ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
corydoras
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2014 22:00
Son Ziyaret:
19 Ocak 2015 15:38
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan DAĞDELEN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

30 litre akvartum biyotop önerisi
Merhaba proaktif bu fikriniz mantıklı. biyotop akvaryumu daha önce hiç yapmadım. bu ilk olacak yaparsam o yüzden biyotop için pek bir tecrüben yok su şartlarını dengede tutmak için de daha önce test kitleri vesaire kullanmadım. biyotobun için olan su parametrelerini korumak tabi ki olmazsa olmaz. bunu dediğiniz gibi önce boş bir akvaryumda denemek iyi olur. Ancak bunu denerken kum ve kökün akvaryumda olması gerekmez mi ? sistemin oturması için.

30 litre akvartum biyotop önerisi
arkadaşlar 30 litre akvaryumum var. bu akvaryuma doğallık katarak mistik bir form vermek istiyorum. aklımda bir kaç bir şey var bunlardan biri corydoras akvaryumu. bu akvaryuma 05 mm kuvars kum ve mango kökü kullanıp arka planada derinlik hissi veren bir fon kağıdı yapıştırmak istiyorum. ekipman olarak şelale filtre ısıtıcı ampül (ama ampül hakkında bir bilgim yok) kullanmayı düşünüyorum. Bu fikrimde eksiklik olarak gördüğünüz bir konu varsa önerilerinizi alabilir miyim ? veya 30 litrede yapılabilecek bir fikriniz var mı ?
cordydoras türü su şartları
Umarim dediginiz gibi corydoraslarda artik hak ettikleri degeri alirlar ve ulkemizde de cesitliligi artar. Bunun icin bilgilendirmek lazim bu hobiye yeni baslayanlari. Evet form olarak genelde bunun bilincinde oldugumuz goruluyor.
Bitkili Piranha Akvaryumu
Bitkilerinize bir zarar gelmez ancak 80 lt hacim olarak piranalara küçük gelir. Yaşamaz mı yaşar ama ne büyür nede türünün özelliklerini tam olarak sergileyebilir. Şöyle düşünün evinizin 5 te birinde yaşadığınızı düşünün aynen o şekilde bir yaşam sürdürebilirler o akvaryumda.  
cordydoras türü su şartları
Merhaba arkadaşar uzun süredir akvaryumda balık beslemekteydim ancak aranıza yeni katılma fırsatı buldum. Bu zamana kadar bir çok tür besledim ama bana en çok keyif veren balık corydoras türleri oldu yani çöpçü balığı diye tasfir edilen balıklar.  Akvaryumda genelde eşantiyon olarak beslenen yada beslendiği sanılan bu balıklar bence bu balıklar karma tankların yanı sıra direkt ana tanka da tek tür olarak beslenebilecek bir tür olabilmeli. Bu hobiye başlayanların geneli corydoraslar hakkında yanlış bir kanı edinmişler. Satıcılarda bu yanlış kanıyı avantaj olarak kullanıp bu balıklarıda diğer balıkların yanına ek olarak satmak için aynen şu kelimeleri kullanmaktalar : '' Bir iki tanede çöpçü at içine pislikleri temizlesinler'' afedersiniz utanmasalar pislik yerine bok diyecekler. Bu şekilde bilinçsiz bir şekilde balıklar alınıyor ve değersiz olarak yani sadece kendi tabirleriyle pislikleri yemek için alınan bir canlı haline geliyor. Oysaki hepimizin bildiği gibi bu balıklar pislik yemez dibe düşen yemleri yerler bu sayede azot dögüsüne katkıda bulunurlar ve her canlının bir sosyal yaşamı, üreme şekli, habitat ortamı, su değerleri vardır. Yani en az diğer türler kadar kendilerine özeller. Bu yüzden akvaryumda besleyeceğimiz her türe o türe özgü şartları sağlayarak uygun ortamı sağlamamız ve beslediğimiz türe ait özellikleri kulaktan dolma bilgiler yerine kaynaklardan okuyup öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu yazıyı yazmamdaki amaç yeni başlayan arkadaşlara corydoras türleri hakkında yanlış billgi edinmemeleri konusunda uyarmak ve ona göre bir tank kurmalarını sağlamaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.