Ciklet


Fatih2334Çevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 24
Fatih2334Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2017 15:50
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193506/080820171543381.jpg[/IMG]

Herkese merhaba gordugunuz gibi soyle bir akvaryum kurdum olcusu 60×40×30 du galiba icinde zebra ciklet aldim yeni ama herkes cok dogurur yavrulari bisey yapamassin satilmazda dedi elimde yavru akvaryumu olmadigindan bu akvaryuma ne almaliyim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2017 09:38
Elinizdeki tank 72 lt güzel hacimli orta boy bir tank. Ve bu sayede geniş bir tür çeşitliliğiniz bulunuyor. Ancak bildiğiniz üzere dekora göre tür seçilmez, türe göre dekor ayarlanır. O yüzden ne bakacaksanız bakın dekor değişimi şart olacaktır.

*[B]Bir -iki tür istisna olarak bütün canlı doğuran çeşitlerini bakabilirsiniz. [/B] : Bunlar için bolca bitki ve kayalardan, eğer isteniyorsa da kütüklerden bir dekor yapılabilir. Doğal ortamlarında devasa kayaların aralarından bitkilerin çıktığı göl ve nehirlerde yaşarlar.

*[B] Güney amerika cichlidlerinden cücelerin büyük çoğunluğu hacminiz için idealdir ancak acemi olduğunuz için sadece Bolivian ram ve Ramirezi sizin için uygun olacaktır.[/B]: Dekor bolca kütük bulundurur, eğer isteniyorsa birkaç taş ve bitki içerebilir. Su dibine kurutulmuş meşe yaprakları atılabilir.

*[B]Orta ve kuzey amerikanlardan Zebra cichlid in dışında rainbow ve Sajica uygundur. Bunlar barışçıl türlerdir ve bir çift olarak yada tek tutulabilir, canlı doğuranlar, tetralar ve bazı sazansılar ile birlikte tutulabilirler.[/B] : Dekor kütük ve kayalar bulundurur. Eğer istenirse bitki ve meşe yaprakları da kullanılabilir.

* [B]Tanganyika cichlidlerinden sadece Kabukçullar ailesi idealdir. Pek çok türü bulunan geniş bir aile olmakla birlikte sık sık yavru alabileceğiniz, nispeten hassas bir türdür.[/B]: Tankta ince kum ve bir sürü salyangoz kabuğu olması gerekir. Balıklar yuvasını kabuğun içine yapacağından balık başına en az 2 kabuk düşmesi iyi olacaktır.

*[B] Tüm tetralar uygundur. Ancak en az 6 adet alınmalıdırlar. Sürü balığıdırlar [/B]: Çoğu zaman bol bitkiden ve kütüklü yumuşak sulardan hoşlansalar da uyum sağlayabilirler.

* [B]Sazansılardan barbların çoğu, rasboralar ve danioların da tamamı idealdir. Bunların hepsi sürü balığıdır en az 6 tane olmalıdırlar. Ayrıca japon balığı da idealdir ancak sadece 3 taneye yetecek hacim olduğundan sayıları yüksek tutulmamalıdır. [/B] : Dekor japon balıkları için fark etmez, sadece ince taneli kum gerekir. Diğerleri ise genel olarak bitkiden hoşlanır. Özellikle barblarda tanka konan bamboo bitkisini çok severler ve bu onlarda çoğu zaman yumurtlama davranışını tetikler.

* [B]Labirentlilerden betta, ve inci, cüce, 3 noktalı, bal gourami gibi ufak gourami türleri olabilir. Aynı şekilde bulması biraz zor olsa da cennet balıkları idealdir. Bettalarda dişiler grup olarak tutulabilir ancak erkekler tek kalmak zorundadır. Gouramiler de tankta aynı türden tek erkek olacak şekilde kendi yada diğer türlerle karma olarak bakılabilirler. Ayrıca tetra ve canlı doğuranlarla birlikte bakılabilseler de mükemmel yavru avcılarıdırlar. [/B]Dekoru fazla dert etmezler, ancak biraz bitki ve kütüğe de hayır demezler.

Beğenenler: [T]193506,Fatih2334[/T]
Teşekkür Edenler: [T]193506,Fatih2334[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir