Çok Ciddi Koku Sorunu 315 lt. malawi


m_techÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 159
m_techÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 01:15
Hamile bayanlar olmayan kokuyu bile aldıkları için ne yaparsan yap kokuyu yok edemezsin. Hormonlar nasıl değişiyorsa tazı gibi oluyorlar, şu an aynı şeyden bende muzdaribim çünkü:) Sağlıklı sıhhatli olur inşallah bebeğinizde...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cengixÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 267
cengixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 01:18
Allah cümlemize sağlıklı evlatlar görmeği nasip eder insallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yavuz yazıcıÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 16
yavuz yazıcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 02:16
[QUOTE=ryavuz42]    Yavuz bey ışıklandırma süreniz uzun fakat özellikle led lambalar floresana oranla çok az yosulanmaya sebebiyet verir. Balıklarınızın sağlığı için gün ışığını taklit etmeye calışın. Güneşle beraber ışıklarınızı açıp kapatabilirsiniz. Yapay ışık kaynağı kulladığımız için bu süre biraz daha kısa olmalıdır. Günde 6-10 saat arası ideal olacaktır.
Arkadaşların bakteri konusundaki tavsiyelerine tamamen katılıyorum. Kokunun sebebi  biyolojik filtreleme yetersizliği. İsmi geçen ürünler işinize yarayacaktır. Benim eklemek istediğim şu dur;
Kullandığınız beyaz benek ilacının su da bırakmış oldu kalıntıları önce  sudan uzaklaştırmak gerekiyor.
( Eklenen kültüre de zararı olacaktır. ) Bunun için su kontrollü olarak bölüm bölüm değiştirilmeli.itinalı bir şekilde dip çekimi yapılmalıdır.Daha sonra filtrede ilaç artığı tutabilecek filtre elemanları güzelce yıkanmalı.Uygun sırada filtreye dikkatlice yerleştirilmeli. (bazı filtrelerde sepet kenarlarından çok falza su kaçmakta hava hortumu conta olarak kullanılıp kapatılabilmektedir)
Özellikle filtrede bakteri kolonileşmesi için yeterli alanı oluşturmanız gerekmektedir. Yetersiz malzeme varsa mutlaka ekleme yapınız.

Umarım sorununuz biran önce çözülür. Bebeğe uzun ve hayırlı ömür diliyorum Allah bağışlasın...

[/QUOTE]

Yavuz bey öncelikle tavsiyelerinize teşekkür ederim. 
Işıkların uzun süre yanmasının zararını bilmiyordum 10 saati geçmemesine dikkat ederim. Zaten ışık sistemime birde zamanlayıcı takmayı düşünüyordum. Kullandığım beyaz benek ilacını su hazırlayıcı olarak, 1,5 ay önce ilk suyu doldurduğumda yarım şişe eklemiştim.(bilinçsiz akvaryumcumun tavsiyesi ile) Daha sonra hiç eklemedim ve iki hafta önce filtremin elyaflarını değiştirip iyice yıkayıp zeolit ve carbon karışımını ekledim. ve suyu %20 yi geçmeyecek şekilde düzenli olarak değiştirdim. Acaba hala bu contra denilen malzemeden suda kalmışmıdır? su hazırlayıcısı eklesem zararı olurmu sizce ?


[QUOTE=m_tech]Hamile bayanlar olmayan kokuyu bile aldıkları için ne yaparsan yap kokuyu yok edemezsin. Hormonlar nasıl değişiyorsa tazı gibi oluyorlar, şu an aynı şeyden bende muzdaribim çünkü:) Sağlıklı sıhhatli olur inşallah bebeğinizde...[/QUOTE]

Yalnız olmadığıma sevindim  :) Teşekkür ederim sizin bebeğinizede sağlıklar dilerim.


[QUOTE=cengix]Allah cümlemize sağlıklı evlatlar görmeği nasip eder insallah.[/QUOTE]

Amin. Allah Razı olsun cümlemize.


[QUOTE=cengix]:)) Eşiniz okuduysa işiniz artık biraz daha zor :))
Söyle izah edeyim; Amonyak kokusu keskindir (en iyi örnek insan idrarı) lakin  biolojik denge oturdugu zaman (bakteri kültürünü eklediginizde ve hava motoru kullanıyorsanız yani suya yeterince oksijen giriyorsa maksimum 1 ay) suyunuzda amonyak olmaz.
Işıklandırmanız gercekten cok fazla sonuçta bitki akvaryumunuz yok okadar ışığada gerek yok.
Keyfinize göre aksamları seyretmek için 2-3 saat yeter.
Fazla ışık fazla yosun demektir ve yosunlarda bildiginiz üzere kokarlar. Kaldıkı eşinizin bu kokuyu sizden kaç kat fazla aldığınızı hesaba katınız.   
[/QUOTE]

cengiz bey suya yeterince oksijenin girdiğini düşünüyorum. Bakteri kültürü eklediğimde max.1 ay suyumda amonyağı kesinlikle yok edermi yani kokuyu ortadan kaldırır demek istemişsiniz ? yanlışmı anladım ? Açıkcası yarın bu bakteri kültürünü alıcam ama kaç ml. kullanıcağımı hala bilmiyorum ve yine açıkcası akvaryumculara güvenmiyorum artık. Ben forumdan tecrübeli arkadaşların tavsiyesiyle gider malzememi alır çıkarım artık akvaryumcudan. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cengixÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 267
cengixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 03:28
Bakteri kültürün içinde kaç litre suya ne kadar ekliyeceğiniz yazılıdır.
Konu azot döngüsüyle ilgilidir. Arama motorundan azot döndüsü diye aratırsanız konu hakkında bilgilenirsiniz.
Bakteri kültürü kullandığınızda 2-3 gün arayla %10-20 aralıgında su değişimi yapın ve her su değişiminde belirli ölçüde bakteri kültürü kullanın bu su değişimlerini 2 hafta yaparsanız iyi olur 1 ayın sonunda sudaki oksijen yeterli ise (havalandırma) birdaha bakteri kültürü kullanmanıza gerek yoktur. Yalnız su değişimlerinde önemli olan husus kesinlikle çeşmeden doldurdugunuz suyu direkt kullanmamanız cunku içerisinde klor buyuk ihtimalle vardır 1-2 gün suyunuzu dinlendirmeli, klordan tamamen arınmasını beklemelisiniz aksi taktirde akvaryumunuzda olan amonyak ve klor birlesip kloramini olustur ve balıklarınız için cok zehirlidir hemen hemen hepsini kaybedersiniz.  
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tbag45Çevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2010
İl: Manisa
Mesaj: 192
tbag45Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 10:36
Merhaba Yavuz bey,aynı sorun benim eşimde de vardı ama 4.aydan sonra o koku alma sorunu hafifliyor.Ben seachem purigen ve fluval 305 ile sorunu hallettim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 10:43
Öncelikler bebeğiniz hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün. Size 2 ürün tavsiye edeceğim seachem prime ve seachem stability % 30 su değişimi yapın sonra bu ürünleri kullanın.
 
1-)Seachem Prime

Hem tatlı hem de tuzlu su akvaryumları için kullanılabilir. Klor,kloramin ve amonyağı giderir.Prime amonyağı toksik olmayan bir forma dönüştürerek biyolojik döngü çerçevesinde uzaklaştırılmasını sağlar.Aynı zamanda nitrit ve nitratı da detoksifiye ederek filtrede daha kolay bir şekilde dönüştürülmesine olanak tanır.Aynı zamanda bütün ağır metalleri de detoksifiye etme gücüne sahiptir.pH a etki etmez ve skimmerları yormaz.

Neden Farklı?

Öncelikle piyasadaki en konsantre üründür.Diğer birçok üründen en önemli farkı kloramini bağlamadaki üstünlüğüdür.Diğer ürünlerin birçoğu kloramini (NH2-Cl) bağlarken amonyak açığa çıkarmaktadır.Bu ürünlerin işi burda bitmekte ve akvaryumda amonyağın seviyesi yükselmektedir.Oysa ki primedaki amonyak bağlayıcı ajanlar amonyağı da bağladığı için bu tehlike ortadan kalkmaktadır.

Kullanılışı

Her 200 litre için 5 ml kullanılmaktadır.Bu doz yaklaşık 1 mg amonyak, 4 mg kloramin veya 5 mg klor bağlamaktadır. Eğer şebeke suyunda aşırı klor varlığından şüpheleniyorsanız çift doz, eğer sıcaklık 30 derecenin üstündeyse yarım doz kullanabilirsiniz.Bunun dışında ise nitrit zehirlenmelerinde( solungaçlarda kızarıklık,zor nefes alma,yüzeye çok yakın durma ve şuursuzluk belirtilerinde) 5 kat doza kadar güvenle kullanabilirsiniz.

3-)Seachem Stability

Stability yeni tank sendromunda balık kaybetmenizi önler.Stability birbirine bağlı çalışan aerobik ve anaerobik bakteri kültürü içerir.Bu kültürlerin içerisinde anaerobik sülfür bakterileri yoktur.Dolayısıyla eklendiğinde zehirli H2S gazının üretimini desteklemez.Stability'nin fazlaca kullanımı akvaryumdaki canlılara veya bitkilere olumsuz bir etkide bulunmaz.

Neden farklı?

Diğer muadili ürünlerde mevcut bakterilerin üreme ve yaşam değerleri aralıkları dardır.pH,sıcaklık ve organik yük gibi değerlerin bu bakterilerin kaldıracağı seviyelerin dışına taştığı zaman bakterilerde külliyen ölümler görülmektedir.Stability bu tür bakteri türleri içermez.Muadili ürünlerde gerçekleşen bu tip olayların aksine yükselen organik yük karşısında Stabilitynin içerdiği bakteriler ölmemekte aksine daha hızlı gelişmekte ve çoğalmaktadır.Yine diğer ürünlerden farklı olarak hem oksijenli hem de oksijensiz koşullara dayanabilen fakültatif bakteriler içermektedir. 

Kullanılışı

Yeni kurulmuş bir tanka 40 litre için 5 ml eklenir. Daha sonra ise 7 gün boyunca her gün her 80 litre için 5 ml eklenmeye devam edilir.Optimum biyofiltrasyon için ayda bir,tedavi uyguladığınızda ya da tanka yeni balık girişi yaptığınızda her 40 litre için 5 ml kadar ekleyin.Ayrıca fazla balık yüklemesinden kaynaklanan ani kirlilik artışlarında da tampon görevi görmesi adına belirtilen ölçülerde ekleyebilirsiniz.

unotim123 den alıntıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yavuz yazıcıÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 16
yavuz yazıcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 11:29
[QUOTE=Cyberx26]Öncelikler bebeğiniz hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün. Size 2 ürün tavsiye edeceğim seachem prime ve seachem stability % 30 su değişimi yapın sonra bu ürünleri kullanın.
 
 
1-)Seachem Prime

2-)Seachem Stability
[/QUOTE]

öncelikle dilekleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim. bugün öğleden sonra
-Microbelift ThereP- veya -Sera Nitrevic- alıcaktım ama sizinde tavsiyeleriniz üzerine tercih yapmam zorlaştı. Bu konuda hiçbir bilgim yok. hangisini tercih etmeliyim.




[QUOTE=tbag45]Merhaba Yavuz bey,aynı sorun benim eşimde de vardı ama 4.aydan sonra o koku alma sorunu hafifliyor.Ben seachem purigen ve fluval 305 ile sorunu hallettim. [/QUOTE]

Yalnız olmadığımı bilmek güzel. teşekkür ederim. Şuanda 3. ayda ve inş. ilerleyen aylarda hafifler ama bende fluval 405 düşünmeme rağmen şuan için bütçem ona yeterli değil ama purigeni filtre temizliği geldiğinde eklemeyi düşünüyorum. Şuan için sanırım benim tek eksiğim akvaryumcumun beni yanlış yönlendirmesi ve su hazırlayıcısı eksiği.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 12:03
Microbelift TheraP ben kullanmadım ama ürün açıklamalarına göre sizin işinizi görür.
 
Microbe Lift TheraP 
  • Doğal bir akvaryum ekosistemi sağlar.
  •  Tatlı ve tuzlu için kullanılabilir.
  •  Kimyasal değildir.
  •  Patojenlere ve parazitlere karşı direnci arttırır.
  •  Üremeyi kolaylaştırır.
  •  Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  •  Balıkların büyümesine yardımcı olur.
  •  Çözünmüş oksijen seviyesini yükseltir.
  •  Gaz alışverişini kolaylaştırır.
  •  Amonyak ve nitrite okside eder, nitratı düşürür.
  •  Aşırı dolu akvaryumlarda kullanılır.
  •  Stresi önler.
  •  Balık dışkılarını sindirir.
  •  Biyolojik filtrasyona yardımcı olur.    
  •  Birçok fauna ve akvaryumda kullanılabilir.
  •  Birçok pH seviyesinde etkilidir.
  •  Akvaryumun mineral dengesini bozmaz.
  •  Kötü kokuları yok eder.
seachem prime diğer ürünlere göre oldukça hesaplı çünki yoğun konstantre 200 lt için sadece 1 kapak yeterli oluyor. Bu yüzden önerdim. Bakteri kültürü sera nitrivecte olur o kadar önemli değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ramazan_YAVUZÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2011
İl: Konya
Mesaj: 238
Ramazan_YAVUZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 12:58

Yavuz bey öncelikle tavsiyelerinize teşekkür ederim. 
Işıkların uzun süre yanmasının zararını bilmiyordum 10 saati geçmemesine dikkat ederim. Zaten ışık sistemime birde zamanlayıcı takmayı düşünüyordum. Kullandığım beyaz benek ilacını su hazırlayıcı olarak, 1,5 ay önce ilk suyu doldurduğumda yarım şişe eklemiştim.(bilinçsiz akvaryumcumun tavsiyesi ile) Daha sonra hiç eklemedim ve iki hafta önce filtremin elyaflarını değiştirip iyice yıkayıp zeolit ve carbon karışımını ekledim. ve suyu %20 yi geçmeyecek şekilde düzenli olarak değiştirdim. Acaba hala bu contra denilen malzemeden suda kalmışmıdır? su hazırlayıcısı eklesem zararı olurmu sizce ?

Büyük oaranda akvaryumdan atılmıştır. Zararı olacağını düşünmüyorum.
Bakteri kültürü alıp uygun oranda ekleyebilirsiniz.Kullanımı ile ilgili talimatlar üzerinde yazıyordur ürünün.
Filternizdeki sıralama yı da yazarsanız iyi olur. Filtreden en iyi verim almak için sıralama çok önemli. Filtrede bakteri tutucu biyolojik filtre elemanı olarak ne kullanıyorsunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2010
İl: Bayburt
Mesaj: 829
BurakimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2012 02:49
Kokuyu bastırmak bertaraf etmek yerine direk kaynağa yönelip durdurmak daha doğru koku amonyak nitrat gibi kimyasallardan kaynaklanıyor bunu yok etmenin tek yolu azot döngüsünün bakteri kolonilerinin oluşması gerekiyor oda belli bir zman dilimi içerisinde gerçekleşiyor.Bunu hızlandırabilirsiniz özellikle tavsiyem sechem stability ekleyin.Dekorunuz çok dışkı tutmayacak şekilde ama ilerisi için dalga motoru düşünülmeli dışkı ve yem fazlalarını dış filtrenize götürecektir.Dış filtreniz çok bildiğim bir marka değil ama içerisine en az 1 lt seachem matrix eklemenizi tavsiye ederim.Diğer bakteri tutucu malzemelerden en az 2 kat daha kalitelidir.tankınıza purigenin 250gr ı dahi yeter.

Dizilimi fitre içinde suyla ilk karşılaşılan odaya seramik halkalar 2. odaya elyaf sünger 3. odaya seachem matrix.4. oda varsa seachem purigen dizilimiyle koku gibi problem yaşamanız çok çok düşük ihtimal.

Bulunduğunuz ilde elektrik kesintileri 1 saati buluyorsa buda dış filtrenizin içerisindeki bakterilerin ölümüne sebep olacağından buda koku sorununuzu tetkleyecektir.
tankınızdaki amonyak  klor kloramin gibi kimyasalları acil olarak bağlamak etkilerini en aza indirmek için seachem safe kullanabilirsiniz.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pehlivan26Çevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 82
pehlivan26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2012 07:50
Koku problemi bende de vardı akvaryumun üstü kapalı idi üstünü açtım şimdi sorun çözüldü.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yavuz yazıcıÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 16
yavuz yazıcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 21:36
Büyük oaranda akvaryumdan atılmıştır. Zararı olacağını düşünmüyorum.
Bakteri kültürü alıp uygun oranda ekleyebilirsiniz.Kullanımı ile ilgili talimatlar üzerinde yazıyordur ürünün.
Filternizdeki sıralama yı da yazarsanız iyi olur. Filtreden en iyi verim almak için sıralama çok önemli. Filtrede bakteri tutucu biyolojik filtre elemanı olarak ne kullanıyorsunuz.
[/QUOTE]


Filtremde aldığımda içinden çıkanlar 
1. sepet = carbon + elyaf
2. sepet = seramik + elyaf
3. sepet = seramk + elyaf
4. sepet = mavi sünger + elyaf

18 gün önce içinden çıkanlara ek olarak fluvalın 450gr. zeolit carbon karışımını ekleyerek

1. sepet = seramik + elyaf
2. sepet = zeo-carbon + elyaf
3. sepet =  zeo-carbon  + elyaf
4. sepet = mavi sünger + elyaf 
olarak değiştirdim.

şuanda tavsiyeler üzerine Microbe Lift TheraP (suhazırlayıcısı) ve Purigen (fitreiçin) sipariş ettim ama henüz elime ulaşmadı. 


[QUOTE=Burakim]Kokuyu bastırmak bertaraf etmek yerine direk kaynağa yönelip durdurmak daha doğru koku amonyak nitrat gibi kimyasallardan kaynaklanıyor bunu yok etmenin tek yolu azot döngüsünün bakteri kolonilerinin oluşması gerekiyor oda belli bir zman dilimi içerisinde gerçekleşiyor.Bunu hızlandırabilirsiniz özellikle tavsiyem sechem stability ekleyin.Dekorunuz çok dışkı tutmayacak şekilde ama ilerisi için dalga motoru düşünülmeli dışkı ve yem fazlalarını dış filtrenize götürecektir.Dış filtreniz çok bildiğim bir marka değil ama içerisine en az 1 lt seachem matrix eklemenizi tavsiye ederim.Diğer bakteri tutucu malzemelerden en az 2 kat daha kalitelidir.tankınıza purigenin 250gr ı dahi yeter.

Dizilimi fitre içinde suyla ilk karşılaşılan odaya seramik halkalar 2. odaya elyaf sünger 3. odaya seachem matrix.4. oda varsa seachem purigen dizilimiyle koku gibi problem yaşamanız çok çok düşük ihtimal.

Bulunduğunuz ilde elektrik kesintileri 1 saati buluyorsa buda dış filtrenizin içerisindeki bakterilerin ölümüne sebep olacağından buda koku sorununuzu tetkleyecektir.
tankınızdaki amonyak  klor kloramin gibi kimyasalları acil olarak bağlamak etkilerini en aza indirmek için seachem safe kullanabilirsiniz.

Saygılarımla.
[/QUOTE]

Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ve sanırım hemşeriyiz.

Filtremde aldığımda içinden çıkanlar 
1. sepet = carbon + elyaf
2. sepet = seramik + elyaf
3. sepet = seramk + elyaf
4. sepet = mavi sünger + elyaf

18 gün önce içinden çıkanlara ek olarak fluvalın 450gr. zeolit carbon karışımını ekleyerek

1. sepet = seramik + elyaf
2. sepet = zeo-carbon + elyaf
3. sepet =  zeo-carbon  + elyaf
4. sepet = mavi sünger + elyaf 
olarak değiştirdim.

şuanda tavsiyeler üzerine Microbe Lift TheraP (suhazırlayıcısı) ve Purigen (fitreiçin) sipariş ettim ama henüz elime ulaşmadı. 

Dalga motoru mantıklı görünüyor ama şuanda bütçemi aşar. Daha sonra eklemeyi düşünüyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir