canlı doğuran acemilik


46ümitÇevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2012
İl: Mugla
Mesaj: 16
46ümitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2013 22:07
Arkadaşlar benim sorunum canlı doğuran balık beslemeye 1 hafta oldu başlayalı daha öncesinse sarı prenses besledim ve onlardan iyi anlardım yavruda alırdım fakat canlı doğuranlarda birşey anlamıyorum hangisi hamile hangisi değil arkadaşımın balığını hamile diye yavruluğa koydum doğurdu fakat onun ki çok belliydi davul gibi şişmişti ben bugün üniv. den eve geldim akvaryumda yavru gördüm ve 6 tane yavru toplayabildim içinden hangisinin doğurduğunu bilmiyorum 2 lepisteside ayrı ayrı yavruluğa koydum bekliyorum ikisindede tık yok fakat yavrular lepistese benziyor siyah moli ve beyaz moli var içinde tür olarak hangisinin doğurduğundan bile emin değilim klasik olan lepistesin arkası siyah mı felan demeye gerek yok siyah ikiside ama şişlik yoktu pek bu sebebten dolayı anlamadığım balığa bakmaktansa bakmamayı düşündüm sinir oldum uzun oldu okuyup yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2013 22:56
Hamile balığı ayırt etmenin en kolay yolu siyahlıktır.Ancak bazen balık siyah yada siyah lekeli olabiliyor. Bu durumda ayırt etmenin tek yolu balığa üstten bakmaktır.Şişmanlayan bir balığın karnı aşağı doğru şişer,ancak balık hamile ise karnı yukardan bakıldığında şişkindir,karnı görülür.Yavrunun net resmi olabilirse neyin yavrusu olduğunu söyleyebilirim. 
Yeni doğum yapan balıkların karnı şiş olmasa da hafif bir karartı yada kızarıklık olabilir.Eğer bitkin varsa hiç yavruluk kullanma.Bitkin yoksa mecbur. Birde tank kaç lt acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

46ümitÇevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2012
İl: Mugla
Mesaj: 16
46ümitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2013 23:21
akvaryum 35 lt üstten baktığımda bi tanesinde şişlik çok az ama o mu doğurdu diğeri mi bilmiyorum.İkisinide ayrı yere aldım gözlemliyorum herhangi bir yavru yok maalesf.


doğum bu sabah devam ediyor yavruları anne yemesin diye kapak yardımıyla alıp yavruluğa koyuyorum hadi hayırlısı ama hala molilerin nasıl hamile olduğunu bir türlü anlayamıyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir