counyear_84 nickli dolandırıcı MUSFATA


korsikaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 807
korsikaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2012 15:12

Üyeler arası alış satışa yönetimin yapabileceği bişey yok geri bildirimlere bakarak sanmıyorum ki yönetim üyelik silsin onun için yönetimin bu tür şeylerde müdahil olması çok zor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2012 15:45
[QUOTE=tosyalı]Bu adam bana 4 adet dişi yunus yerine 4 adet erkek yunus vermiş ve de 160 tl paramı almıştır. Sakın alışveriş yapmayın.
Cevap: arkadaslar erkek balık werdıysem ılanında neden 1 erkek 4 dişi yazıyor benden balıkları aldıgında sadece elınde 1 adet erkek balık vardı senın gerı bıldırımlerıne herkes baksın bende sadece senın gönderdıgın gerı bıldırım var neyın pesındesın OZANN


Her şeyi anlatıyor galiba. Birde arkadaşa geri bildirim yapıyor burda şikayet var konusu açıyor. Acemi hırsız dedikleri olay işte.
[/QUOTE]

Fatih Bey; sizin tahminleriniz ve benim mesajım ile paralelliği olan bir durum. İlanı iyi yakalamışsınız, gözünüzden bir şey kaçmıyor.

[QUOTE=kralbosna] [QUOTE=onuruygun] [QUOTE=kralbosna]Pişkinliğin  böylesi  .Söylenecek  uzatacak   bir  şey  yok  fatih  abi  değerli  vaktini böyle  şeylere  harcama .Bazı  insanları  tanımak  için  illaki  oturup  sohbet   etmeğe  gerek .10  kişini  8ide  bir  şey  sölüyorsa   tanımak  için  yorulmaya  gerek  yok.5 senedir  bu  siteye  üyeyim  ilk  defa  ozan  bey  gibisine  raslıyorum.Halen  yönetimin  şu  ortamı  görmemesi  çok  üzücü.En  ufak  imla  kurallarında  bile  uyarı  mesajı  alırken , halen  bir  şey  yapılmaması  çok  şaşırtıcı.[/QUOTE]

Yapmadığımızı nereden biliyorsunuz?

Ozan Fırat Bey sık sık tartışma çıkarttığı bilinen bir kişi. Konuyu da yakından takip ediyoruz, mesajlarındaki üslubunu da asla tasvip etmediğimizi söylemeliyim. Kendisi bir süre cevap yazamayacağından cevap hakkını kullanma şansı yok, kendisine cevap hakkı doğuracak şeyer yazmamaya lütfen gayret edelim.

[/QUOTE]

Yönetimin  yaptığı  yaptırımları  görebilmemiz  için  yönetim  kadrosunda  bulunmamız  yada  yönetimin yaptığı  yaptırımları   site  sakinleriyle paylaşması  sonucu  öğrenebiliriz.Bu  kişinin dünden  beri yaptığı  yorumlar  ve   geribildirimleri belli  bu  kadar  geç   kalınmasaydı  bende  yönetimi  göreve  çağırmazdım.Site  ben  üye  olduğum  tarihten beri  çok  gelişti  ve  çok  büyüdü.Bunun   akabinde  yönetim  kadrosuda  bu  kadar  büyüdü.Herkesin  işi   gücü var  biliyorum  fakat  üstlenilen görevleride  hakkıyla  vermek  lazım.Yanlış  anlamayın  onur  hocam  sizinle  ilgili bir durum  değil.Konuya   müdahil  olduğunuz  için    yorumun   size  yapılmış  gibi  görünebilir.Ama  ben  3  sene  öncesine  kadar  en  ufak  hatalarda  bile  uyarı  alırken  hemde  anında  oluyordu.Şimdi  geçikmesi yüzünden  yönetimi  göreve  çağırdım.Yapılan  yaptırım  için  teşekkürler.
[/QUOTE]

Emrah Bey; her duruma yönetim olarak farklı stratejiler ile yaklaşıyoruz. Bunun da pek çok sebebi var.

Üyelerin kendi aralarındaki ticari ilişkilere mümkün olduğunca karışmıyoruz, çünkü taraf olmak istemiyoruz. Eğer ticari olaylara hemen anında karışırsak bu sefer hem insanları arasının açılmasına sebep oluruz, hem haklı ile haksız ayrılamaz, hem de forumda huzursuzluk çıkar. Bu sebeple kimi konularda elimizden geldiğince bekliyoruz.

