Çöpçü balığı ve olmayan kuyruk..


DRUIDSÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2005
İl: Yurtdisi
Mesaj: 217
DRUIDSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2006 20:56

selamlar...

Bugun akvaryumuma balik aldim biraz..

1 buyuk 4 kucuk japon
5 tane beyaz melek
4 king lepistes
2 leopar copcu
4 tetrazon

gelelim olaylara...

Alir almaz geldim ve akvaryuma saldim hepsini beklemeden.. Ve cok uzucu birkac olayla karsilastim.. 4 tetrazon'dan 3 u olmustu ve 4.su de gitti gidecek.

Ve copculerden birindede kuyruk yok. Ama guzel yuzuyor... Bir sikintisi yok gibi ama endiseliyim..

Su dengeleyici ve stres giderici de aldim her su degisiminde 4 damla damlatmam lazim oldugu soylendi. Hemen su taksiyesi yaptim ve 4 damla damlattim bu ilactan...

Soruma gelince..
Copcumun kuyrugu yerine gelir mi? Kendini yenileyebilecegini okudum bir linkte ama toparlayana kadar baligi ayirmam mi mantikli yoksa strese girmesin diye kendi ortaminda tutmam mi mantikli..

Ha bir konu daha.. bir seker kasigi da tuz ekledim suya ne olur ne olmaz tetrazonlar olu geldigi icin bir onlem olsun diye..

Yazi biraz karisik oldu ama kusuruma bakmayiniz..

 

Selamlar... 

-Başlığı düzenledim..

SaRCoPhiLiuS2006-9-3 10:36:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkonoidÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2005
İl: Izmir
Mesaj: 703
erkonoidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2006 23:48

Öncelikli hatayı balıkları akvaryuma hemen atmanız olmuş.Geldikleri su ile akvaryum suyunuz arasındaki iletkenlik farkı hızlı ölümlere yolaçmış olmalı.Diğer balıklardan da kayıplar yaşayabilirsiniz.

Çöpçünüzün kuyruğuna gelince,bakteriyel bir hastalık sonucu oluşmuşsa balığın (hatta diğer balıkların) ölümüne yolaçabilir.Kuyruğun diplerinde kırmızı kan noktalarına benzer belirtiler veya kalan uçlarında püsküllenme gibi durumlar varsa sorun bakteriyel ve dolayısıyla bulaşıcı olabilir.Gözlemlerinizi yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DRUIDSÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2005
İl: Yurtdisi
Mesaj: 217
DRUIDSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2006 00:17

Erkan bey haklisiniz baliklari hemen suya atmamaliydim.. onu biliyorum..
Ama torbada 1 saat gibi bir sure tuttugum icin endiselendigim icin bunu yapmak zorunda kaldim...

Balik olumleri torbada olmus... Yani akvaryuma girdiklerinde olulerdi.
Akvaryumcudan saglam aldim ama saniyorum yolda bir problem oldu.Yada hastalardi.. bilmiyorum acikcasi...

Kuyruk konusunda da acikcasi dediginiz gibi kirmizi noktali bir durum goremedim...
Onu da saglam aldim fakat eve gelirken torba icinde baska baliklar saniyorum yedi. Ve buyuk ihtimal lepistes almistim onlar saniyorum yediler..

Peki ayirmam mantikli midir? Yoksa stres olmasin diye akvaryum icinde dolasmasi mi mantiklidir??


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozelturlepistesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 743
ozelturlepistesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2006 05:32
arkadaşim geçmiş olsun öncelikle suyu hazirlamadan hiç bi şekilde balik suya salinmaz ilk önce suya aliştirilir. isi farklarindan  dolayi baliklariniz ölmüş olabilir ikincisi yeni aldiğiniz baliklarin akvaryum suyunu ana tankınıza kariştirmamaniz gerekir. keşke baliklarinizi poşet ortami ile değilde bu iş için hazirlanmiş kaplar ile taşisaydiniz.  Birde baliği alirken akvaryumcu kim olursa olsun baliğa yem attiriniz özellikle japon alirken korkmayin en kötü sizi dükkandan kovacaktir renklerine yüzgeçlerine solungaçlarina iice dikkat etmeniz gerekir. japon baliklarinin  hava keseleri çok hassastir. Akvaryumcular lastik top atar gibi baliklari poşete koyduklari için bu keseye zarar geliyor ve yüzme problemleri oluyor dikkat etmelisiniz ayrica lepistes ile japon beslenmez  lepistes isitici isteyen bi baliktir japon baliği soğuksu baliğidir.Lepistesler japon baliklarinin pullarini yem sanip ölümüne neden olabiliyorlar (ama bu baliklarin tümü içn geçerli değil) çöpçüler ise grup baliğidir 5 6 dan aşa beslemeyiniz dip yemi aliniz onlara çöpçü pislik yemez sadece akvaryum ortamindaki pislikleri havaya kaldirir filtrelemeye yardimci olur. Baliklarimizin %80 i su şartlarindan ölüyor size bunuda belirtmek isterim baliklarimiz iç parazitler hariç diğer hastaliklarin ölümünde bizlerin payi çok yüksek bişiyleri doğru yaparsak baliklarimiz ölmiyeceklerdir hem onlari doğal ortamimizdan aliyorz zevklerimiz için bi  cama tıkıyoruz en iyi şekilde doğal ortamlarini vermeliyiz bitkilendirme ihmal etmeyiniz japonlar için lepistesler için çok önemli japonlara haşlanmiş ispanak verebilirsiniz hazmi kolaylaştirir daha fazla bilgiyi msn adresimden alabilirsiniz saygilar sağlikli baliklar yetiştirmeniz dileği ile ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir