Canlı doğuran akvaryumu kurmak istiyorum


xmen1979Çevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 20
xmen1979Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2012 13:55
Arkadaşlar,
hepinize merhaba,
en son 4 sene evvel bu sitenin sayesinde çok güzel bir akvaryum kurmuştum sonra küçük bebeğimiz olunca kaldırmıştım, aradan geçen süre içerisinde baya bişeyleri unutmuşum, büyük oğlumun ısrarları nedeniyle benim içimdeki akvaryum sevgisi de kıpraştı ve küçük bir canlı doğuran akvaryumu kuralım dedik ve akvaryumu aldım geldim. Fakat aklıma takılan bazı sorular, yardımcı olursanız çok memnun olurum.
 
1.) Akvaryumun ölçüleri piyasada 50 cm düz olarak satılan akvaryumlardan ölçüleri 50x25x35 sanırım.
aşağı yukarı 38-40 litre su alıyor. Akvaryumcunun verdiği iç filtre SOBO marka 15w. 880 litre/saat,
bu filtre bu akvaryum için büyük değil mi? ben buna benzer bir filtreyi eski 110 litrelik akvaryumumda kullanıyordum, akvaryumcu ısrarla bundan küçüğününün iyi temizlik yapmayacağını söyledi,
 
2.) Birde akvaryumu dün akşam kurduk, çocuklar ısrar ediyor balık alalım diye, akvaryumu kurduktan kaç gün sonra bakteri oluşumu başlar ??
 
Saygılar,
 
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vivereÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2011
İl: Izmir
Mesaj: 248
vivereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2012 14:03
O filtre çok fazla akıntı yaratmazmı biraz fazla gelmiş gibi görünüyor. Akvaryumcu tabikide büyügünü satmak isteyecektir para için :) Akvaryumu kurup filtreyi çalıştırdıktan sonra bir miktar fazla olmamak şartıyla pul yem atmak bakteri oluşumunu başlatır, ayrıca güvendiginiz bir akvaryumun filtre süngerini akvaryuma sıkarakda süreç hızlandırılabilir.... tamamen  akvaryumun oturması 1 ay kadar süre alabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leroixÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2011
İl: Içel
Mesaj: 54
leroixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2012 14:30
Bazı iç filtrelerde çalışma hızını kontrol eden düğmelerden oluyor, eğer sizin filtrenizde böyle bir ayar yapılamıyorsa filtre çıkışını akvaryum camına denk gelecek şekilde ayarlayarak akıntı hızını dağıtabilirsiniz. Bakteri oluşumu bir hafta gibi bir sürede meydana geliyor bildiğim kadarıyla, hazır bakteri kültürü ekleyebilirsiniz, ama buna para vermeyeyim diyorsanız akvaryuma biraz yem atmanız ya da güvendiğiniz bir akvaryumcudan birkaç bardak miktarında eski akvaryum suyunu kendi akvaryumunuza koymanız bu süreci hızlandırır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aallyyÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2011
İl: Ankara
Mesaj: 187
aallyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2012 14:47
Filtreyi akvaryumda çalıştırın çok fazla akıntı yapmıyorsa sorun olmaz, akıntı çoksa Ahmet beyin dediği gibi çıkışı direk cama verebilirsiniz.
Balık konusunda arkadaşların dediklerini uyguladıktan sonra en azından 2-3 gün daha bekleyip öyle balık eklemenizi öneriyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir