Canlıdan Hediye Olmaz


RossLynchÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2013
İl: Ankara
Mesaj: 142
RossLynchÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2013 20:17

Öncelikle bu konuyu açma sebebim bu gün karşılaştığım bir durumdan dolayı. Bir arkadaşımın kaplumbağam hastalandı dedi gidip baktım kaplumbağa ölüm fanusunda ayaklarına kadar gelen bir suda ölümünü bekliyor. Kabuğu yumuşamış gözleri kör olmuş. Ve o arkadaşıma da hediye gelmiş. Bana da akvaryum hediye geldi ben de bilgisizdim ilk balıklarımı öldü. Anlatmak istediğim canlıda hediye olmaz neden olmaz ?
*Çünkü bir insan bir hediye edilen bir hayvan hakkında bilgisi yoksa veya sorumluluk sahibi değilse o hayvanın sonu malum.
*Bu hayvan hediyeleri genellikle yılbaşında ve doğum gününde gelen fanustaki beta, Japon balığı, ve kırmızı yanaklı su kaplumbağasıdır.
 
 
*Hediye gelen fanusta ki Japon balığı  6 aydan fazla yaşayamaz yaşasa bile eziyet çekerek yaşar. Çevremizde kiler genellikle sen merak etme benim tanıdığım var 4 yıldır fanusta besledi bir şey olmaz derler bence bunlar yalan.
*Fanusta ki beta balığı akvaryumcularda bardakta satıldığından dolayı biraz balıktan anlayan insanda bile şu kanıyı oluşturur. ‘bu balık bardakta yaşıyorsa fanus saray gibi gelir’ bu yalan. Hediye alınan beta 1-2 yıl ömürlerinden en fazla 1 yıl yaşar. Bu yıl süre zarfında balık son derece mutsuz olur nedeni fanusun onu şaşı yapmasıdır.
*Hediye gelen su kaplumbağası en vahim durum, su kaplumbağası elimize bir ölüm kabı verilir ve bir yem paketi verilir al sana hediye ! Böyle hediye olmaz olsun, kaplumbağanın orda geçirdiği her saniye işkence.
 *Daha bir çok örnek var hediye olarak muhabbet kuşu, civciv gibi.
 
Benim burada anlatmak istediğim  fanusta yaşam olmaz hem de canlıdan hediye olmaz .
Bir kaç örnek de vermek istiyorum yine bir tanıdığım Japon balığı hediye gelmiş balığı geldiği günden beri suyunu değiştirmemiş üşengeçlikten, ve yemi de öle istediği zaman veriyormuş balık sonunda yan yüzmeye başladığı zaman biz bakamıyoruz diye bana verildi, elimden geleni yaptım balık öldü.
 
Benim asıl yakındığım konu etrafımda ki kişilerin bunlar fanusta da yaşar sen abartıyorsun, sen çok ilgilendiğin için balıkların ölecek . Artık halkımızın kafasına belki dünyanın bu 3 saydığım canlının fanusta yaşaya bileceklerini kafalarına kazınmasıdır.
Marketteydim ne göreyim fanus içinde 1 japon balığı suyu yemyeşil ve yanında bir kutu yem gelen geçen yem atıyor.
 Aslında böyle bir konu açmazdım ama  o kaplumbağanın o halini görmek içimi acıttı.
 

 
 
 
 LÜTFEN TANIDIKLARIMIZ EŞ DOST OLSUN OLMASIN CANLI HEDİYE ETMEYELİM. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir