co2 sorunu


TOLGA--PKBSÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2013
İl: Içel
Mesaj: 292
TOLGA--PKBSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2013 00:26

Arkadaşlar 504 litre yeni kurduğum  bitkili tankıma mayalı sistem co2 yaptım;

*4 yemek kaşığı şeker

*1 adet yaş maya

*çeyrek limon

*2 çay kaşığı karbonat

Bunları 2.5 lt şişede bi saat 3/1 oranında suya koyup karanlıkta bir saat beklettim  fakat bu karışım ortalama 3 saat dayanıyor.

Ekonomik olmasını istedim ve bu yönteme başvurdum yanlış yaptığım  bir nokta var mı..?

Diğer sorumda bugün iş çıkışı 34 adet tetra  aldım karışık ve 4 adet discus aldım bunların co2 açısından bitkilere katkısı olur mu..?

Ayrıyetten uygun bulduğum takdirde 50 adet neon tetra alacağım onlarıda hesab edelim cevaplarken arkadaşlar teşekkürler

Resimlerde fardedersiniz sabah çektiğimde co2 çıkış yapıyor akşam çektiğimde tık yok.




not:

ilk bitkili akvaryumum denemem bitkileri gelişi güzel diktim :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 13:03
Yaş mayayı önce şekerli ılık su veya ılık süt ile köpürene kadar bekletmen lazım ayrıca limon ve karbonat yerine ılık süt kullan 
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=693417&PID=3833641#3833641 ben burada yaş mayadan yaptığım sistemi tanıttım hala gaz çıkışı devam ediyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

automationerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Izmir
Mesaj: 114
automationerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 13:09
Merhaba,
504 litre için mayalı sistem çok sağlıklı olmayabilir,Co2 vermekte kararlı iseniz ph ı daha stabil tutabileceğiniz sistemler kullanmalısınız ,mayalı sistemlerden her zaman aynı CO2 yi alamazsınız ,bu durum size yosun ,balık ölümleri ,sağlıksız bitkiler olarak geri dönecektir . Tüplü sisteme geçemiyor iseniz CO2 gereksinimi düşük olan kolay bitkiler seçmelisiniz low tech bir bitkili tank da gayet güzel olabilir ,ilave olarak discusları da gözününde bulundurursak CO2 siz bir sistem balıklarınız için daha sağlıklı olacak gibi görünüyor .
Saygılar ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TOLGA--PKBSÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2013
İl: Içel
Mesaj: 292
TOLGA--PKBSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 22:31
Co2 tüplü sistemi simdilik dusunemem çünkü maliyetli oluyor
Peki arkadaşlar bana bu sorunda yardimci olabilir misiniz...
34 tetra 4 discus 50 neon tetra  10kiraz karides ve 10 katil salyangoz olan tan kimin bitkileri için gerekli co2 desteğini. Sizce baliklarim karsilar mi sonuçta onlar için oksijen lazim bu oksijenden co2 olarak cikis yapacak... Akvaryuma giren oksijeni dis motorun suya çarpan kismindan sagliyorum oda birkaç şelale ile yetecek kadar uç gündür tankimdalar. Ve sorun olma di sizden yardim istiyorum dostlar
Teşekkürler 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GalathirÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 325
GalathirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2013 09:43
Balık ebatları küçük olduğu için yüksek bir CO2 salınımı gerçekleştirmezler. Bu arada sanırım formülünüzde bir yanlışlık var. Benim hazırladığım mayalı sistem 3 litrelik pet şişe içerisinde en az 40 gün idare ediyor. Aşağıda belirtiyorum.

- 1 çay kaşığı aktif maya
- 3 küçük su bardağı şeker
- çeyrek limon
- yarım çay bardağı süt
- 1,75 litre su ( veya pet şişenin 4 parmak kalınlığı kadar altına kadar su doldurun)( ve su kesinlikle klorsuz olmalı. Mümkünse sebilden alın. Klor bütün mayayı öldürüyor)

İlk etapta maya alırken aktif maya almaya çalışın. Sakın instant maya almayın çünkü işe yaramaz. Önereceğim pakmayanın aktif mayası. Paketi biraz büyük olur ama ağzını kapatıp buzdolabına koyarsanız sizi 1 yıl çok rahat idare eder. İhtiyaç kullandıkça kullanırsınız. Şimdi tarife geçiyorum. 

Önce bir su bardağı alın ve içine çeyrek miktarı kadar su koyun. İçine 1 çay kaşığı maya ve 1-2 çay kaşığı kadar toz şeker koyun. Mayada tanecik kalmayana kadar iyice karıştırın ve mayalı bardağı kenara koyun. BU işlem mayayı aktifleştirecek. Biraz köpürme yapacak. 

Ardından ya bir sürahi yada CO2 yi üreteceğiniz şişeye ölçüsünü yukarıda belirttiğim su ve  şekeri koyup tane kalmayıncaya kadar eritin. (sürahiyi tercih edin çünkü gerçektende mikser kullanarak çok kolay eriyor, işlem bitince pet şişeye boşaltırsınız.) Pet şişeye şekerli suyu koyun, içine yarım çay bardağı süt ve çeyrek limonu da boşaltın. En sona da kenarda beklettiğiniz mayayı köpüğünü dahil hiç ziyan etmeyecek şekilde pete boşaltın. Şişeyi iyice çalkalayın. 1 saat kapağını kapatmadan bekleyin. Böylelikle maya bakterileri epey bir aktifleşecektir. Hazırladığınız kapağı kapatın. Kapağınızın geçirimsiz olmasına özen gösterin çünkü CO2 kaçışı olduğu vakit verimden kaybedersiniz. Bu sistem dediğim gibi bende 40-45 gün çok rahat bir şekilde idare ediyor. Sizin tank hacminiz çok büyük olduğu için bence 2 şişe kullanmanızda fayda var. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir