Cichlid'e hangi bitki


TragosÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2011
İl: Antalya
Mesaj: 215
TragosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2011 22:00
Merhaba arkadarşlar bana yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle balıklarımı yazayım.

3 yunus
3 ahli
2 şekerpembe
3 sarı prenses
2 iceman
2 vatoz
1 labio

Balıklarımın resimleri ve akvaryum bilgilrim mevcut fakat tekrar belirteyim akvaryumum 220 lt kapasiteli.

Cichlid şimdilik balıkçının kurulumda verdiği yemle besliyorum markasını bilmiyorum bitince neler almam gerektiğinide belirtirseniz sevinirim.


Arkadaşlar balıklarımdan iceman ve sarıprenseslerimin otçul olduğu söylendi. Akvaryumuma canlı ot dikerek çözünmüş co2 oranını dengelemek ve otçul balıklarımında rahatca beslenebileceği bir bitki sistemi olsun istiyorum. Sizce hangi bitkileri dikmem gerekiyor akvaryumuma yardımcı olursanız sevinirim.
Salem2011-03-15 22:32:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

forever_mbunaÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2009
İl: Bursa
Mesaj: 197
forever_mbunaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 00:07
Taylan Bey akvaryumunza dikebileceğiniz hiç bir bitki bu balıkların beslenmesinde temel ihtiyaç değil.Zaten kendi doğal ortamlarındada yok.Otçul mbunalar doğada çoğunlukla alg kazıyıcıdırlar.Yani iyi bir ışıklandırma ile akvaryumunzdaki taşların yosunlaşıp,balıklarınız için ek doğal besin kaynağı olmasını sağlayabilirsiniz.Bunun dışında akvaryumunuza görsel amaçlı bitki koymak isterseniz,balıkların pek tırtıklayamayacağı echinodorus ve anubias gibi sert kök ve yapraklı bitkileri kullanabilirsiniz.Temel yem olarak kesinlikle en başta tropical spirulina super forte granulat ve nls thera +  ve etçil ağırlıklı beslenen balıklarınızıda hesaba katarsak bu iki yeme ek olarak Larviva dan ex kullanmanızı öneririm. İsteğinize bağlı olarak, bir kaç çeşit yem daha alıp balıklarınız için zengin bir yemlenme şekli oluşturabilirsiniz.(Yemleri alırken,iyice bir araştırıp ya hobicilerden yada netteki uygun fiyat politikası edinmiş sitelerden kovadan bölme olarak alırsanız yararınıza olur.) forever_mbuna2011-03-16 00:15:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir