çınar bitkisi büyüme sorunu


haraÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 24
haraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2014 19:39
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık bir yıldır foruma bağımlı oldum, sonunda dayanamayıp betta akvaryumu kurdum, o da yetmedi ufak bir canlı doğuran akvaryumuna 4 adet plati aldım(ilerleyen zamanda 20 ltlik bu akvaryum yavru akvaryumu olacak). Betta akvaryumunu kurduktan 1 2 ay sonra hem balığın dolaşması hem de göze hitap etmesi açısından bitki almaya karar verdim. 1'er adet gül, çınar ve elodea aldım. Betta akvaryumu aksesuarlar içerisinde iken yaklaşık 15 lt kapasiteli. 1 adet 30cm T4 pembe floresan var(50/60Hz ve 6W). Oda karanlık ve gün ışığı almıyor. Forumdan okuduğum kadarı ile lambayı 8 saat bazen unutarak 10 saat açık bırakıyorum. Bu arada bitkilerim sürgün verdi ve şu an 5 adet elodea ve 3 adet gül oldu. Yalnız çınar bitkim boyca ilk aldığım boylarda kalırken üst yaprakları aşırı genişledi. Besin durumu ve ışık açısından gül renginin önemli olduğunu okumuştum, ve gül tamamen pembeleşti. Çınarın boyca değil yaprakca büyümesinin sebebi ne olabilir? 

Uzun bir mesaj olduğunun farkındayım ancak ikinci bir sorum daha olacak. Canlı doğuran akvaryumunda mantar olduğundan mikofish kullanmama rağmen ilk yavrularımı kaybettim. Mikofish tedavisi biteli 1 ay olmasına ve 3 günde bir dipten yaklaşık %5-10 çekim yapmama rağmen sarılık geçmedi(yine forumda normal dip çekiminin haricinde 15 gün süresince ufak çekimler yapılması gerektiğini okumuştum). Bu akvaryuma ne zaman bitki ekleyebilirim, sarılığın tamamen geçmesini beklemeli miyim, yoksa ilacın etkisi geçmiş midir? 

Teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

floranilÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2014
İl: Aydin
Mesaj: 233
floranilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2014 11:54
Bu senin çınar diye bildiğin fujer(ceratopteris cornuta) bitkisi olmasın bir araştır bakalım o yaprak şeklinde büyür ve yaprakların arasından yeni yapraklar çıkar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir