Canlı Doğan Akvaryum Önerileri


canumutÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2018
İl: Ankara
Mesaj: 20
canumutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2018 17:05
Selam Arkadaşlar Canlı Bitkili Bir Lepistes Tankı yapacağım. Çok eski tankımı çıkarttım Tankım 30 l olduğu için Kuzenim tarafından karides önerildi ancak Lepisteslerin görsel güzellikleri daha etkili güzel bir habitat kurarsam küçük bir akvaryumda bile gayet nüfus dengesi kurabileceğimi düşünüyorum. Bu sebeple yardımlarınız ihtiyacım var.

Eski bir hobici olsamda karasız kaldığım ve bilmediğim bazı konular var Sizlerden daha etkili bilgiler alabilirsem sevinirim.

Moss hiç yetiştirmedim. Sazlık türlerinin de hiç bir işe yaramadığını acı bir şekilde bütün yavrularımı kaybederek öğrendim. Özellikle yavrular için hangi tür bitki kullanmalıyım ve nasıl gübreleme ışık vs önerirsiniz.

Dolphin in 300 L lik çok kaliteli bir iç filitresi var dip çekim şeklinde ufak ayarı mevcut ama bir az bozulmuş Arada akvaryumun yüksek debiyle dalgalandırıyor. Yavrularıma zararı olurmu. Filitre girişi dar yavruları çekmeyeceğini düşünüyorum ama o güce dayanabilirer mi?

Habitat için Nasıl canlılar eklememi önerirsiniz? Ben cory cat ve Elma salyangozu düşündüm. Tuz vatoslara zarar verebilir. Görselliği en güzel salyangoz ve zarasız bir canlı olması onu düşündürdü bana.

3D Arka plan hazırladım. Mağra ve kayalıklı kuzenim akvaryumun ufak, balıkların dolanır sıkışır bitkilerle birleşince akvaryumu boğar ve daraltır dedi düz bir arka plan var ama işlevsel değil, sadece görsellik amaçlı hangisini önerirsiniz.

Lepistes için ne tür toprak ve dip önerirsiniz?

Böyle bir akvaryuma takviye ve ilaç olarak neler kullanmalıyım? Ne tür Yemler önerirsiniz?

Ne kaldı geriye. Neyse Kısaca Lepistesleri bilen arkadaşlar bana destek olabilir mi? :))[EDIT]canumut,2018-01-09 11:59:37[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lojistisyenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1681
lojistisyenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2018 11:24
Merhaba, bence 30 litre yetersiz bir hacim. Canlı doğuranlar, hızlı üredikleri bir süre sonra hacim yetersiz gelecektir. Ben size bu hacimde 10 tane endler öneririm. Endler, yavru yeme konusunda diğer türlere göre daha azdır. Bitki konusunda bol bol tilki kuyruğu kullanabilirsiniz. Zeminde lav kırığı ya da hagen kullanabilirsiniz. Endler barışçıl bir tür olduğundan karides de besleyebilirsiniz. Bunun yanında çöpçü ve vatoz beslemek de sizin isteğinize kalmış.

Beğenenler: [T]202711,canumut[/T]
Teşekkür Edenler: [T]202711,canumut[/T]
+1: [T]202711,canumut[/T][T]1,bjkalley[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hatesliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/08/2016
İl: Zonguldak
Mesaj: 210
hatesliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2018 13:28
Bence siz kuzeninize kulak verin.

Beğenenler: [T]202711,canumut[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir