Cihan Tuncay Hk.


CruelmÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2011
İl: Ankara
Mesaj: 290
CruelmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2013 16:08
[QUOTE=GokselSunar]Konuyla ilgisi yok biliyorum fakat
forumda tanesi 15-50TL arasında olan full red - beline kadar ful red - atfg - xxxx inin kanından gelen - döl almamış bu balıklar ,
nasıl oluyorda tanesi 5 lira oluyor ? ve hatta damızlık oluyor ?

inanın art niyetim yok ,  talep gören belli türlerde öyle fiyatlar varki   , neden böyle sorusunun yanıtını kendi kendime bulamıyorum .

siz alırken biliyormuydunuz , albino full red damızlığın ederi 5 liramıdır gerçekten ? . 45 lira verip bende aldanmayayım  şimdi.

 [/QUOTE]

Göksel bey sonuç da bu işin ticaretini yapan üretimci bir şahıs, neden bu fiyata verip peşine düşmem balığı çoktur satıyodur. Örnek verecek olursak dün ben 3-4 cm duboisilerimi 4 tlden sattım elimde çokdu çıkardım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anlkrtknÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 330
anlkrtknÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2013 22:50
Melih bey dikkat ederseniz ben size yalancısınız veya yalan söylüyorsunuz demedim.
Benim delillerim tabi ki vardı yatırdığım dekont balıkların resimleri her şey elimde vardı.
Mağduriyetimden dolayı konu açtım ve kendisi bana dönüş yaparak mağduriyetimi gidereceğini söyledi balıklarımı gönderdi.

Yok korkutmuş yok dava açmış gibi şeylere takılıp daha fazla yorum atmayacağım ama mağduriyetiniz varsa en kısa sürede giderilmesini dilerim... Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 13:37
Merhaba, konuyla yani satış-alış ile ilgim yok. Ancak, bazı konularda arkadaşlarımı uyarmak ve alış yaparken nelere dikkat etmeleri gerekiyor,kendi görüşlerimi yazmak istiyorum.
Son bir yıl içerisinde, lepistes varyetelerinde, yurt dışı ithalatlarla birlikte büyük gelişmeler oldu. Bu durum, bizler için oldukça sevindirici ve çıtanın yükselmesi için bana göre çok çok iyi oldu. Şahıs ithalatlarının yanında, toplu ithalatlarla, özel tür diye adlandırılan varyeteler ülkeye girdi. Dolayısı ile, bu varyeteler girdiğinde, elindeki varyetenin özelliklerini kaybetmiş kişiler için, altını çizerek yazıyorum GERÇEK ÜRETİCİLER için bulunmaz bir fırsattı. Giren varyeteler gerçekten, uzak doğunun bilinen üreticilerinden geldi ve kan olarak sağlam, form,renk olarak istenen düzeydeydiler. Bu konuda şahsım olarak bir katkımın olduğuna inanıyorum ki beline kadar kırmızı dişileri Türkiyeye getiren ilk kişi benim (Qian Hu üretimi). Angelo Eng ve Andrew Lim ve Tong Pond gibi bilinen ve titiz üreticilerin kanlarınıda getirttim. Bunları daha fazla anlatarak sizleri sıkmak istemem. Asıl anlatmak istediğim, bu varyeteler girdikten ve tanklarımızda yer aldıktan sonrası ile ilgilidir. 
Bu varyeteleri getirmek çokda zor değil, gerekli kişilerle iletişim kurup, parasını verdikten sonra, rahatlıkla getirtebiliyorsunuz. Geldiler, tanklara girdiler ve sorun bundan sonra başlıyor. Nedir bu sorunlar? Öncelikle, alan kişiler (gerçek üreticilerin dışındakiler) üretimi bilmedikleri, akıllarında sadece, satıp para kazanmak olduğu için, kitabına göre üretim yapmıyorlar. 4 veya 5 batın yavrudan sonra, varyetenin özellikleri bozulmaya başlıyor ve ilk geldiklerindeki özellikler kaybolmaya başlıyor. Ama bu kişilerin aklında, ben bu varyeteyi nasıl ıslah ederim, nasıl stabil tutabilirim olmadığı için, dediğim gibi özellikler yok oluyor.
Arkadaşlar, öncelikle balık alırken size tavsiyelerimi aşağıda sıraladım. Belki unutuklarım olabilir, onlarıda sizler tamamlarsınız.
1. Alacağınız kişiye balıkların nerden, ne zaman geldiğini sorun.
2. Alacağınız kişiye kimden aldığını sorun(Türkiyede)
3. Öğreneceğiniz o kim kişisini araştırın.
4. Alacağınız kişiye, kaç tankının olduğunu sorun.  
5. Alacağınız kişiye kaçıncı batın yavrular olduğunu sorun.
6. Alacağınız kişiye, kaç hattan üretim yaptığını ve alacağınız balıkları hangi hatların yavruları olduğunu sorun (erkek A2, dişi B3 gibi cevaplar vermesini bekleyin).
7. Sorduğunuz sorulara verilen cevapların doğru olup olmadığını araştırma şansınız varsa araştırın.
8. Alacağınız kişiden resim değil video göndermesini isteyin. Videonun normal ışık altında ve yakın çekim olmasını rica edin.
9. Alacağınız balıkları mümkünse, tanıdığınız birinden ve görerek alın. Görmeden alınan balıklarda mutlaka sorun çıkar. 3 tanesi güzel olur ama 7 tanesi kötüdür.
10.Tek tankı olandan asla balık almayın.Mutlaka dişi erkek farklı tanklarda boylandırılması gerekir.
Bir diğer konuda, bir arkadaşım bahsetmiş, neden 5 TL ye güvendin, damızlık bu fiyata olurmu diye. Bence doğru sormuş. O fiyata, istenen özelliklerde balık olmaz. Zaten, balık güzel olsa satan o fiyata satmaz.
Özel varyeteler neden pahalı sorusu soruluyor hep. Bunun sebebi üretim yöntemidir. Emekdir. Kolay değildir üretim. Bu yüzden bildiğiniz, tanıdığınız veya referansı iyi olan kişilerden balık almaya dikkat edin.
Sevgilerimle.
dipnot: Bu yazdıklarımla, satan arkadaşımı eleştirmedim, yada balıkları ile ilgili bir yorum asla yapmadım , görmeden yapmamda. Bu yazdıklarım son günlerde oldukça fazla şikayet konusu olduğu için yazılmıştır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AHMETÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1891
AHMETÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 14:55
[QUOTE=storm]merhabalar sevgili hobici arkadaslarım konuya katılma gereği duydum...cihan bey ile bir alışverişim oldu 39 tane gelmesi gereken albinolarım 38 adet geldi... kendisini arayıp durumu bildirdiğim zaman 3 günlük bir gecikme ile anlkrtkn arkadasımızdada olduğu gibi mağduriyetimi fazlasıyla karşıladı 1 adet almam gereken albino full red var iken cihan bey bana 25 adet yerinden seçtirerek verdi ve şu an balıklarım çok güzel yavru alıyorlar...

Cihan beye Çok Teşekkür Ediyorum mağduriyetimi fazlasıyla karşıladığı için...Tüm Hobici Arkadaslarıma Saygılar..
[/QUOTE]


Şimdi arkadaşımız her fırsatta balıkları söz verdiğinin altında gönderiyor ve fark edincede telafi edelim diyor galiba,
ayrıca 1 eksik balık için 25 adet vereni hiç duymadım görmedim eger yapan varsa elini öperim ama yoktur.

Her fırsatta insanlara verdiği sözü tutmamaya özen gösteren bu arakadaşımız demek alışkanlık yapmış, sizlere tavsiyem görmeden siparış vermeyin veya canlıları elden alma yoluna gidiniz.

Ayrıca sunuda belirtmek isterim, bende dahil balık alıyoruz veya satıyoruz forumdan konusuyoruz veya telefon ile irtibat saglayıp buluşma, siparış yolu izliyoruz burda nasıl bir delil kanıt vs olabilir hayret ediyorum, maduriyet sayısı birhayli fazla telefi etti diyenlerde var  demekki bilerek ve isteyerek yapılıyor oldugu anlaşılıyor.
Lütfen alışverişlerinizi elden ve sayarak kontrol ederek yapınız konustuğunuz dişinda boy,renk, cins ve adet çıkarsa orda vazgecme hakkınız doğar bu tür düşünceyle hareket eden kişilerede fırsat tanımamış olursunuz.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blitzkriegÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 981
blitzkriegÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 22:24
Aynı şahıstan ben de şikayetçiyim. Borata Akvaryum'a karşı kazanmış olduğunu iddia ettiği 17bin lirayı bana da yarım saat anlattı telefonda.

