Ciftlesen Japonlar


brsbnglÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 32
brsbnglÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2016 07:00
Merhaba arkadaslar sabah uyandım akvaryumumda birbirini kovalayan balıkları gördüm ilk kez oldu bu. Sizce ne zaman yumirtlamaya baslar ve nasil onlemler almaliyim yardimci olurmusunuz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2016 07:12
Üzülerek söylemeliyim ki japonlardan yavru almak sanıldığı gibi kolay bir iş değil sanırım.Teorik olarak bilgim var ve üstüne üstlük bu bilgim çok düşük.

[URL]https://www.akvaryum.com/japon_baliginin_uretilmesi_makaler_17_934.asp[/URL]

Bu makaleyi okuyun.Kimisi ise bir takım sağım teknikleri uygulayarak yavru alımı sağlıyor.Konuları açmadan evvel bol miktarda araştırıp, okuyup anlamadığınız eksik kaldığınız noktalarda konu açmanızı tavsiye ederim.Nitekim bu size zaman kazandıracak bilgilerin karışmasını engelleyecek daha sistematik çalışmanıza yardımcı olacaktır.

Beğenenler: [T]187163,brsbngl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lim10ata7Çevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2015
İl: Çorum
Mesaj: 226
lim10ata7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2016 11:28
Ben de sizin gibi japonların yavrulamasını beklemiyordum. Ama bir gün baktığımda 15-25 arası yavru gördüm. Sonra bunun şans eseri olduğunu anladım. Araştırdım, okudum ve denedim. Bu sefer isteyerek ve bilinçli bir şekilde yavru almayı başardım. Ama bir türlü yavruları büyütemedim. Neyse ben nasıl yavrulattığımı anlatayım da büyütmeyi de belki siz başarır bize anlatırsınız.

1) Öncelikle 2 dişi 3 erkek almıştım. Bunları 65 litrelik bir tanka koydum. Tankta iç filtre, ısıtıcı, ışık ve yapay bitkiler vardı.
2) Balıkları aldığım yer Ulus'da balık halinde bir akvaryumcu ama balıklar beklemediğiniz kadar form tutmuştu.
3) Balıkları yaklaşık 1 ay boyunca 5 çeşit yemle besledim. Suyun sıcaklığı 18-20 falan. Bu süreç içerisinde daha iyi bir form tutturdum ve erkeklerde solungaçlar üzerindeki sivilceleri gözlemledim.
4) Daha sonra ısıyı kademeli olarak yükselterek 28 (japonlar için biraz çok ama işe yaradı) dereceye getirdim.
5) Daha sonra her şey kendiliğinden oldu. Erkekler dişileri kovalıyordu, sonra burunlarıyla dişilerin karnına vurmaya başladılar. Ertesi gün yapay bitkilerin üzerinde şeffaf hava kabarcıkları gibi duran bir şeyler gördüm. Bunlar yumurtalardı.
6) Yavruların ne kadar sürede çıktığını hatırlamıyorum ama verim baya azdı. Yumurtaların çoğu mantarlaşmıştı. Belki de bunun sebebi yumurtalar döküldükten sonra ısıyı düşürmememdi.

aldığım balıkların boylarına gelince yaklaşık olarak 4 -7 cm boylarındalardı.

Umarım siz de bu işte başarılı olur hatta yavruları büyütebilirsiniz. Kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir