ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tbircan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Nisan 2006 20:51
Son Ziyaret:
17 Mayıs 2020 19:35
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Turan Bircan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1966
Yaş:
58
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Turan
90x40x55 karma akvaryum
100x50x60 Calvus
tbircan@hotmail.com

SON 10 MESAJI

Calvuslarım Yeni Resimler...
Malawiler genel olarak calvusa göre çok hızlı balıklar. Aynı akvaryumda beslenmeleri durumunda atılan yemleri malawiler kapışacaktır, calvusa pek bir şey kalmayacaktır. Calvuslar akvaryuma alıştığında da bu böyle devam edecektir. Calvuslar genel olarak fazla hareket etmezler, ağırbaşlıdırlar. Malawiden sonra biraz sıkıcı gelebilir ama kabuk tuttuktan sonra ve özellikle yumurta yaptıktan sonra, erkek ve dişi arasındaki iş bölümünü ve yumurtaları korumalarını izlemek bakımları için katlanılan tüm zorluklarına değiyor.
Calvusum yumurtalarınımı yedi
Siyah Calvus'tan birçok kereler yavru aldım. Gözlemlerim şunlar: Eğer dişi calvus bir kabuğa yumurta yapmışsa erkek calvus dahil hiçbir balığın kabuğa girmesine izin vermeyecektir. Yumurtaları hayatı pahasına koruyacaktır. Eğer kabukta yumurta varsa erkek calvus kabuğa yaklaşan herşeye saldıracaktır. Siz kabuğu almaya çalıştığınızda dişi kabuğa girecek erkek ise elinize saldırıp ısıracaktır.
 
Yumurtlamadan sonra dişi genelde 10 gün kadar kabuktan hiç dışarı çıkmaz. Sonraki günlerde arasıra dışarı çıkar ama kabuğun önünden hiç ayrılmaz, bir tehlike hissettiğinde ise tekrar kabuğa girer. 21 gün sonra kabukda yavrular görünmeye başlar. Bu aşamada bir önlem alınmalıdır çünkü dişi yavrulara bir zarar vermese de yavrular yavaş yavaş kabuktan çıkmaya başladığında etrafta bulunan diğer balıklar (erkek calvus dahil) yavruları yiyecektir. Ben bu aşamada kabuğu alıp yavruluğa silkeliyorum. Fakat kabuğu almaya çalışırken dişi kabuğa girebiliyor. Bunu önlemek için bir kepçeyi dişiyi ürkütmeden yavaş yavaş kabuğa yaklaştırıp kabuğun ağzını dişinin girmesini engelleyecek şekilde kapatıyorum. Eğer dişi kabuktaysa kabuğu fazla sallamayın dişi bazen paniğe kapılıp yavruları yiyebiliyor. Bir süre rahatsız etmeyin dişi yine kabuktan çıkacaktır.
leleupi sorular
Akvaryumun büyüklüğü 5 leleupi için yeterli. Sert suları seviyorlar ama ben dinlendirilmiş çeşme suyu kullanıyorum herhangi bir sorun olmuyor, yavru bile yaptılar. Kayaların dibindeki kumları kazıp kendilerine yuva yapıyorlar ve orada yumurtluyorlar. Yapay bitki yerine gerçek bitki de kullanabilirsiniz. Doğal ortamlarında bitki yok ama benim akvaryumumda bulunan saz gibi bitkilere bile zarar vermediler. Fakat kayaların yanında dikilmiş bitki varsa kumları kazdıklarından bitkileri sökebiliyorlar ama bitkileri kayalardan uzak yere dikerseniz bu da sorun olmayacaktır.
calvus üreme hakkında

Dişi yumurtladıktan sonra 1 hafta kadar kabuğun içinden hiç çıkmıyor. Daha sonra ise sürekli kabuğun girişinde bekliyor ve bir tehlike sezdiğinde kabuğa giriyor. Erkek ise bu sırada kabuk civarında bekleyip yakınlara gelen başka balıkları kovalıyor. Sizdeki dişi balık kabuktan hiç çıkmadığına göre yumurtlamış olabilir. Dişi balık erkeği kabuğa sokmayacağından yumurtalar güvende fakat 3 hafta kadar sonra yavrular kabuktan çıkmaya başladıklarında erkek yavruları yiyecektir. Ben genelde 3 hafta dolmadan kabuğu alıp yavruluğa silkeliyorum. Buradaki tek sorun bazen kabuğu almaya çalıştığımda dişi kabuğa giriyor ve kabuğu terketmek istemiyor. Bu durumda yapılabilecek en iyi şey bence erkeğin başka bir akvaryuma alınması olabilir.

uygun fiyata internet alışverişi
[QUOTE=astronot07]
 
[QUOTE=eski-fishman]Hizlial.com'da  aydınlatmada uygun. [/QUOTE]
[QUOTE=parkpet]Sitemizi incelemenizi tavsiye ederiz.özellikle müşteri memnuniyeti açısından lider konumdadır.
 
[/QUOTE]
 
Hizli al ürünlerini parkpetten temin etmektedir bizzat hızlı aldan aldığım ürünün üstünde park pet stickeri vardı çok şaşırdım üşenmedim  parkpete gittim sordum evet biz veriyoruz dediler.
[/QUOTE]
 
Parkpet'ten hem akvaryumlarım hem de papağanım için alışveriş yapmaktayım. En son siparişimde papağanım için aldığım yemde bir sorun çıkmıştı fakat yazdığım elektronik posta üzerine hemen aksaklığı giderdiler. Müşteri memnuniyetine gösterdikleri önem nedeniyle parkpet'i herkese tavsiye ederim.
tbircan2009-10-08 10:52:44
Sun Sun HW-303B UV Dış Filtre 1400 Lt.
200 litrelik akvaryumumda Atman 3336 kullanıyorum. Yeni kurduğum 300 litrelik akvaryuma 1 hafta once SunSun 303B aldım. 303B den genel olarak memnun kaldım. Debisi çok iyi. 300 litrelik akvaryuma rahatça yetecek gibi görünüyor. Tek sorun 303B nin Atman kadar sessiz olmaması. Atman o kadar sessiz ki çalıştığı bile belli olmuyor fakat 303B den biraz ses geliyor. Filtreyi dolaba koyduğumdan sesi şu anda duyulmuyor fakat filtreyi bir dolaba koymayıp dışarıda kullanmak isteyenler için ses sorun olabilir.
mozoo dijital yem makinası

Ben mozoo dijital yem makinesi kullanıyorum. Mozoo dijital yem makinesinde eheim'de olduğu gibi nemlenmeyi önleyen bir fan yok. Bu fan dışında bildiğim kadarıyla diğer özellikleri aynı.

Eminönü anılarınız

Malzeme alırken de iyi olduğunu bildiğimiz markaları almayız. Yoksa yeni  aldığınız bir üründeki üretim hatalarını bile kabul etmiyorlar. 2 hafta önce Eminönü'nden 300 litrelik bir akvaryum almaya gittim. Aslında bir markaya karar vermiştim fakat bir dükkanda bana uzun uzun  DC marka akvaryumun daha iyi olduğu anlatıldı ve ben de hata yapıp akvaryumu aldım. Su doldurunca akvaryumun cam birleşim yerlerindeki silikonlarda hava kabarcıkları belirdi. Şu anda akvaryumun her an su kaçırmasını bekliyorum. Fakat ne akvaryumu satın aldığım dükkan ne de DC akvaryum bir sorun olduğunu kabul etmiyor.

Eminönü'nden alışveriş yaparken gerçekten de çok dikkatli olmak lazım.

Silikondaki hava kabarcıkları
Akvaryum üreticisi ile telefonla görüştüm. Bir sorun olmayacağını söyledi. Akvaryumu aldığım dükkanı aradığımda da aynı cevabı aldım. Eğer su kaçırırsa bakarız dediler.
 
Sanırım sorun, akvaryum silikonlanırken cam birleşim yerlerinde silikon için yeterince boşluk bırakılmaması. Esnekliği sağlamak için cam birleşim yerlerinde bir miktar aralık bırakılması gerekir diye biliyorum. Yani akvaryumda üretim hatası olduğu tespitine ben de katılıyorum.
 
Silikondaki hava kabarcıkları
Geçen hafta sonu Eminönü'nden 300 litrelik (100x50x60 cm) DC marka sehpalı bir akvaryum aldım. Akvaryumcu alt camının 10 mm, diğer camlarının 8 mm olduğunu söyledi. Siyah silikon kullanılmış. Akvaryumun yarısını su doldurduğumda ön cam ile sağ yan cam arasında silikonda bazı yerlerde hava kabarcıkları (veya boşluklar) oluştuğunu gözlemledim. 2 gün sonra akvaryumu tam olarak doldurduğumda ise sol yan cam silikonları arasında da benzer boşlukların oluştuğunu gördüm. Su dolu değilken bunlar olmadığından herhalde su basıncı ile gerilimden dolayı silikonda boşluklar oluşmuş olmalı. Bunların sayısı ve büyüklüğü şimdilik değişmiyor. Bu normal bir durum mu yoksa akvaryumun sağlamlığında bir sorun mu var?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.