versin. Yavruları büyütmek gerçekten özen gerektiriyor. Yemleme, su değişimi ve bakımı titizlikle yaparak büyük bir kısmını büyütebilirsin. Süreç yavruların formunu kazanmasına kadar en az 3 ay sürecektir. Şimdiden hayırlı olsun.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir