ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kalaycı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2012 00:25
Son Ziyaret:
29 Haziran 2017 00:07
Toplam Mesaj:
260 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kenan kalay
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Kalaycı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nikolaj Kenan Kalay

SON 10 MESAJI

Üreyebilirler mi ve Akvaryum yeterli mi ?
[QUOTE=umutgunay]Sarımsaklı yemlerden New Life Spectrum markası çok iyi, diğerlerinde sarımsak var mı yok mu belli değil. Ama ne olursa olsun, hazır yemlerin en kalitelisi bile olsa taze sarımsak suyundan daha iyi değil. Kendiniz yaparsanız çok daha iyi olur. Isıyı da 2 güne yayabilirsiniz. Bugün 2 derece düşürün, yarın iki derece gibi. Ne kadar yavaş olursa o kadar iyi olur. [/QUOTE]
 
Hocam ev çok kokuyor uğraşı var birde o yüzden hazır almak istedim  tamam o zaman ben gugün 2 düşürüyorum bakalım sonuç ne olacak  peki normal sıcaklığa da getirirken de mi 2,2 arttırıcam ?
Üreyebilirler mi ve Akvaryum yeterli mi ?
[QUOTE=umutgunay]Yumurta toplayan bir balık olmadığı için ısı düşürmek şu anda hiç bir işe yaramaz. Hem de canlı doğuranlara zarar verir. Isıyı kademeli olarak 23'e düşürün, bekleyin. Eğer hazır olan varsa zaten 23'te de yumurtlar, hem de Lepistesler falan zarar görmez. Yem olarak kaz ciğeri granülleri öneriyorum. Yumuşak olanlarından. Hem diğer balıklar için de çok besleyici kaliteli bir yem, hem de çöpçüleri kızıştırır. Bir de sarımsak suyu eklerseniz yemlere, iyice üreme dönemine girmeyi tetiklersiniz. [/QUOTE]
 
Hocam Kademeli oalrak düşürücem ama mesela saat başı mı düşüreyim 1 derece ? birde sarımsaklı yemler çıkmış önerirmisiniz ?
Üreyebilirler mi ve Akvaryum yeterli mi ?
[QUOTE=umutgunay]Hepsi birden erkek değildir diye ben de umuyorum. Biraz bekleyin en iyisi. Yem olarak protein yemleri verebilirseniz çok daha iyi olur. Bir de havalar ısınmaya başladı, yaz geliyor, bu mevsimde çoğu dişi ne yaparsanız yapın yumurta toplamıyor. Siz illâ üretim yapacaksanız bence bir kaç tane ufak yavrulardan ekleyin. Önümüzdeki sonbahara kadar kaliteli beslerseniz üreyebilecek boya ulaşırlar. Hem ne kadar çöpçü, o kadar başarılı üretim demektir. Rahat etmeleri için anî hareketlerden ve akvaryuma müdahale etmekten kaçınırsanız zamanla sizi gördüklerinde yem geleceğini, zarar vermeyeceğinizi anlarlar. [/QUOTE]
 
Sanırım bitanesi dişi şu en büyük olan videoda da görmüşsünüzdür  bende bunu bildiğim için hemen yaz gelmeden işe koyulma çabasındayım akvaryumcuda normal boyda dişi bulursam bitane alıcam veya takas yaparım. ya hem pul hem dip yemi öyle pek özel bişey veremiyorum  birde üretimden sonra bitkili filan yaparsam çok fazla çöpçü olacağı için çok almak istemiyorum. şimdi faaliyete geçmeleri için ne yapmak gerek peki ? 26 dan 24 e düşürsem ?
mr.fear2013-03-30 19:02:49
Üreyebilirler mi ve Akvaryum yeterli mi ?
[QUOTE=umutgunay]Çöpçüler hep birlikte gezerler ama aynı anda aynı  hareketleri yapmaları için çok büyük akvaryumlarda olması gerekiyor. Sürüsünü kaybetmeden birbirlerini takip ederler. Bu arada çöpçüler çok ürkek görünüyor. Önce onları rahatlatmalısınız. Bir de videoda hiç hazır bir dişi görmedim. Hatta dişi diyebileceğim bir balık gözüme çarpmadı. Hepsi erkek gibi gördüm. Ya da dişiler henüz yumurta toplamamışlar. Yumurtlama olursa kendi yumurtalarını yiyebilirler ama bu çok nadiren olur. Canlı doğuranlar yumurtalara bir şey yapamaz. Ama yavrular çıktığı zaman tabanda saklanacakları yerler olmalı. Örneğin tabana misketten daha iri çakıl taşlarını dizebilirsiniz. Böylece içlerine düşen yavrular kendilerini kurtarabilirler.
[/QUOTE]
 
Hocam 6 balığın 6'sıda erkek değildir yav mutlaka bi dişi olması gerek  birde misketleri sıkışık sıkışık dizsem olur sanırım. balıklar acaba beni gördüğü için mi rahat değildi ki ? nasıl rahatlatabiliriz ? çok sakinler genelde akvaryumda görmüyordum bile eskiden. eğer dişi yoksa akvaryumcudan çöpçü olsam genellikle genç yani üremeye hazır olmuyorlar sanırım. damızlık dedikleride acayip büyük oluyor.
mr.fear2013-03-30 18:31:21
Üreyebilirler mi ve Akvaryum yeterli mi ?
 http://youtu.be/-Pt_ZeYzx6w
Arkadaşlar videoda görüldüğü gibi Akvaryumumdaki çöpçüleri üretmek istiyorum 6 tane var toplamda 2'si akvaryumuma yeni katıldı küçükler biraz zaten bunları eskiden normal yem yani pul ile beslerdim şuan dip yemi ile besliyorum ve sıcaklık 26 derecede akvaryumda bitki yok mangrov kökü var yani yumurtalar için mangrov kökü ve cam yeterli olur mu bitanede bayağı büyük yapay bitkim var onu koyabilirim ve camda vs. kalabilir mi yumurtalar yavrularım zarar verir mi veya çöpçüler başka akvaryumum yok. Eğer ki şartlarım uygunsa üremeye geçmeleri için ne yapmam gerek ? Kafile gibi geziyorlar zaten  ama bitürlü vagon gibi gezmiyorlar  acaba akvaryumlarınızda sürü halinde vagon gibi gezenler var mı ?
mr.fear2013-03-30 17:51:49
demasoni
Aslında demasoni çok kolay üreyen bi balıktır neden üremediyse. muhakkak ters giden bişey var ayrı akvaryumdan ziyade bisürü çeşitli neden olabilir hastalık,rahatsız edilme , diğer balıklarınız varsa akvaryumda bölgecilik yüzünden yumurta dökememe vs.
Yeni Bitkili Karma Akvaryumum (150lt) Fotoğraflar ve Sorunlarım
Bence hem normal hemde cardinal neon almana gerek yok ikisinden birini çıkart onun yerine lepistes,moli,barb,biraz daha çöpçü , karides , salyangoz filan koyabilirsin ;) veya ha ben tetra isitoyrum diyosan kırmızı burun tetra al :)
Balıklarım bir bir ölüyor )
[QUOTE=yılmazbaş]Yeni değil neredeyse 2 ay olacak  sanırım bi hastalık var ama ne olduğunu bilmiyorum[/QUOTE]
 
biyo mikofish al ve metilemin mavisi ile akvaryuma biraz çok tuz dök filtreni yıka ısıtıcın varsa 27 yap filternin hava ayarı filan varsa veya ksıyorsan full aç ışığını kapa.
Yanlarına Arkadaş Aranıyor.
[QUOTE=Mehmet Ferhat]Bende korkuyorum şimdi saldırgan çıkarsa bi sürü stres. Peki bu akvaryuma uygun kök varmı?[/QUOTE]
 
endler besle bence ;) veya balon moli filan var onlarada bak kökü bilmemde akvaryumuna zeytin , anubias veya mangrov alabilirsin.
Balıklarım bir bir ölüyor )
[QUOTE=yılmazbaş]Merhaba arkadaşlar gene cuma günün erkek lepisteslerimimn birisi akvaryumda  pısmıştı ve pazar gününe kadar can çekişti pazar akşamıda öldü ondan sonra pazartesi günü bir kılıçkuyruğum salı çarmba  ve perşembe ügnleriyse  değişik plati cinslerim öldü sizce sorun ne akvaryumum 50 litre  son haliyle(ölümlerle) 2 endler 2  moli 4 plati 2 kılıç kuyruk 2 dişi lepistes  4 elma salyangozu 4 malezya gökkuşağ karidesi(ki bu önemli inginç bi şekildebütün ölü balıklar bunlar tarafından yeniliyordu) 4 karides bitki olaraksa anubias saz eladore ve java moss var lütfen  yardım edin herügn  bir balığım ölüyor.[/QUOTE]
 
Akvaryumu yeni kurduysan normal olucka ölümler alıştırma süresi çünkü ,ve boyutlada bir alakası yok 25 lt de 25 balık beslemiştim zamanında yer sıkıntısından hiçbiri ölmedi 1-2 tane öldü ama boyuttan değildi çünkü en küçükleri öldü , akvaryumda bi hastalık olabilir ilaç al dök ;) ama bitkileri çıkar öle dök ;)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.