Canli Doguranlari Uretme


Efe4764Çevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2013
İl: Kütahya
Mesaj: 35
Efe4764Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2013 14:02
Benim 80 lt lik akvaryumumda 5 lepistes, 3 balon moli, 11 plati, 3 kilickuyruk var. Ben balik satin almayarak baliklarimi cogaltmak istiyorum su an 2 hamile lepistesim var ve neredeyse yavruluyacaklar onlardan en az 5-10 tane yetiskin balik istiyorum oyuzden ne yapabilirim? Yedek 25 lt lik akvaryumum var, canli bitkim de var yedek akavryumu kurup canli bitkileride icine koyup ordami dogum yaptiriyim. Ve nasil daha fazla baligi hamile yapabilirim?
Bir fikriniz var mi?
Akvaryumfe2013-11-25 14:04:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanistanbulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1793
sinanistanbulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2013 14:41
80 litrelik akvaryumdan alacağınız su ile 25 litrelik akvaryumunu kurun, pipo filtre kullanın. 25watt ısıtıcı kullanın, 2 akvaryumun da ısısı 26-27 derecede eşit olsun. Küçük akvaryuma kum koymanıza gerek yok.

Boyu marka 2 bölmeli büyük boy tül yavruluk alıp, tül yavruluğun altta kalan tül kısmını kesip doğacak yavruların ızgaranın içincen akvaryumun içine düşmelerini sağlayın, eğer hamile balık tülün arasından çıkacak gibi ise tül yavruluğun alt kısmından plastik kısma tülü birkaç yerden ince iple bağlayarak aralıkları kapatın, doğumu yaklaşan hamile balığı yavruluğun içine salın, küçük akvaryumunda ışık kullanmayın, doğum gerçekleştikten sonra anne balığı büyük akvaryuma gece karanlıkta geri salarsınız. Yavrular küçük akvaryumda kalsın. biraz büyüdüklerinde büyük akvaryuma alabilirsiniz.
Yavruları beslemek için büyüklere kullandığınız yemi havanda iyice ezerek un haline getirip az miktarda verebilirsiniz, veya hazırlayabilirseniz yumurtadan yeni çıkmış artemia en iyisidir.

Kolay gelsin.



sinanistanbul2013-11-25 14:47:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2013 14:54
3 şekilde doğumu gerçekleştirmeniz mümkün.1. anneyi yavruluğa koyar doğumdan sonra yavrular 25 litreye anne tanka (Tavsiye edilmez) 2.anneyi de direk 25 litreye alır dogumu yaptıktan sonra ana tanka salabilirsiniz (Ancak annenin yeni tankta strese girme olasılıgı var ve 25 litre tank ile 80 litre tank içerisindeki su değerlerini birebir ya da birbirine cok yakın oranlarda tutmanız gerekmektedir.Doğumdan en az 7-10 gün arası önce ayırmalısınız ki alışma süreci ve doğum üst üste gelmesin ölü doğumlar yada anaç kaybı yaşanmasın...)3.olarak ana tankta doğum bitkilendirilmiş bir akvaryum yavruların saklanabileceği bol alanlar var ise ya da rafya kullanılarak bu işlem gerçekleştirilmiş ise yavrular gizlenir güçsüz ve açıga cıkanları kaybedecek geriye saglıklı bir nesliniz kalacaktır.doğum sonrası dilerseniz uygun kepçeyle rafyayı 25 litreye aktarır ve balıklar akvaryumda kalacak şekilde rafyayı ayıklayarak cıkarırsınız.4.olarak yine ana tankta fakat bir bölme işe ayırdıgınız (uygun taktiklerle hava akımı su sirkilasyonu ve ısı geçecek sekilde) anaç balıgı tıpkı yavruluk gibi ayırır dogum sonrası ana bölmeye salarsınız böylece 25 litre akvaryumunuzu da kullanmamış olursunuz ancak tankınız ve canlı sayınız göz önüne alındıgında bölme sansınız da oldukca düsük görünüyor...

Balıklarınızın üreme oranlarını vs arttırmak için
1-Canlı sayınızı kat'i suretle düşürmenizi tavsiye ediyorum (160 litrede 9 molly besliyorum)
2-Öneri olarak 1e3d lepistes 1e3d molly 1e3d plati sayı yine biraz fazla bence ancak en azından dilediginiz tanka göre daha uygun bir popülasyon ve oranlama olacaktır.
3-tankınızda ki bu sartları sagladıktan sonra ihityacı olan ortamı ve su degerlerini de sagladınız varsayıyorum fiiltre sıcaklık vs tüm şartları sagladınızı varsayarak akvaryumunuza gerekli müdehaleler hariç düzene karısmamanızı öneriyorum mesela sürekli dekor degisimi haddinden fazla ve sık temizlik rutinleri yakalama ele alma sürekli olarak canlı ekleyip cıkarma vs bu tür hareketlerden uzak durun ki sistem iyice otursun ve balıklarınız keyifle çiftleşmeye ve bol balık vermeye başlasın
4-yavrularınızı aldıktan sonra onları uygun besleme kosulları ve gerekli müdehalelerle kayıpsız büyütebilmek için yapacagın arastırmalar ve alacagın öneriler sonucu rituellere dikkat etmeli ve uymalısın
5-Sorularını daha açık anlaşılır sorman halinde daha cok ve güzel yanıtlar alabileceginden eminim
6-Sen şartları sagladıktan sonra gerisi saglıklı ise balıklarına kalmıs bir durumdur hamile kalmları için dısardan yapabilecegimiz bir hamle yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bahadır AYDINLIÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 435
Bahadır AYDINLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 11:34
Merhaba Efe, bende uzun yıllardan beri kılıç kuyruk besliyor ve üretiyorum. Benim Kullandığım yöntem beyaz kap yöntemi. Hamile ve doğumuna az kalan dişi balığımı 30x30 luk beyaz kare bir kaba alıyorum. (mutfakta kullanılmakta idi el koydum doğumhane oldu) Büyükçe beyaz bir kovada olabilir. Sonra üzerini balığımın atlamaması için kapatıyorum. Bu sürede yem KESİNLİKLE vermeyin suyu bozuyor. Kabımı sakin bir yere alıyorum. Başlıyorum beklemeye bu arada suyun sıcaklığını ve değerlerini kontrol edebilmek adına 6-8 saatte bir kabımdaki suyun yarısını akvaryumdan aldığım suyla değiştiriyorum. Zaten balığım en fazla 3 gün içersinde doğurmuş oluyor. Şunuda eklemeliyim balığım yem yemesi için işten geldiğimde 2-3 saatliğine gözlem altında akvaryuma bırakıyorumki strese girmesin bol yavrulu günler diliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir