ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
leroix
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ağustos 2011 20:03
Son Ziyaret:
21 Ağustos 2014 23:42
Toplam Mesaj:
54 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Taylan
Doğum Tarihi:
23 Mart 1975
Yaş:
49
İl:
Içel
Meslek:
Akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Taylan
Mersin

SON 10 MESAJI

100*50*65 akvaryum
Canlıdoğuranlarla melekler farklı su koşulları isterler. Ayrıca melekler hiçbir canlıdoğuran yavrusunun yaşamasına izin vermezler. Melekleri verip sadece canlıdoğuran türleri bakabilirsiniz. Örneğin platy ve molly türlerinden bitkili karma bir akvaryum güzel olur. leroix2012-08-10 14:28:22
sehpa akvaryumda son durum 12 ağustos
Japon ve Koiler soğuk su balıklarıdır. Akvaryumunuzdaki diğer türlerden daha farklı su ve ısı şartları isterler. Sadece bu türü beslerseniz daha iyi olabilir. Ancak akvaryum içinde yeterli şartları sağlamalı ve bir filtre kullanmalısınız. leroix2012-08-02 14:29:50
105x35x50 Tür ve Sayı Önerisi
Merhaba. 105X35x50 cm akvaryumum ve Eheim dış filtrem var. Yaklaşık bir yıldır yoğun bitkili akvaryumda canlıdoğuran besliyordum. Ancak farklı bir kente taşındığım için balıklarımı ve bitkilerimi elden çıkarmıştım, şimdi akvaryumumu yeniden kuruyorum. Artık cichlid türlerine geçmek için yeterince tecrübeye ulaştığıma inanıyorum. Forumda cichlidlerle ilgili konuları taradım, ancak o kadar çok tür var ki kafam karışmadı değil. Kıstaslarım, besleyeceğim türün mümkünse ağızda kuluçka yapan, kolay üretilebilir ve dayanıklı olması. Elbette akvaryumcularda çok zor bulunan türlerden olmaması da önemli. Bunları ve akvaryum boyutlarımı da hesaba katarsak önerebileceğiniz cichlid türleri ve sayısı neler olabilir? Saygılar.
Melek akvaryumu su değişimi
Ben kendi akvaryumumda su değişimi yapmak için bir kovada musluk suyuna klor giderici koyarak iki gün dinlendiriyorum. Sonra kovanın içine 50 wattlık küçük bir ısıtıcı koyuyorum ve ısı ana tanktaki su derecesiyle eşitlenene kadar bekliyorum. Isı eşitlendikten sonra kovadaki suyu plastik bir kap yoluyla ana tanka yavaş yavaş ekliyorum. Şu ana dek bir sıkıntı yaşamadım bu yöntemde. Sanırım daha büyük miktarda su için de denenebilir. leroix2012-07-31 16:43:56
Çeşitli akvaryum malzemelerini alabileceğim güvenilir bir site öneris
Kesinlikle www.juenpetmarket.com sitesini öneririm. Bütün alışverişlerimi buradan yapıyorum hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca hem teslimat süresi, hem paketlemede çok özenliler. Aldığınız üründe bir sorun çıktığı zaman da sizi mağdur etmiyorlar.
Canlı doğuran akvaryumu kurmak istiyorum
Bazı iç filtrelerde çalışma hızını kontrol eden düğmelerden oluyor, eğer sizin filtrenizde böyle bir ayar yapılamıyorsa filtre çıkışını akvaryum camına denk gelecek şekilde ayarlayarak akıntı hızını dağıtabilirsiniz. Bakteri oluşumu bir hafta gibi bir sürede meydana geliyor bildiğim kadarıyla, hazır bakteri kültürü ekleyebilirsiniz, ama buna para vermeyeyim diyorsanız akvaryuma biraz yem atmanız ya da güvendiğiniz bir akvaryumcudan birkaç bardak miktarında eski akvaryum suyunu kendi akvaryumunuza koymanız bu süreci hızlandırır.
Akvaryumda Tuhaf Bir Canlı
Çok tuhaf bir canlı gerçekten, yusufcuğa pek benzemiyordu aslında, sayın Yıldız'ın gönderdiği temsili resimdeki canlıyı daha çok andırıyordu. Akvaryuma nasıl geldiğini anlayamadım, neredeyse 6 aydır akvaryuma yeni bitki eklemiş değilim. Neyse kepçe yardımıyla yakaladım ve dışarı aldım Allahtan. leroix2012-01-16 14:05:39
Rauf Denktaşı Kaybettik
Hem büyük bir vatanseverdi, hem de asık yüzlü olmayan, hobileri olan, sosyal yönü güçlü bir liderdi. Allah rahmet eylesin.
Akvaryumda Tuhaf Bir Canlı
Merhabalar,
160 litre yoğun bitkili (elodea), karışık canlıdoğuran akvaryumum var. Bugün akvaryumda tesadüfen ne olduğunu anlayamadığım, sineğe benzer bir canlı gördüm. Yakalamaya çalıştım ancak hızlı hareket ettiği için gözden kaybettim. Bu canlı nedir ve zararlı mıdır, bilgisi olan var mı? Saygılar.
 
Yem ve Hangi balık
Canlı doğuranlarla tetralar uyumlu olarak yaşıyorlar. Ancak canlı doğuranlar tetraların yumurtalarını, tetralar da canlı doğuran yavrularını yiyorlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.