Denemek için sipariş verdim, vermeden önce de 20 kez sordum bunlar neden böyle ucuz,emin olmak için yerinde görmek istiyorum diye. Başladı anlatmaya Antalya'da Lifeaqua diye ülkenin en büyük çiftliği vs vs, 120 liradan bir şey olmaz diye yatırdım. Şansa(!) o gün kurye işten çıkarıldı. 2 gün sonra balık kalmadı, 10 gün sonra kargoyla elime yarısı ölü full black,full red karması balık müsvetteleri geçti. İade olarak geri yolladım, bu sefer de 15 tane,yine yarısı ölü 2-3 cm balık geldi. 

Bu aralarda anlatılan masallar,hikayeleri yazmıyorum. Geçen cuma paramı iade etme sözü verdi,eft yapmış(!). Dün baktım yoktu hesapta. Ki gelmeyeceğini de biliyordum. Avukat arkadaşım var allahtan. Ona geçen hafta sormuştum. TCK'nda güveni kötüye kullanma,dolandırıcılık,hırsızlık suçlarından suçlayıp avukat parası,keşif harcı,tanık gideri,tebligat gideri,mahkeme ve benim zararımla birlikte yaklaşık 1600 tl'lik dava açarız dedi. Ben de tc numarası,hesap numarası,yatırdığım paranın dekontu,gelen ölü balıkların fotoğrafları,kargo makbuzlarını teslim ettim. Bu hafta içinde Türkcell ve Vodafone'dan konuşma dökümleri ve İşbankası'ndan eft gelmediğine doğrulayıcı belgeyi alıp işlemlere başlanacak. 

İşin ilginci,parayı bana göndermiş, Axcb... bilmem ne kodlu dekont elindeymiş. Aradığımda dekontun fotoğrafını yollayacağını söyledi, teşşekür edip ben sizi arkadaşımla konuşturucam dediğimdeyse gönder gelsin dedi. Bugün aradım fotoğrafı alayım diye, yedigöllerdeyim de tersteyim vs. bahaneler. Meğer benim verdiğim hesap numaramdan iBan'imi bulmuş, öyle göndermiş. Ama Halit Özçalık gibi bi isimle geri dönmüş. Gönderirken mi kördün ne :) yalan dolan . Sırf böyle böyle para kazanmasın diye davayı açıyorum. 

Üstüne üstlük bankanın ismini kullanarak sahte evrak beyan ettiğinden banka da bu konuda gerekeni yapacağını söyledi. 

Lafın kısası, uzak durun. Demetevler'de petshop tanıdığından 2-3 liraya toptan alıp 20 isteyene 15 yollayarak kar ediyor. Bunu da Kemal Bey'den öğrendim forumdan. 

2 Avukatı varmış, benim avukatımı onlara yönlendirecekmiş. Görelim bakalım :) İsteyen olursa ilan dökümleri,fotoğraf ve diğer bilgileri verebilirim dava açmak için. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

borataakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 01/10/2006
İl: Bolu
Mesaj: 191
borataakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2013 11:20
Bana uyar dökümleri gönderebilirseniz sevinirim eğer davanıza sahıt tanık lazımsa seve seve gelerim. Onun yalanları Yok mahkeme filan o Alis harikalar diyarında yaşıyor hayalden öte gidemedi.
saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KurshunaskerÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2005
İl: Kocaeli
Mesaj: 126
KurshunaskerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 09:26
Arkadaşların mağduriyetine katılıyorum. Adam Sahtekarın önde gideni. Benim bir arkadaşa almak için vesile oldum. Telefon ettim balık almak istediğimizi söyledim. Başta o kadar ilgiliydi ki. Sonra balıklar gelince foya ortaya çıktı. Şöyle ki
1. Anlaşmada 30 balık sipariş ettik. 7 erkek 23 dişi şeklinde gelen balıklar 14 erkek 11 dişi.
2. Balıkların resimdekiler olduğu tam damızlık olduğu ve dişilerin dolu olduğu söylendi. Gelen balıklar daha renklerini almamış damızlık altı pozisyonundan balıklar çıktı.
3. Telefonda balıkların Yurtiçi kargoyla anlaşmalı olduğunu VİP şeklinde göndereceğini gönderim ücretinin 5.5 Tl. olduğunu söylendi. Balıklar normal kargoyla 11.5 Tl. ve normal kargo şeklinde gönderildi.
4. Dişilerin dolu ve 1-2 gün içinde yavrulayacağı garantisi verildi. Hatta içine hediye olarak 2-3 dişi fazla konulacağı söylendi. Oda yok.
5. Havale çıktıktan sonra aynı gün balıkların gönderileceği söylendi. Balıkları yalvar yakar bir hafta sonra zor aldık.
6. Bu yanlışlardan dolayı telefon ettiğimizde. Hatasının yeni aldığı elemanda olduğunu. Kendisinin şerefli ve dürüst bir esnaf olduğunu beyan etti. En kısa sürede hatasını telafi edeceğini söyledi. "Gönderdim geri geldi, amcam hasta oldu, bugün çıkamadım, yarın göndereceğim, bizde hata olmaz, eşim merdivenden düştü, arabanın motoru bozuldu, eleman kargonun yerini bulamamış, üretimhaneye gittim anahtar yoktu, çamur battı yan yattı" derken telefonlara çıkmaz oldu. Pişkinliğin bu kadarı. Gönderdiği balıkların fotosunu kargodan alır almaz kutudan çıkarırken çektim. Bakın görün.
 

Bu konuyla ilgili eldeki bilgiler toplanıldı. Bu hafta resmi yoldan başvuru yapıldı. Değil avukatı adalet bakanı kurtaramaz. En azından 2-3 kez mahkemeye gitse bile bizim için kar kalır. İnsan bu şekilde kazandığı parayı nasıl harcayabilir anlamak mümkün değil. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

borataakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 01/10/2006
İl: Bolu
Mesaj: 191
borataakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2013 23:46
Elımden gelen yardımı yapmaya hazırım tanıklıkta yaparım amac bu kısı sucunu ceksın suan yenı dukkanımı kurmayla mesgul oldugum ıcın ustune dusemıyorum bu konunun ama her turlu elımden geleb destegı vermeye hazırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teskereÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 332
teskereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2013 09:45
Dikkat edin arkadaşlar lütfen daha önce de dediğim gibi link burda
http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-akvaryum-baliklari-canli-doguranlar-genc-damizlik-safkan-albino-full-red-3,5-4,5cm-kampanya-5-tl-118041578/detay/
utanmadan arlanmadan hala linki güncelleyebiliyor bu arkadaş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AHMETÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1891
AHMETÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2013 10:47
Arkadaşlar evet şahsın ilanı halen açık ve satış yapmaya devam ediyor yani hala birilerinin canını yakıyor.
Eğer gerçekten suç işliyorsa cezasını kanunlarımız önünde versin.
Elinde yeteri kadar belgeleri olanlar lütfen suç duyurusunda bulunsun ve dava açsın mahkeme masraflarını zaten kazandığınızda bu şahıs ödemek zorunda kalacaktır, başkalarının canını yakmaması için lütfen bunu yapınız başka madurlar listeye eklenmesin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teskereÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 332
teskereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2013 12:02
Sahibinden üyeliği olanlar lütfen şikayet etsin lütfen başkalarının hakkını gasp etmesin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

borataakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 01/10/2006
İl: Bolu
Mesaj: 191
borataakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 18:30
vermiş olduğum link yanlışmış adam onda da yalan demiş düzelttilmesi içn talimat verdim.
 
 
bu link yanlış yazılmıştır bu link yanlışlıkla verilmiştir. Bu kişi tamamen bu konunnun dışındadır. bu kişiden de özür diliyorum.
borataakvaryum2013-07-20 18:43:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lineeralperÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2011
İl: Bolu
Mesaj: 64
lineeralperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 12:48
Yazılanları baştan sona okudum.Gerçekten üzücü bir durum. Bu tür ve benzer olaylar insanı hobiden soğutuyor.
 BEHLÜL DANANIN DEDİĞİ GİBİ CEHENNEMDE ATEŞ OLMAZMIŞ HERKES ATEŞİNİ DÜNYADAN KENDİ GETİRİRMİŞ.

lineeralper2013-07-21 12:57:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir