ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hara
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Temmuz 2014 19:16
Son Ziyaret:
28 Ocak 2015 03:09
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kubilay sevinç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kubilay Sevinc - Izmir/Moskova

SON 10 MESAJI

Yalıtım
Yeni tip, elektronik balast kullanıyorum. Kapağın üzerine en alta elektrik bandı üzerine birkaç kat teflon bant çektim. Teflonun kenarlarına tekrar elektrik bandı çektim. Balastın üzerine istenmeyen temas olmasına karşın uygun genişlikte kablo kanalı ile kapatacağım bugün. Yardım gelmese de aklıma bu fikirler geldi :) Teşekkür ederim
Yalıtım
Arkadaşlar merhaba. Standart kapaklı akvaryumum var, ince ve kırılgan plastik malzeme, mikaya benziyor. İki ayrı yalıtım sorunum var .İki florasanlık aydınlatma boşluğu 60cm ancak florasanlar 55cm(grolux ve aquastar). Florasanların suya düşmesi tehlikesine karşılık burayı camla kapatmayı düşünüyorum. Ancak yazın aşırı ısınma olduğu için camı silikonlamayacağım.
1-Buhar camı ısı camından mı yapılıyor normal cam mı? Kaç mm kalınlık olmalı?
2-Silikonlamayacağım için muhtemelen buharlaşma olacak. Duy'a zarar verir mi?

Diğer sorunum balast ile ilgili. Kapak balansın ısısına dayanmaz. Sobalara kaplanan yanmaz folyo bant kullanmayı düşündüm fakat elektriği iletiyor diye biliyorum. Önerilerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum.
Betta Yardım
Birbirlerini sürekli görmemeleri için mümkünse opak bir malzeme ile ayırın, fleksi gibi. Su sıcaklığı genelde 26 derece civarı öneriliyor. Yapay süs kullanmamanız iyi olacaktır. Yem olarak Attison's betta pro(pahalı gelebilir), sera bettagran kullanabilirsiniz. Muhtelif markaların betta için özel yemleri var. Haftada 1 gün aç bırakırsanız sindirim sistemi dinlenir. İç parazit olmaması için haftada 1 öğün sarımsaklı bitkisel yem verebilirsiniz. Yine haftada 1-2 öğün canlı/kurutulmuş yem verebilirsiniz, artemia, kan kurdu, su piresi olabilir. Bitki olarak su mercimeği, saz, elodea, anubias olabilir.
40 günlük lepistes yavrularım
Benim yavrularımı ilginç bir şekilde moliler tüketiyor. En büyük ağızlı balık da onlar oldukları için ağız boyunun 2 katına ulaşana kadar yavru akvaryumunda bakıyorum. Balıkların renklenmesi biraz genetikleriyle biraz da yemle alakalı. Artemia kırmızı renkli balıkların renklenmesi hızlandırıyor. Diğerleri için bilmiyorum
Plati sorunu
Koyu renkse hamileliği farketmiyor olabilirsiniz. Platilerimden biri sarı renkte olmasına rağmen deri yapısı diyeyim, diğerlerinden farklı. Hamile olduğu anlaşılmıyor. Koyu renk platilerim ona keza. Çok mu yemiş, hasta mı, hamile mi anlaşılmıyor bazen. Bir adet dişi beyaz platim var ve kısır. Balıklarda da kısırlık görülebiliyor.
Canlı doğuran yavrusu
Balıklarım içinde bulunduğu hacim büyüdükçe(serbest dolaşım hacmi arttıkça), suyun değerleri iyi oldukça ve yemin kalitesi ile büyüme hızı artar. 35 litrede 93 yavru demek yavrulukta 10 yavru demek mantık olarak. Nasıl ki yavrulukta yavaş büyüyorsa o tankta da benzeri durum söz konusudur.
İlk Balığımız Beta Çifti
Eklediğiniz ılık su zamanla soğuyacak ve ısı değişimi balığınızı daha çok etkileyecektir. Öncelikle hiçbir balık fanusta bakılmaz. 30cm boylarında fiyatı yaklaşık 10 15 lira arasında değişen akvaryumlardan almanızı ve genelde kaplumbağalarda kullanılan "nano" olarak tabir edilen kısa boylu ısıtıcılardan almanızı tavsiye ederim. Bettalar tropik iklime alışıktır ve su sıcaklığı 26 derece civarında olmalıdır. Bettalarda dişi ve erkek birlikte yaşamadığından ikisine ayrı ayrı yapmanız gerekecek(veya akvaryumu sineklik ile ikiye bölebilirsiniz forumda gerekli bilgiler mevcut) 

Ayrıca akvaryumlarda doğal olmayan, boyalı süs ve çakıl tavsiye edilmez. Çünkü zamanla salınım yapacaklardır. İlk aşamada akvaryumu boş kullanabilirsiniz. Sonra isterseniz az miktarda su mercimeği veya bir kök elodea ekleyerek suyun üzerine bırakabilirsiniz(bir yere gömmenize gerek yok ancak ışık gerekir). 

Aldığınız yem açıksa kullanmanızı şahsen tavsiye etmem. Genelde boyalı ve besin içeriği düşük hatta bayat olabiliyor. 5/10 gramlık zarflarda içeriği ve son kullanma tarihi belli betta yemleri 3-5 tl arasında değişiyor ve bir balık için 6ay-1 sene arasında yetiyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sağlıklı hobiler
akvaryum su değişimi
Coontrea üzerinde yanlış hatırlamıyorsam ilaç değildir gibi bir ibare er alıyordu. Sitesinde de yosun önleyici yazıyor. Şahsen apex firmasının kimyasallarına güvenemiyorum. En son mikofish/mycrofish yanılgısına düştüğümde de içeriklerinin tamamen farklı olduğunu farkettim. Onun da üzerinde besin katkısıdır yazıyor. Bilginize
Sıfırdan Plati
Dalgıç lamba kullanacaksan tilki kuyruğu ve elodea uygun. İç filtre kullanacaksan benim filtrem balıklara uygun olmasına rağmen akvaryum hacminden dolayı tilki kuyruklarını fazla etkileyerek yapraklarının kopmasına, sökülmesine sebep olmuştu. Buna dikkat etmeni tavsiye ederim. 

Ayrıca bence önemli bir husus, kaliteli yemlerle başlamanı tavsiye ederim. En azından iki çeşit yemin olsun. Tabanda java moss ile tatsız tecrübe yaşadım yakın zamanda. Telleri kaldırınca altında pislik kaldığını gördüm ve su değerini bozarak kuyruk erimesine sebep oldu. 25 kadar canlı doğuranımı kaybettim. 

İlk kurulumda su değerlerinin oturması benkle kesinlikle. Kurduktan sonra balık eklemek için acele etmemelisin. Ayrıca her an doğum olabileceği için(aldığın balıklar hamile olabilir veya zaten kısa sürede hamile kalıyorlar genellikle) yavru akvaryumunda ufak bir pipo filtre ile ısıtıcıyı hazır et. 

Sağlıklı hobiler şimdiden
Yavru Moliler Yem Yemiyor :( ?
İlk 1 2 gün yememeleri normal. Farklı boyda plati, moli ve lepistes yavrularım var. İlk 10 günden sonra biraz boylanıyorlar ve kabuksuz artemia veriyorum(kullanıma hazır olandan). Daha önce ağızlarına büyük geliyor. İlk hafta daha ufak olan Hikari first bites yeminden veriyorum. O da büyükler için fazla ufak geliyor. Geceleri 1 adet dip yemi atıyorum. Suda şişip yumuşuyor ve hem büyükler hem küçükler ısırarak parça kopartabiliyor. Pek çok seçenek var. Sana kalmış nasıl bir çözüm üreteceğin. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.