Caridina Multidentata veya Caridina Japonica


emoricatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1034
emoricatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2008 17:47
Caridina Multidentata veya Caridina Japonica (Amano Karidesi)
 
Bilimsel Adı: Caridina multidentata (Caridina japonica).
Uzunluk: 5 cm.
Sıcaklık: Minimum 23 °C Maximum 28 °C.
Orijin: Japonya
Beslenme: Alglerle beslenmesinin yanında genellikle çökeltilerle karnını doyurur. Riccia türü bitkilere zarar verebilir. Bu tür bitki olan akvaryumlarda bakılması pekte ideal değildir. Bunun yanında etçil beslenebilir. Akvaryumdaki tüm artıkları, tüm yemleri ve ölü balıkları yiyebilir. Dibe çöken tablet yemleri (kabuklular ve normal balıklar için) afiyetle yerler.
Üretim: Bu karidesler sakin sularda yaşarlar. Larvalar kuluçkadan sonra anneden kendilerini kurtarırlar. Bu dakikadan sonra yetişkinlerin sorumlulukları biter. Yavrular doğuştan yüzücüdürler ama suyun yüzeyine çıkma konusunda oldukça beceriksizlerdir. Doğada bu larvalar akıntının çektiği yere giderler. En son olarak nehirlerin okyanuslara döküldüğü yerlerdeki hafif tuzlu suların bulunduğu bölgelerde kalırlar. Bunun için sistemli olarak yavruların bulunduğu tankta da aynı ortamı yakalamak gerekir. Tuzlu ve tatlı suyun hafif karışımı olan bir suda durmaları iyi olur. Yavrular aşağı yukarı 6 gün sakin suda kalmalıdır.
Yararlılık: Algleri yerler (Her türü değil.). Sadece yeşil ve nokta alglerini yerler(Ama alglerin yok olmasını sağlamazlar. Alg hücreleri bölünmeye ve çoğalmaya devam ederler.). Balıklardan artan veya gelen organik atıkları da tüketirler.
Özgülük: Hemen hemen transparandırlar. Doğada, 100e yakın gruplarla dolaşırlar. Akvaryumda da grup halinde bakılması gerekir.

Bakım Zorluğu: *****
 
 
 
 
Kaynak: http://www.aquabase.org/crustacea/view.php3?id=3
Çeviri: Emre Özdil
Resimler: Çeşitli sitelerden derleme.
emoricat2008-06-09 17:50:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir