Çok yanlış yapıyoruz


derinarasÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2013
İl: Ankara
Mesaj: 5
derinarasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 16:55
Merhaba arkadaşlar ,biz gerçekten çok büyük bir yanlış yapıyoruz ,farkındayım ,ancak müdahale edemiyorum. Lütfen bana çözüm önerilerinde bulunun.
Ben 14 yaşındayım. Babam cuma günü eve büyük bir akvaryum alıp geldi. Gerçekten büyük bir akvaryum ama boyutunu maalesef bilmiyorum. Babam 80 li bir şeyler dedi ama hatırlayamadım. En az 50-55 litre su alıyordur. Her neyse işte bir akvaryum aldı babam ve eve getirdi. Hani bi söz varya görmemişin bir şeyi olmuş diye işte çok doğru! Benim ailemde bulduğu balıkları aldı akvaryuma koydu! Şu anda akvaryumda
8 tül kuyruk, 2 şişman olmak üzere toplam 10 japon balığı
2 Melek Balığı
2 Vatoz
2 Çöpçü
3 Köpek balığı (türünü bilmiyorum ama küçücük balıklar. kısa sürede büyüyorlarmış)
olmak üzere toplamda 19 tane balık var! 19 balık için dar bir alan değil mi? Aileme her ne kadar yanlış bir davranış yaptıklarını söylesemde önemsemiyorlar! Üstelik 2 tane de büyük köpek balığı almayı düşünüyorlar. !!!
Tamam balıklar çok güzel ,onları izlemek onlarla ilgilenmek harika bir şey ama göz göre göre onları ölüme yollamak bana göre değil. Lütfen bana öneride bulunun ailemi nasıl vaz geçirebilirim bu saçma hareketlerinden?!
Akvaryumdaki balıklarımın sorunları
1. Japon balıklarımın bir kısmı birbirlerinin kuyruğunu ısırıyor. Neden böyle yapıyorlar?
2. 2 melek balığımda suyun en üstünde köşede duruyor. yukarı doğru bakıyorlar. Yine biri arada hareket falan ediyor ,akvaryumda geziyor ama diğeri hiç kıpırdamadan aynı yerde duruyor. çok endişeleniyorum.
3. Suyun içine sanki un atmışız gibi beyaz beyaz toz gibi şeyler oldu ama şimdi azaldı. Neden böyle oluyor? Filtre gayet güzel çalışıyor.
4. Japon balıklarımdan ikisinin üzerinde siyah benekler çıktığını söylemiştim. Bugün akvaryumcu genetik olabileceğini söyledi ,ilaç falan vermedi. Yinede ben güvenmedim o adama.
5. Japon balıklarım yerdeki kumları ağızlarına alıp geri püskürtüyorlar. Normal mi?
Ayrıca akvaryumcu bu balıkların hepsinin bir arada yaşayabileceğini söyledi. Ama yine inanmadım tabi. 
Bu sorularımı da cevaplarsanız sevinirim.
*Daha hiç dip çekimi yapmadık.
*Akvaryumun boyutunu kendim öğrenebilir miyim?
*Bakın tamam yanlış yapıyoruz ,ailem yanlış yapıyor onları kınıyorum ve kızıyorum ama lütfen yanlış anlaşılmasın bu. Ailemin amacı balıklara eziyet etmek değil. Sadece seviyorlar ,oldu mu tam olsun diye düşünüyorlar. 
derinaras2013-12-08 17:01:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BacardiÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 49
BacardiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 17:12
Öncelikle Akvaryumunuz hayırlı olsun.Eğer gerçekten 55 ltlik bir akvaryumsa o kadar balık çok fazla .Bazı arkadaşlar Melekle japonun aynı akvaryumda yaşadığını söyleselerde ben bir meleksever olarak bunu uygun görmüyorum.Japon balıklarınızın ağzına kum alıp bırakması gayet doğal kumlarda ufaksa sorun olmaz zaten..Merak ettiğim akvaryumunuzda ısıtıcı varmıdır ve en önemlisi Cuma günü gelen akvaryuma balıkları ne zaman eklediniz ve nasıl eklediniz ?.İnşallah torbadan direk akvaryuma koymamışsınızdır.Son olarakta köpekbalıkları Sizinde dediğiniz gibi çok büyüyen balıklardır ve akvaryumunuz maalesef uygun değilgibi gözüküyor.Akvaryumun uzunluğunu,enini ve yükseliğini ölçerek sizde kaç litrelik olduğunu bulabilirsiniz.Bacardi2013-12-08 17:20:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brichardi00Çevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 673
brichardi00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 17:21
İnsanlar görerek öğrenmeyi seviyorlar. Ne diyelim diyecek söz yok.Balıkları yakında kaybetmeye başlarsınız.O zaman öğrenirler . Ama olan balıklara olur.Forumu okutursanız ailenize belki bu yanlışdan dönerler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmet101983Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2010
İl: Çanakkale
Mesaj: 247
ahmet101983Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 17:28
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/hacim.asp

hacmini bu linkten hesaplayabilirsin


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gssmartboyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1183
gssmartboyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 17:35
Balıklar teker teker ya da toplu halde öldükleri zaman ya hevesleri kaçacak ya da bu foruma yolları düşecek ozaman öğrenirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

derinarasÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2013
İl: Ankara
Mesaj: 5
derinarasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 18:38
Ufuk Bey , çok teşekkür ederim söyledikleriniz için. Evet ısıtıcı var fakat otomatikmiş. Yani uygun sıcaklığı bulunca kendiliğinden kapanıyormuş.26 derece de sanırım. Akvaryumcunun önerisiyle 5-10 dk boyunca torbayla birlikte akvaryumun içine koyduk daha sonra ise akvaryumun içine bıraktık balıkları.  Ahmet Bey'in verdiği linke göre hesapladım. Akvaryumun boyu 81 ,eni 26 ,yüksekliği ise 43 cm. 90.6 lt. su alıyormuş

Hasan Bey ,maalesef dediğiniz gibi ,ama ben o balıkların ölmesini istemiyorum. bunu kimse istemez. burada yazanları okusalar bile döneceklerini zannetmiyorum. Bana onları bu sevdadan vaz geçirebilecek başka ve çok daha etkili bir yöntem lazım :/

Ahmet Bey ,çok çok teşekkür ederim sayenizde öğrenebildim. boy 81 ,en 26 ,yükseklik ise 43 cm. 90.6 lt. de su alıyormuş.

Ufuk Bey ,balıklar ölmeden onları nasıl vaz geçirebilirim? Dediğim gibi forumu okusalar bile önemseyeceklerini sanmıyorum :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SimaoÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 118
SimaoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 20:04
Merhaba Derin'ciğim,
Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun :)
Kendimi senin yerine koyup ben olsam ne yapardım diye düşündüm aklıma saçma da olsa birkaç fikir geldi :)
1- Evde kimse yokken köpekbalıklarını alıp akvaryumcuya iade ederdim, aileme de öldüklerini söylerdim
2- Aileme köpekbalıklarını araştırdığımı, biraz büyüdüklerinde diğer balıkları yediklerini hatta suya elimi soktuğumda beni bile ısırabileceklerini söylerdim. Böylece en azından onları iade edebilirler.
Aklıma başka fikirler gelirse paylaşırım :)
Dip çekimi hakkında forumda arama yapıp bilgi edinebilirsin. Bitki olmadığı için bence yapman gerekiyor mutlaka.Tecrübeli arkadaşlar kaç litre ve ne sıklıkla yapman gerektiği konusunda yardımcı olabilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.HalitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 269
M.HalitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 20:22
Sevgili Derin,
Bugun biraz sabret cok canını sıkma. Baban yarın işe gidecek nasıl olsa ki tahminimce köpek balıklarını baban istemiştir. Baban gidince sen anneni kıstır bir kenara. Annene kaygılarından bahsedersen anlayış gösterecektir. Birazda duygusal yaptığında bu işi bitmiş bil. Aynen köpek balıklarını cıkar akvaryumdan. 
Hatta sana tavsiyem japonları da cıkar. Yerine 2 bilemedin 3 melek daha alsan yeterlidir. Zaten melekler akvaryuma alıstıklarında kendilerini ailene sevdireceklerdir. ,

Gerci size bunları satan akvaryumcu kim bilir size nasıl bir iç filtre verdi tahminimce akvaryum kapasitenizden cok cok cok fazla akıntı veren bir iç filtredir. Size 300/h lik bir iç filtre fazlasıyla yetecektir. Bununda kontrolunu yapmanı öneririm. Melekler fazla akıntıyı seven balıklar değiller.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BacardiÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 49
BacardiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 20:43
Simao ,M.Halit İki arkadaşımızda güzel tavsiyeler  vermiş akıllarına ve parmaklarına sağlık :) Isıtıcı olduğuna Melekler adına sevindim.Sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Pro FBÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 354
Pro FBÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2013 21:34
Sorularınızı cevaplayayayım.

1. Alan az olduğundan yapıyor olabilirler.
2. Oksijen yetmezliği olabilir, malum o kadar balık çok kirletiyor suyu.
3. Balık dışkıları desem belki balıklarınız isal olmuştur.
4. Bu konuyu cevaplayamam hastalık olduğunu düşünüyorum.
5. Japonlar kumla ve taşla oynamayı severler normaldir.

Akvaryumcu yanlış söylemiş. Sen o akvaryumcuyu bırak, yeni bir dükkan keşfet.

Bu sorularımı da cevaplarsanız sevinirim. ( Cevaplayayım)
*Acilen dip çekimi yapın, zaten balık yükü fazla çok kirleniyordur.
*Tabii ki öğrenebilirsiniz. Metre bulamazsanız cetvelle bile ölçersiniz. Uzunluğunu, yüksekliğini, ve (yandan) genişliğini çarpıp hacmini bulabilirsiniz.
*Ailene bu durumu, her balığın belli ihtiyaçları olduğunu ve ihtiyaçları sağlanamadığı zaman balıkların hastalanıp, strese girip ölebileceğini anlatırsanız sizi dinlerler.

Ayrıca ailene canlı doğuranları tanıt, ve ya sadece japon besleyeceksen japonun güzel yönlerini tanıt o balık türüyle ilgileneceklerdir. Ben olsam canlı doğuranları tanıtır. Akvaryum balıklarını verip plati, moli, lepistes, yanına neon tetra alırdım.
ibobaba612013-12-09 21:39:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufuk4179Çevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 385
ufuk4179Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 10:57
Pisikopatlık. Kusura bakma derin kardeşim seni ayrı tutuyorum ama başka bir kelime ile tanımlayamıyorum onların seni eğitmesi gerekiyordu senin onları değil senin adına üzüldüm umarım yüreğin hep iyi kalır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kolistavraÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10764,1[/B] [C]2,2,57053[/C] [C]2,3,57053[/C]
Kayıt: 11/09/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 727
kolistavraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 11:45
Derin kardesim merhaba,
Bu forumda konu actigina gore seninde sevdan bizimkiyle ayni, yasina binayen yasadiklarinida cok guzel anlatmissin.Ilerde caki gibi bir akvarist olacagina da suphem yok:)
Benim anlamadigim sendeki bu akvaryum sevgisi ve bilgisinden aile biraylerinin haberi yokmu?
Nasil oluyorda sana danismaksizin, senin fikrini almaksizin(beraber gidip herseyi beraber secebilirdiniz mesela) hic bilmedikleri bir konuya dalip para harcayip ortaya boyle bir anlamsizlik cikariyorlar.Tez elden direksiyona gecmelisin:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir