Çeşmeden direk akvaryuma


froycyyÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 154
froycyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 09:30
Evde fazlasıyla akvaryum olduğundan su değişimleri için o kadar çok su dinlendirmem gerekiyorki bazen bu olay yoruyor insanı.Acaba çeşmeden direk akvaryuma suyu koyabilmemiz için  herhangi bir sistem varmı kloru direkman tutarak suyun diğer değerlerini değiştirmeden veren?Su arıtma cihazları bildiğim kadarıyla suyun içindeki mineralleri de yok ediyor bir miktar ve suyu yumuşatıyor.Buda sert su seven balıklar için hiç hoş değil.Sizlerin önerebileceği veya kullandığınız birşeyler varmı acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fenerbahçeysf16Çevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2011
İl: Bursa
Mesaj: 354
fenerbahçeysf16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 09:40
Bu zamanda devreye su düzenleyiciler giriyor . Su bekletemeyeceksen doldurduğun bidonun içine "Sera Aquatan" Damlatıcaksın .Klor aslında 10 dk beklettikten sonra uçup gitmiş oluyor . Bidonun içindeki suya dikkatli bakınca aşağıdan yukarı beyaz beyaz hava kaparcıkları çıkıyor ve bidondan ince bir ses çıkıyor . ( Sıcak suyu soğuk bir tencereye dökünce çıkan cısslama gibi :D )
"Sera Aquatan" bidondaki suyu akvaryum ve balıklara uygun hale getiricektir . Ancak böyle bir şey önerebildim . Cikletlere Çeşmenin ucuna bir hortum bağlayım diğer ucunu akvaryuma bırakıp çeşmeyi açsan o şekilde doldursan da olur ama balıkların buna alışkınsa olur . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir