cordydoras türü su şartları


corydorasÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 5
corydorasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2014 22:36
Merhaba arkadaşar uzun süredir akvaryumda balık beslemekteydim ancak aranıza yeni katılma fırsatı buldum. Bu zamana kadar bir çok tür besledim ama bana en çok keyif veren balık corydoras türleri oldu yani çöpçü balığı diye tasfir edilen balıklar.  Akvaryumda genelde eşantiyon olarak beslenen yada beslendiği sanılan bu balıklar bence bu balıklar karma tankların yanı sıra direkt ana tanka da tek tür olarak beslenebilecek bir tür olabilmeli. Bu hobiye başlayanların geneli corydoraslar hakkında yanlış bir kanı edinmişler. Satıcılarda bu yanlış kanıyı avantaj olarak kullanıp bu balıklarıda diğer balıkların yanına ek olarak satmak için aynen şu kelimeleri kullanmaktalar : '' Bir iki tanede çöpçü at içine pislikleri temizlesinler'' afedersiniz utanmasalar pislik yerine bok diyecekler. Bu şekilde bilinçsiz bir şekilde balıklar alınıyor ve değersiz olarak yani sadece kendi tabirleriyle pislikleri yemek için alınan bir canlı haline geliyor. Oysaki hepimizin bildiği gibi bu balıklar pislik yemez dibe düşen yemleri yerler bu sayede azot dögüsüne katkıda bulunurlar ve her canlının bir sosyal yaşamı, üreme şekli, habitat ortamı, su değerleri vardır. Yani en az diğer türler kadar kendilerine özeller. Bu yüzden akvaryumda besleyeceğimiz her türe o türe özgü şartları sağlayarak uygun ortamı sağlamamız ve beslediğimiz türe ait özellikleri kulaktan dolma bilgiler yerine kaynaklardan okuyup öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu yazıyı yazmamdaki amaç yeni başlayan arkadaşlara corydoras türleri hakkında yanlış billgi edinmemeleri konusunda uyarmak ve ona göre bir tank kurmalarını sağlamaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hersanliÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 06/03/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 893
hersanliÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2014 23:33
Corydorasçıların sayıları son 1-2 yıldır artmaya başladı haliyle çöpçü yakıştırması artık forum içerisin fazla kullanılmıyor. Bu corydoraslar için benim nazarımda büyük bir gelişme. Çok daha fazla hobici tarafından benimseneceklerine eminim. Hak ettikleri değeri kazanacaklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

corydorasÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 5
corydorasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2014 02:19
Umarim dediginiz gibi corydoraslarda artik hak ettikleri degeri alirlar ve ulkemizde de cesitliligi artar. Bunun icin bilgilendirmek lazim bu hobiye yeni baslayanlari. Evet form olarak genelde bunun bilincinde oldugumuz goruluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir