Canlı Doğuran Akvaryum Kurulumu


KalaycıÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 260
KalaycıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2012 01:33
Merhaba arkadaşlar forumlardan ve balıkçılardan aldığım bilgilerle size canlı doğuran akvaryumunun kurulumunu anlatıcam :) :

ilk olarak bi akvaryumda olması gereken en önemli şey filtre'dir sonra balığa göre ışık ve ısıtıcı'dır akvaryumunuzun boyutuna göre saniye idi sanırım aldığınız filtre'nin akvaryumun boyutuna göre dönmesi gerekir yani şöyle küçük bi akvaryumda 25 kere ise büyüğünde 75 kere eğer böyle olmassa hem su kirlenir hem de hastalık oranı artar. ısıtıcı'nın önemi ise balıklarımızı mutlu etmek ve hasta olmamalarını sağlamaktır ve ayrıca akvaryumdaki istemediğimiz parazitler içinde işe yarar.Işık ise bitkili bi akvaryumunuz varsa çok önemlidir bitkinizin türüne göre uygun bi ışık alıp bitkiye göre o kadar zaman açık kalması gerekir bütün bunları anlattıktan sonra akvaryumunuzun hacmi 50 lt ye geçmiyorsa şunlardan edinin :



bundan sonra ise akvaryumumuzu şekillendirmeye geldik (kum, bitki vs.) :





şimdi fotoğraflarda görmüş olduğunuz gibi ilk önce balığımıza göre kum veya çakıl koyucaz kum'u şiddetle önerimim çünkü çakıl'ın pek yararı olmaz + kum koyup çıkıntılı yaparsanız balıklarınız daha mutlu olur size şöyle öneriyim eğer akvaryumunuzda bitki yoksa normal kum ile silis karıştırın (canlı doğuranlar için ) eğer bitkide bakıcam derseniz hagen kum ağırlıklı olmaz üzere hagen ile silis ve normal kumu karıştırın . şimdi kumu geçtiğimize göre geldik bitkiye bitkiyi ise eğer uğraşamam derseniz yapay ve kaliteli bitki alınki suya salınım yapmasın + gerçek bitkinin yerini tutamayacağı için 2. fotoraftaki gibi yavrualrın saklanabileceği ve arasından geçilebilen bir şey alın ama canlı bitki her zaman tavsiyemdir öyle çok uğraştırmaz zaten canlı doğuran akvaryumu bitkilerinin bakımıda kolay olur canlı bitki alırsanızda zaten yapay bitkiden zar zor ikna olmuşsanız bakımı kolay birşeyler alın mesela : elodea ( en kolayı ) anubias ( elodea 'dan daha zor kök tutması lazım tuturamazsanız bi taşa bağlayın öyle koyun ) tilki kuyruğu ve saz'dır bunların bakımı ise : günde 6-8 saat ilk resimlerdeki gibi bi 10 tl lik dalgıç neon ile ışıklandırma ve mineral ağırlıklı bitki gübresidir . ve yosun da bakıcam derseniz tavsiyem mossdur nerdeyse hiç birşey istemiyor. sonra geldik çakıl ve taşlara her akvaryumcunun tavsiye ettiği ve bakımı kolay olan popüler olan kaya benzeri şey mangrow köküdür hem canlı doğuranlarınız için faydalıdır suyu yumuşatır hemde üstüne moss bağlarsanız dik durursa ağaca benzer eğer ona para vermem demesseniz kumların yanıdaki beyaz bi taş var öyle bi taş bulup iyice yıkayıp akvaryuma koyabilirsiniz birde pek taş vs. çakıl koymayın deniz kabuğu veya kırığınıda pek koymayın öneririm ama fazlası zarar . şimdi geldik akvaryum bakımı'na

Akvaryum bakımı :





ilk resimdeki gördüğünüz şeylerin teki dezenfektan diğeride klor gidericidir klor gidericiden her su değişimden 10 damla dökün. dezenfektandan ise 2 damla dökün şuan anlattıklarım 50 litreden az akvaryumlar içindir.

sonra kaya tuzundan ise normal sofra tuzu yerine alabilirsiniz hastalık önler çok atmayın biliyorsunuz canlı doğuranlar için pek iyi değil bi tane'sinin 4 te birinini ufalayıp her su değişiminde atın

mineral'i ise 1 veya 2 haftada bir 20 damla dökün .

                                           YEM:



ilk fotoraftaki yemin o kadarı 1 tl dir balıklarınıza göre ortalama 20 balığa 1 çay kaşığından az atın ve tek öğün 1 günün ortasında verin . 2. yemi ise dipte gezinen canlılarınıza verin ve akvaryumun ışığını kapatın akşam olsun mesela 2 çöpçü varsa sadece 2 tane verilcek ışık açıkken verirseniz çöpçüye kalmaz yerler   balıklarınızı illa ki jbl vs. marka yem vermek zorunda değilsiniz bunlarıda afiyetle yerler protein takvisyesi yapsanız yeter salatalık , biber filan atabilirsiniz tabi tamamını değil küçük bişey uzmanlaşana kadar markasız yem kullanın elinizi ne kadar atacağınıza alışsın yoksa para yetiştiremezsiniz ve ziyan olur.

şimdilik bu kadar yarın dahada yazıcam

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kutlutokdemirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 434
kutlutokdemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2012 02:16
Dostum hayırlı olsun maşallah hepsinden almışın. Bu arda 9 yavruda kurtarmışın gözün aydın bitmiş halindeki resimlerini de görmek isterim hayırlı olsun bol yavrular dostum. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KalaycıÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 260
KalaycıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2012 12:57
[QUOTE=kutlutokdemir]Dostum hayırlı olsun maşallah hepsinden almışın. Bu arda 9 yavruda kurtarmışın gözün aydın bitmiş halindeki resimlerini de görmek isterim hayırlı olsun bol yavrular dostum. .[/QUOTE]

sağolun konuya daha devam edicem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir