çare bulamadım tek tek ölüyorlar japon balığı


onurhanaytacÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2013
İl: Ankara
Mesaj: 18
onurhanaytacÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2013 19:20
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):96lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:3 japon 2 çöpcü 4 salyangoz  Ludwigia repens

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):20 derece sıcaklık

Filitrasyon: Şelale filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

yakınlarda aynı belirtilerde olan bir teleskopumu kaybettim. İlk olarak yorgunluk gibi az yuzme ile başlıyor gittikçe yüzme duruyor en son aşamada su yüzeyinde akvaryumun köşesinde sabit kalma ile yavaşca can veriyorlar. 1 haftadır böyle çok araştırdım teleskopumda önerilenleri yaptım ama olmuyor tek tek balıklarım ölüyorlar. Dinlenmiş su ile haftada bir değişim yapıyorum. Yemlerini ne fazla ne az veriyorum. Oksijen var ısıtıcı var filtre var. Yemlerim 3 çeşit pul granullü ve silindir. arada ıspanak bezelye veriyorum. Öneriler üzerine aç bıraktım 1 gün.  Sarımsaklı yem de veriyorum iç parazittir diye. Flagyl ilaç tedaviside uyguladım ama sonuç aynı.

Üstadlar yardımızı istiyorum lütfen. Şuan Ranchum son nefesini veriyor artık yüzemiyor sürekli sabit iştahı 2 gündür yok. yüzmeye çalıştığı zaman yuvarlanır gibi kendi etrafında dönüyor. Diğer iki balığımdada iki teker üstüne kalmış araba gibi yan yüzme var. Birisi haala neşeli sağlıklı gözüküyor ama panda orandam da kuma oturuyor. Başka bir forumda kesecik şişmesi tek tip beslenmeden dolayı birisi fazla büyüyormuş. Bilinen tedavisi yokmuş ama ben tek düze beslemiyorum Suyum herşeyim normal gözüküyor hiç birisinde dış belirti yok iç parazit tedavisine cevap vermiyorlar.Eğer bu kesecik şişmesi ise diğerlerindede olmasını nasıl engelleyeceğim. Akvaryumla ilgili bütün önerilerinizi eksiklerimi yanlışlarımı söyleyin yazık bu onlar öldükce bende çok üzülüyorum.Son iki balığımda ölürse sadece bitki yetiştirmeye geçicem sanırım yapamıyorum ben. Konu uzadı okuyanlardan özür dilerim. İyi forumlar.



 onurhanaytac2013-12-16 20:11:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2013 22:42
Hava taşınız varsa sadece bunu kullanın öncelikle 1 hafta ve biraz kuvvetli çalıştırın baloncukları. Hava taşı hava motoruyla çalışır. 1 gün aç bırakın balıkları şimdilik ardından haşlanmış ıspanak yaprağıyla 1 gün besleyin, ardından ertesi gün, haşlanmış bezelye ile sadece besleyin balıklar düzeliyorsa aşırı kabızlık var, bu arada elinizde metilen mavisi ilacı varsa birkaç damlada her 10 litre akvaryum suyu için önlem amaçlı 1 damla metilen mavisi damlatın izlemeye geçin böyle. Bundan sonra düzelmişse balıklar yemlemeye dikkat edin bir süre yemlerini vermeden önce bir kaşık içme suyunun içine atın suyu çeksin yemler yumuşasın japonlar için granül yemlerin sindirimi oldukça zordur. Bir süre sadece beyaz pond yemle onuda bir gözünün büyüklüğünde verin öğün başına ufalayarak atın. pond yem yazarsanız google görsellerde yemi görürsünüz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir