Ciklet Tür Tavsiyesi


Serhat7894Çevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2019
İl: Karabük
Mesaj: 42
Serhat7894Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2020 20:39
Papağan yunus sp demasoni akvaryumu yapcam.
1-Yanlarına frontozo atsam yaşar mı ?
2-Başta saydığım türler yaşar mı ?
3-Papağan yunus sp demasoni yanına ne ekleyebilirim başka ?
Akvaryum 300litre olcak ve yavruları için 120, 72 ve 54 litre kullancam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FrknÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/09/2019
İl: Ankara
Mesaj: 2236
FrknÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2020 22:42
300 litrede tek tür olarak Yunus Cichlid kolonisi olur. İki tür olarak Sarı Prenses Yunus Cichlid kolonisi veya Sarı Prenses Demasoni ikilisi koloni olarak olur. Papağan Cichlid bu türlerle uyumsuzdur ve çeşitli nedenlerden dolayı (Doğuştan omurga, yüzme kesesi ve ağız/çene sorunları olan, hatalı genlere sahip, tamamen ticari amaçlarla üretilmiş insan yapımı bir balıktır. Anatomik engelleri nedeniyle yaşı ilerledikçe yüzme güçlüğü çeker. Kendi erkeğiyle üreyemediği için, midas erkeğiyle çiftleştirilir.Bu nedenle piyasada saf midasların gittikçe azalmasına neden olmaktadır. Ağzını kapayamaz, yemi gırtlakta çiğnemek zorunda kalır. Ticari bir ürün olması nedeniyle boyama, kuyruk kesme gibi insanlk dışı yöntemlerin de en çok kullanıldığı balıklardan biridir. Tüm bu nedenlerden dolayı ülkemizde ve yurtdışında bilinçli akvaristler tarafından tepkiyle karşılanan, SATILMAMASI ve ÜRETİLMEMESİ gereken bir balık) akvaryum ortamında bakılmaması gereken balıklardır. Frontosa için akvaryum hacminiz yetersiz ve diğer türlerle uyumsuzdur. Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serhat7894Çevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2019
İl: Karabük
Mesaj: 42
Serhat7894Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2020 00:11
[QUOTE=FerKan]300 litrede tek tür olarak Yunus Cichlid kolonisi olur. İki tür olarak Sarı Prenses Yunus Cichlid kolonisi veya Sarı Prenses Demasoni ikilisi koloni olarak olur. Papağan Cichlid bu türlerle uyumsuzdur ve çeşitli nedenlerden dolayı (Doğuştan omurga, yüzme kesesi ve ağız/çene sorunları olan, hatalı genlere sahip, tamamen ticari amaçlarla üretilmiş insan yapımı bir balıktır. Anatomik engelleri nedeniyle yaşı ilerledikçe yüzme güçlüğü çeker. Kendi erkeğiyle üreyemediği için, midas erkeğiyle çiftleştirilir.Bu nedenle piyasada saf midasların gittikçe azalmasına neden olmaktadır. Ağzını kapayamaz, yemi gırtlakta çiğnemek zorunda kalır. Ticari bir ürün olması nedeniyle boyama, kuyruk kesme gibi insanlk dışı yöntemlerin de en çok kullanıldığı balıklardan biridir. Tüm bu nedenlerden dolayı ülkemizde ve yurtdışında bilinçli akvaristler tarafından tepkiyle karşılanan, SATILMAMASI ve ÜRETİLMEMESİ gereken bir balık) akvaryum ortamında bakılmaması gereken balıklardır. Frontosa için akvaryum hacminiz yetersiz ve diğer türlerle uyumsuzdur. Sağlıklı hobiler.[/QUOTE]
yunus ıceman sp ve paslı ciklet yapcam uygunmudur ? 3d1e oranda hepsi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FrknÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/09/2019
İl: Ankara
Mesaj: 2236
FrknÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2020 16:39
[QUOTE=Serhat7894]
yunus ıceman sp ve paslı ciklet yapcam uygunmudur ? 3d1e oranda hepsi[/QUOTE]
300 litrede karma yapacaksınız en iyi ve uyumlu kombinasyonu uygulamanız gerekir. Yunus Cichlid boyut olarak diğerlerinden fazla büyür ve daha fazla hacim ister. Bu hacimde yanına üçüncü bir tür eklemek doğru olmaz. Beslenme biçimi olarak hem etçil hem otçul dur. Bunun için 300 litrede ya tek tür olarak bakılmalı yada yanına davranış ve beslenme biçimi bakımından en uyumlu balık olan Sarı Prensesle birlikte beslenmelidir. Bu hacimde üç tür olarak Sarı Prenses, Acei Msuli ve Paslı Cichlid kolonilerini bir arada besleyebilirsiniz. Üçlü kombinasyonda dikkat etmeniz gereken Acei ve Paslıların otçul ağırlıklı beslenmesi gerektiğidir. Sarı Prensesi otçul ağırlıklı diyette tutmanızın bir sakıncası yoktur. Ayrıca koloni sayısını 1 erkek 4-5 dişi şeklinde ayarlamak daha uygun ve sağlıklıdır. Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir