ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tragos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2011 12:49
Son Ziyaret:
07 Şubat 2018 01:56
Toplam Mesaj:
215 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taylan Bilgin
Doğum Tarihi:
22 Mayıs 1987
Yaş:
36
İl:
Antalya
Meslek:
Makina Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/108634.jpg[/img] [b][size=4][color=RED]220 lt Malawi (Yunus, SP ) 170 lt yavru,40 ve 30 lt yenidoğan yavru 90 lt Bitkili 45 lt Karides[/color][/size][/b]

SON 10 MESAJI

Hightech Bitkili Akvaryum Tavsiyesi
Power led baya pahalı ve ve kurulumu konusunda elektikçilere güvenemiyorum. O işi sanki biraz bilmek gerekiyor gibi geliyor bana.
Hightech Bitkili Akvaryum Tavsiyesi
Merhaba Arkadaşlar Ben Taylan yıllarca akvaryum sevdasıyla uğraştım fakat uzunca bir süre ilgilenemiyordum. Bitkiliye geri dönüş yapmak istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı esirgemiyeceğnizi düşünüyoum. 120x55x55 boyutlarında mobilyalı akvaryumum var. Akvaryum içeriği şu şekilde.

TABAN
En altta zeolit parçaları
ortada hindistan cevizi torfu
En üstte Heagen kum

MALZEMELER

Life Tech 839 dış Filtre
5 litrelik CO2 tüpü
Selenoid valf
UP 16/22 atomizer
maşa, makas, Ph metre (yolda geliyor :D)

IŞIKLANDIRMA

Mevcut ışık tesisatım bozulduğundan baştan yapıcam . Şu şekilde sipariş vermeyi düşünüyorum.

T5 florasan
2 x 39 W 85 Cm Grolüx
2 x 39 W 85 Cm Daylight
2 x 39 W 85 Cm Aquastar
Florasan sistemini ikiye bölüp ilk birini 1 2 saat sonra birini yakıp en son yine kapatırken 2 saat arayla kapatmayı ve toplamda 11 saat ışıklandırma yapmayı planlıyorum.


Şimdi bu şartlar altında nasıl bir bitkilendirme önerirsiniz. tabanı kısa ve yeşil istiyorum. onun dışında doğal bir görüntü yaratmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca sistem konusundada her türlü öneriye açığım.

Akvaryumu ilk kurduğumdaki halini atıyorum fakat şu anda içinde hiçbir bitki yok ama dekor olduğu gibi duruyor. [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/108634/101020172350381.jpg[/IMG]
ATLANTİS PET MARKET AÇILDI!
Tekrardan hayırlı uğurlu olsun.
Yosun gibi ama hareketli :S
Arkadaşlar sakura akvaryumumda daha önceleri farketmiştim yosun sanıp dokunmamıştım. Fakat helenelar için attığım protein yeme yapışmış ve kollarıyla onu sarmaya başladığını görünce hayretler içerisinde kaldım. Resmen denizdeki anemonlar gibi bir tipi var ve onlar gibi hareketli. Yardımcı olurmusunuz bir zararı olurmu karideslere? Çünkü ben akvaryumdaki yosunlara dahi dokunmuyorum doğal ortam gibi olsun diye.


Yapışık ikiz yunus yavruları
Arkadaşlar şimdi farkettim kuluçkadaki yumurtalardan birinde 2 tane baş ve 2 tane kılçık çıkmış. Yani tek yumurtadan 2 yavru olacak büyü ihtimal karnından yapışık siyam ikizi bir yunus yavrum olucak tabi yaşatabilirsem. Daha önce böyle bir şeye şahit olanınız varmı yada yaşatma imkanım varmı bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Fotoğraf çok değil kusura bakmayıın diğer yumurtalardan ayrıldığında yakaladığım en net pozu yakınlaştırdım fakat iki tane kuyruk ve başın tek yumurtada olduğu belli oluyor. 

Tragos2013-04-03 12:39:55
Eskişehirde Co2 tüpü
Yangın söndürme tüplerinden uzak durun bence. Çünkü Co2 düpleri daha yüksek basınca göre üretiliyor. Eskişehirdeki Co2 ve petshoplar hakkında bir bilgim yok ama sanayi ve organize sanayi varsa. Büyük ihtimal bulabilirsiniz. Zira gaz altı kaynak makinalarında Co2 gazı kullanılır ve tüpleri Co2 tüpüdür onun tedarikcisi ve dolumcusu mutlaka ve mutlaka vardır eskişehirde.
Kefirli yemlerin balıklar üzerindeki olumlu etkileri
Kefir bildiğim kadarıyla süt ürünü değil bir tür yararlı bakteri kolonisi. Probiyotik yapısından dolayı sütü mayalıyarak kefir haline geliyor. 
Kefirli yemlerin balıklar üzerindeki olumlu etkileri
Üniversitemiz Süleyman Demirel üniversitesi kefirli yemlerle yaptığı denemeler sonucunda balıkların daha sağlıklı olduğunu ve hastalıklara daha dirençli olduğunu saptamış. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Hem fikir paylaşım amaçlı hemde bilgilendirme amaçlı açıyorum konuyu. Bilginize. 


[VID]http://www.sdu.edu.tr/Video.aspx?id=1587[/VID]
Tropheuslar altın olmuş haberimiz yok.
Balık fiyatları ucuzlamasına ucuzlasında herşeyinde bir değeri ve sınır olmalı bence. 

Neden diye soracak olursanız kendimden örnek vereyim. SP ve yunus besliyorum evde 6 tane akvaryum var. Sadece akvaryumların aylık gideri bana aylık 100 lirayı buluyor. Yem, elektirk, su, malzeme gibi. Şimdi benim elimdeki balıkların yavruları para etmiyor. Akvaryumcuya götürsem 1-1,5 liradan alıyor hemde 5 -6 cm lik balık istiyor. Siteden satayım diyorum 2 tl koyuyorumki bu fiyat benim aylık harcamamın yarısını karşılamıyor. Fiyat yüksek diyorlar. Yemin ederim anaçlarımı çok seviyorum ama yavru almasalar daha çok sevicem. Ne yapayım yani yavruları bırakayımda yesinlermi. Boşu boşuna masraf ettiğimle kalıyorum. Yavru derdim olmasa en azından zarardan kar ederim. Giderim düşer. Fiyatları düşürmeyi düşünürken bunlarıda göze alınız. 15 liralık yem kullanmak var 5 liralık yem kullanmak var. Bu sonucunda hobi ise tabiki bi bedeli olacak. 
Böyle Balık Görmediniz - Aquarium Resarch
Gerçek olma ihtimalı var. Çünkü görüntü çok derin bir denizde çekilmiş gün ışığı yok. Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 1 km inildiğikten sonra böyle garip canlılar çok miktarda deniz dibinde. Ayrıca güneş ışığı giremediğinden dolayı renk pigmentleri olmayan, şeffaf, parlayan bir çok canlı çeşidi mevcut derin denizlerde.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.