ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kolistavra
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]10764,1[/B] [C]2,2,57053[/C] [C]2,3,57053[/C]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
137
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2008 09:00
Son Ziyaret:
08 Aralık 2015 21:16
Toplam Mesaj:
727 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa avcı
Doğum Tarihi:
27 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Gemi Insaati Muhendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://imageshack.com/a/img540/4791/fabb67.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Red Texaslar Ve Uretimi
Arkadaslar merhaba, birkac gundur musait degildim o yuzdendirki giris yapamadim, bu donemde konu akmis gitmis :) Cenk Bey elinizdeki baligi bir an once es tutturmaya calisirsaniz cok makbule gececek, biraz daha incileri fazla olsa grade i yuksek bir canli olacakmis.Renge cok fazla takilmaya gerek yok heleki uretim dusunuyorsaniz.Bence Umut Beydeki gibi short body texas yada carpinte bulabilirseniz cok iyi olacak.Benim tecrube ettigim kadariyla bu texasgillerde (green) dolleme kabiliyeti cok yuksek, dolayisiyla kisa zamanda sonuc alabilirsiniz.Umarim baliginiz disi cikar bizleride mutlu eder.Son olarak yilma durumu olursa baligi buradaki bir arkadasa bedeli karsilinda verirseniz iyi olacaktir.

Kendimden biraz soz etmek gerekirse, ikinci batin yavrularda sorun yasadim. Siyah noktalari gordukten sonra texasi tanktan cikardim zira papagana siddet uygulamaya baslamisti, bir gun sonra yavrular titremeye basladi hersey guzel giderken annenin yavrularin buyuk bir bolumunu yedigine sahit oldum.Sanirim hayvan strese girdi.Sonuc olarak 20 kadar yavru serbest yuzuse gecti :) biraz palazlansirlar diger batinla karistirmayi dusunuyorum.Bunlarin disinda bir adet rt ve papagan ciftimden yakin zamanda yumurtlama bekliyorum, diger rt mi ise malesef kaybettim sapasaglamdi neden oldugunu inanin anlamadim. Takip eden arkadaslar bilir bende palyaco adini verdigim bir fh var, su aralar durumu pek iyi degil kotuyede gitmiyor fakat iyilesmiyorda umarim benimle kalmayi basarir.Su ana kadar iki disiden cok az sayida yavrusunu almayi basarmistim.Bu yavrulardan elimde bir tane erkek kaldi, yaklasik 10 cm kadar.Benim bu fh larla ilgili bir tezim vardi, bir sekilde saticilarin bu baliklari kisirlastirdiklarini dusunuyordum nedenine gelince sayisiz eslestirmeden sonuc alamamamdi.Bu seferki fh kendi uretimim oldugundan kendisinden umudum vardi, nitekimde oyle oldu ve papagana ait yumurtalarin yuzde on kadarini dollemeyi basladi.Sonucta sag kalan yok ama bir sonraki yumurtlamadan cok umutluyum.Son olarak bir genc fh um ile yine genc bir bonsai fh disim es tutma yolunda emin adimlarla ilerliyorlar bakalim onlardan nasil bir sonuc alacagim.
Emre Beye ayri bir parantez acmak istiyorum zira aramizdaki en sansli kisi oldugunu dusunuyorum, hem baliklar acisindan hemde farkli turlerin caprazlanip yavru alinmasi konusunda hepimizden bir adim onde gidiyor.Sizdeki iki ciftede bayildim.Eger islerinizdeki yogunluk azaldi ise bu iki ciftten mutlaka bir iki batin yavru alip anaclar olmadan buyutmeye calisin derim. Nedense sonucun cok guzel olacagini hissediyorum.Bence fh ciftide ayri bir tanki hak ediyor:)

Furkan kardesim seninde baligin hayirli ugurlu olsun, gule gule buyut.Soyle baligin tamaminin gorundugu fotograflar paylasirsan balik hakkinda daha kesin verilerle konusabiliriz.

Red Texaslar Ve Uretimi
Arkadaslar merhaba, oncelikle aramiza yeni katilip paylasim arkadaslara tesekkur ederim, tecrubelerimizi paylasmak, uzun yolda birbirimize destek olmak ve gelecek acisindan referans olmasi acisindan bu konuyu actik insallah guzel seyler paylasmaya devam edecegiz.Can Bey sizin sorulariniza Umut Bey cok ne guzel bir ceap yazmis onun ustune birseyler yazarsak ayip olacagi kanaatindeyim.Cenk Beyin baligina gelince fotograflardan anlasilacagi uzere disi gorunuyor, eger dogru ise bu duruma cok sevindigimi belirtmek isterim zira Emre Beyin redtexasi da bu sekilde olmustu ve aldigi sonuc ortada, surekli yavru veren bir cifti var su anda.

Umut Beyin projesi simdilik rafta fakat, hem bu konu aktif devam ettigi surece hemde elindeki yavrulardan guzel birseyler yakalamasi halinde yeniden aktif hale gelecegini dusunuyorum.Bekleyip gorecegiz artik :)

Birazda kendimden bahsetmek gerekirse, yavrular tam gaz buyumeye devam ediyor, hala 50lt lik tanktalar ve neredeyse hic kayip yasamadim. Diger taraftan 150lt lik ve yariya kadar dolu ve oturmus suya sahip bir tanki, yaklasik 25lt yavrularin oldugu tanktan su eklemesi yapip yaklasik 10 tane yavruyu iceri attim, bugun ucuncu gun ve yarisi hayatta kalmayi basardi.Yaklasik bir hafta daha gozlem yapip yavru tankindaki suyun yarisini alip, yavrularinda yarisini bu tanka ekleyip yola devam edecegim.Diger tarafta anaclar yumurta dokmeye cok yakinlar, muhtemelen bir gunleri daha var yok:)

Son olarak yavrularin videosu:) umarim begenirsiniz.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=gmwD-fGCQ5g[/VID]
Red Texaslar Ve Uretimi
Umut Bey öncelikle önerileriniz icin teşekkür ederim, yavruların nerdeyse buyuk bir kismi serbest yüzmeye başladı gayette sağlıklı görünüyorlar. Sanırım benim kirli dediğim seyler tortudan ibaret zira cok mutlu gorunuyorlar. Bir hafta kadar bu tankta idare etmeye çalışacağım daha sonra balıkları iki gruba ayırmayı düşünüyorum. Su olarak daha once denediğim ve fh yavrularında iyi sonuc aldığım bir yöntemi deniyorum söyleki, bir adet nem giderici makinem var belli bir sure sonra ortamdaki nemi çektikçe saf suya dönüştürüyor. Gecmiste kullanmıştım yavrulara zarar vermiyor, dünde texas yarularinin olduğu tanka iki saatte bir yaklaşık 1 lt ekleme yaptim, sabah kalktigimdada sorun olmadığını gördüm, sanırım bu sekilde devam edeceğim. Amaçlara gelince yaklaşık 200 lt lik bir saklama kabını onlar icin guzel bir yuvaya dönüştürdüm, şimdilik hersey yolunda kısa zamanda tekrar yumurta dökerler sanırım.
Diger taraftan bunlar olurken yine bir texas parrot çiftim daha yumurta döktü açıkcası cok heyecanlanmistim zira erkek olan redtexasti. Bir günden sonrada yumurtalar mantarlasmayinca tamamdır dolleme oldu demiştim fakat sonuc olumsuz. Bu konuda sizin tavsiyelerini takip edip iki uc batın yumurtlamanin dilenip dollenmedigini gözlemleyeceğim sonuc negatif çıkarsa baska ciftler denemeye alinacak.
Son olarak görsel paylasim yapamadım insallah ilk müsait zamanda oda olacak. Eğer sizler musaitseniz yaparsanız sevinirim.Bu arada da Emre Bey bizi cok yanliz Bıraktı insallah tezden aramiza döner.
Red Texaslar Ve Uretimi
Umut Bey masallah baliklarin gelisimi cok guzel gidiyor, ben vucut formlarini ve incileri cok begendim.Dikkatimi ceken bir diger ayrinti ise cicek hatlarinin cok belirgin olmasi, fh yavrularini bile andiriyorlar.Sanki ilk fotograftaki balik kizarmaya meyilli gibi geldi bana, ilerleyen gunlerde kendini belli eder artik.Satistaki balik guzel bir balik fakat erkek olmasi dolayisiyla kisir olma olasiliginin cok yuksek oldugunu dusunuyorum, tabi bu sadece dusunce denemeden anlasilmaz.

Benim yavrulara belince, malum tankin cok kucuk olmasindan dolayi anne ve babayi cikarmak zorunda kaldim, aslinda amacim bu degildi fakat su iyice kirlenmeye baslamisti.Su an itibariyle baliklarda yogun titreme hareketleri mevcut yarin serbest yuzmeye gecerler diye dusunuyorum.Sonraki gunler icin baliklari daha buyuk bir tanka almayi dusunuyorum fakat yeni suda olumler olacagini tahmin ediyorum.Kayiplari minimuma indirerek baliklari nasil yer degistirebilecegim konusunda fikriniz varsa paylasirsaniz cok sevinirim.

Son olarak Emre Beye ozenip kurdugum karma hibrit tankimin videosunu paylasmak istiyorum, tankin genel hali gayet sakin kavgasiz ama yerlerin tutulmus oldugu bir tank.Videodada goreceginiz uzere ne kadar hibrit balik varsa bir araya getirdim:) genellikle disi agirlikli bir tank oldu.Duruma gore ilerleyen gunlerde bir erkek texas ve yine erkek redtexas eklemeyi planliyorum.Eger es tutan olursa baska bir tanka alip uretim denemesi yapacagim.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=IXcIa_H0fMc[/VID]


[VID]https://www.youtube.com/watch?v=7rNle72s4bY[/VID]
Red Texaslar Ve Uretimi
Arkadaslar merhaba öncelikle gecmis Bayramı'nızi kutlar hayırlara vesile olmus olmasini dilerim.

Umut Bey gecen süreyi minimum kayıpla atlatmaniza sevindim, yanlış hatırlamıyorsam anaçların ikiside shortbody formunda idi dolayısıyla yavrulara fazlaca gecmis görünüyor, renklenme konusunda yemler tabiiki önemli fakat akvaryumun atmosferinde cok rol oynuyor, kendime texas parrot ve mammon ağırlıklı bir karma rank yaptim ve sonuc mükemmel oldu, renkler inanılmaz canlandı. Aynı balıklar diger tanklarda cok soluk renkte idiler.
Son olarak bendende guzel bir haber vereyim, son 30 gündür 150 lt lik tanklarda Çiftler oluşturmuştum ( rt-parrot, fh-parrot, texas-parrot ) fakat sonuclar iyi degildi ve balıklar cok kavga etmişlerdi. Daha sonra bir parrot ve texasi sadece 50 lt lik bir tankta yer problemleri olduğundan bir araya getirdim anlaştıklarını goruncede ayırmadım, dun yumurta dökmüşler bugün gordumki nerdeyse %90 I döllenmiş. Akil kari is degil tank 50 lt sadece birkaç gündür biraradalar, su temiz degil, filitreleme keza oyle, herhangibir besiye cekme durumu yok, ama balıklar sürpriz Yaptılar.
Yumurtalara dokunmayı düşünmüyorum ilk denemeleri olduğu icin isi öğrenmeleri gerektiğini düşünüyorum, sonraki günler icin buyuk bir tank bu çiftimin hizmetinde olacak.
Red Texaslar Ve Uretimi
Umut Bey merhaba, öncelikle yeni balığıniz hayırlı olsun güle gile büyütün, guzel bir short body red dragon olacak diye tahmin ediyorum, bu boyda kaptığı kafada ilerisi icin cok umut verici.Diger taraftan texasin el değiştirmesine üzüldüğümü Söylemek isterim, sanki papağanı kaybettikten sonra bazı seyler Değişti gibi, ne diyelim hayırlısı olsun. Texasi satan alan arkadas belki burdan paylasim yaparsa iyi olur aslında.
Kendi balıklarından bilgilendirme yapmak gerekirse Emre Beye özenip Texas ağırlıklı bir karma tank kurdum, ilk etapta agresiflesen Balıklar oldu onları eleyerek sükuneti sağladım bundan sonrası Allah kerim. Buna ek olarak bir tankta redtexaslaromdan biriyle bir tane parrotu yanliz bırakmıştım bugun gordumki papağan yumurtlamış :) Döllenme olmuşmudur bilemiyorum bekleyip göreceğiz artık.
Son olarak Emre Beyde bizimle balıklarının son durumunu paylaşabilirmi acaba?
Red Texaslar Ve Uretimi
Umut Bey balıklar hiçte fena görünmüyor, sanki ufaktan renklenme varmış gibi duruyor. Böyle giderse direk kırmızı olacaklar.

Emre Bey, insallah bu batından yavrular büyüyecekler bizi de sevindirecekler. Fırsat olurda video paylaşırsanız bizlerde Görmüş olacağız. Es tutan fh uda cok merak ediyorum özellikle onun videosunu bekliyorum :)

Uzun bir zamandır evde olmadığım icin kendi balıklarımın durumunu malesef bilemiyorum, ama en azından şimdiye kadar olum olmamış.
Red Texaslar Ve Uretimi
Emre Bey bir gecmis olsunda size diyelim ozaman. Yemler zaten cok azdı bütün balıklar aynı yemden yedi sanırım.Yavruları ayirma şansınız yokmu acaba? En azından kalanlar bir kazaya uğramazdi. Bu arada önümüzdeki bir aylık peryotta konuya yazı yazma şansım cok azalıyor zira ikinci bebeğimiz icin Shanghaide olacağız buda sinirli imkanlar demek.
Herkese selamlar
Red Texaslar Ve Uretimi
Umut Bey gecmis olsun, malesef böyle seyler hep oluyor bende bu hafta cok sevdigim disi fader kamfami kaybettim, Palyaço öldürdü.Bu nedenle konsantrasyon kaybı Yaşadığım cok oluyor ama her seferinde yeniden motive oluyorum. Eğer texasida verirseniz ne olacak projeye aramı vereceksiniz?
Red Texaslar Ve Uretimi
Emre Bey teşekkür ederim, balıkların hem eslerini hemde yerlerini sık değiştiriyorum sanırım bu durum yumurtaların dollenmenesi olarak bana dönüş yapıyor. Mammon çiftine iki surumluk hak daha veriyorum eğer tutturamazlarsa çifti bozacağım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.