Bu tip tartışmalı konularda ise genellikle konuyu sessizce her an bir olay çıkabilir endişesi ile izliyoruz. Emin olun tüm yönetim ilk sayfasından beri bu konuyu konuşuyorduk. Bu tip konular yapısı gereği her an olay çıkmasına müsait. Yalnız birileri kurallara aykırı işler yapmadıkça, çıkan tartışma belirgin kural ihlallerini içermedikçe kimseye dokunmayız.

Yalnız kimi ticari olaylarda müdahil oluyoruz. Mesela bir kişinin başkasının balığının fotoğrafı ile satış yapması, satış yapan kişinin ilan kurallarını ihlali, kanunlar kapsamında yasaklanmış olaylar(dolandırıcılık, çalıntı mal vs.) gibi pek çok olayda da ilanlara müdahil oluyoruz. Yalnız şikayet konularına elden geldiğince karışmıyoruz ki kişiler aralarında halletsinler. Biz karışınca olayın tatlıya bağlanma ihtimali neredeyse sıfıra yaklaşıyor, taraf gibi görülmeye başlanıyoruz ve konuşarak hallolacak olaylarda kavgalar çıkıyor.


Bu konu içerisinde yönetim adına şahsen uyguladığım yaptırımın sebebinin de üslup konusu olduğunu, ticari olaylarla ilgili bir sorundan dolayı olmadığını söylemek isterim. Aksi yönde anlayanlar olmamıştır umarım. Ayrıca yönetimin uyguladığı yaptırımlar insanların rencide olmaması için genelde açıklanmaz ama kimi istisnai durumlarda açıklamak zorunda kalıyoruz.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ringoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9364,1[/B] [B]8772,2[/B]
Kayıt: 25/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1288
ringoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2012 16:25
Bu tür konular bana bir garip geliyor.
 
Adam showroomdan alışveriş yapmıyor, balıkların değerine bakarsanız kocaman yunusların erkekmi dişi mi olduğunu anlayamıyor!! (iyi bir hobici yüzmetreden anlar)sonra anüs ventle olayı çözüyor ve sonra çıkıp bir iddiada bulunuyor.
 
Şimdi bu arkadaş aldatılmış mı aldatılmamış mı?
 
Aslında bunun hiçbir önemi yok. (Bu kısım Onur bey'e)
Bu tür konularda, kişiler hakkında iddiada bulunan forum üyelerinin iddiaları yazılı delil gibi kuvvetli bir delile dayanmıyorsa bence konu direk silinmelidir.
Biz alıcı ve satıcı arasındaki sözleşmeyi nerden bilelim, balıklar belki de aralarındaki sözleşme gereği  erkek olarak satıldı. Sonra adam çıkmış aksini söylüyor.(misalen)
 
Saygılar.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MURAT AYDINÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 272
MURAT AYDINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2012 17:06
[QUOTE=tosyalı] Ozan fırat kardeşim daha 1 ay önce fırat sevim kullanıcı adınla bana yazmadın mı luwino yellow ilanım için yalvar yakar yeminler ederek o balıklar benimdir mutlaka alacağım tamam dediğiniz yere kadar gelecem deyip te alacağınız gün geldiğinde bağcılar meydana gelirsen alırım gelmezsen almam demedin seni bu forumda herkes çok iyi anıyor merak etme. 50 kişiye adını versem 50 side kulaklarının her 2 sini de çınlatıyor. Birde seni tanımıyormuşum işim olmazmış fırat sevimden attığın ilk mesajda sana demedim mi sen ozan fıratmısın diye ben seni çok iyi tanıyorum merak etme. Ankaradan gelme başkasına ait balıkların üzerine yattığını alıp götürdüğünü sonra her ne hikmetse geri getirmek zorunda kaldığınıda biliyorum.

http://www.akvaryum.com/Forum/baliklar_oldugunden_satis_Iptaldir_k579414.asp

aaaaa nedense bir anda dün açılan ilan balıklar öldüğü için iptal olmuş. 4 erkeği millete dişi diye satmaya çalışıyordu galiba.
[/QUOTE]
 
Bende tosyalı nickli arkadaşa katılıyorum.ozan fıratla iki alışverişim oldu.birinde 3 tane mavi imparator balıkları yoktu.ikincisindede anlaştık balıkları almaya giderken balıklar elektrik kesintisinden öldü dedi.mecidiyeköyden kendisi gelmeden elim boş geri döndüm.3 gün sonra balıklar anlaştığımız fiyatın iki katı şekilde tekrar ilanda idi.bende bir not düşeyim.DÜNYA BİR TARLADIR HAYATTA NE EKERSEN AHİRETTE ONU BİÇERSİN.yinede üzücü bir olay hobicinin hobiciyi kandırması.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2012 17:22
Çok ibretlik bir durum.Baştan sona kadar okudum ve aklıma çok sevdiğim bir söz geldi..
"Ne ekersen onu biçersin."

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umitasciÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2010
İl: Isparta
Mesaj: 229
umitasciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2012 17:52
İnsanlar kendileri mağdur olunca nasıl aslan oluyor geri bildirimlerini okudugumuz zaman onca mağdur etdiği kişileri arayıp özür dilemek helalleşmek hiç aklına geldimiki bu arkadaşın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koray ulusoyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 670
koray ulusoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2012 18:03
Yönetim her seferinde diyor biz sorumlu değiliz diye bu isyan yanlış yere.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MURAT AYDINÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 272
MURAT AYDINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2012 13:36

Aslında forumun amacı burada birbirimizi kaynaştırmak arada böyle olayları da görüp ona göre hareket etmemizi sağlamak.şikayet bizlere bir uyarı gibi yaptırımı biz hobiciler birlikte yapmalıyız.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DaSKaPiTaLÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Afyon
Mesaj: 936
DaSKaPiTaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2012 19:13
Şikayet edilen arkadaş kendini savunacak diye takip ediyorum konuyu ama kendini savunmayacak sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2012 19:26
[QUOTE=DaSKaPiTaL]Şikayet edilen arkadaş kendini savunacak diye takip ediyorum konuyu ama kendini savunmayacak sanırım. [/QUOTE]

malavici_43
burak_3_4
counyear_84

Üyeliklerinin sahibidir aynı kişi.

Kendisi çift üyelikten sabıkalı, ilanı ve satışı bu ikinci üyeliğinden yapmış. Üyeliklerine ilan engeli verildi fakat halen aktif üyeliği var ve cevap verebilir. Sanırım buraya gelip savunma yapmayacak, en azından öyle görünüyor. Gerçi hoş, savunmasını kendisine Ozan Fırat Bey'in yaptığı geri bildirime cevap olarak vermiş. Önceki sayfada paylaşılmıştı; cevap şudur:



ozan fıratTarih: 02/05/2012 22:48:22
Bu adam bana 4 adet dişi yunus yerine 4 adet erkek yunus vermiş ve de 160 tl paramı almıştır. Sakın alışveriş yapmayın.
Cevap: arkadaslar erkek balık werdıysem ılanında neden 1 erkek 4 dişi yazıyor benden balıkları aldıgında sadece elınde 1 adet erkek balık vardı senın gerı bıldırımlerıne herkes baksın bende sadece senın gönderdıgın gerı bıldırım var neyın pesındesın OZANN

onuruygun2012-05-05 19:30:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DaSKaPiTaLÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Afyon
Mesaj: 936
DaSKaPiTaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2012 19:49
Aydınlattığın için teşekkürler Onur hocam. İtiraf edeyim gördüğüm en ilginç şikayet konusuydu..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2012 19:56
[QUOTE=DaSKaPiTaL]Aydınlattığın için teşekkürler Onur hocam. İtiraf edeyim gördüğüm en ilginç şikayet konusuydu..
[/QUOTE]

Valla 2007 Ocak ayından beri yönetimdeyim, en azından bu sürenin çoğunda yönetimdeydim ben de ilk defa bu kadar garip bir konu görüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2012 22:03
Bende ilk defa bu kadar acemi hırsız gördüm kimse şikayete konu olan arkadaşa tek kelime söylemezken herkes konuyu açan ozan beye saldırmış. Ozan saolsun millette ne güzel bir izlenim bıraktıysa açtığı konu onu bin pişman etmiştir. İnsan nasıl bu kadar küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırır hemde bu kadar göz önünde olan bir üye iken 1 hafta önceye kadar 1 erkek yunus ilanı varken ilanı bir anda 1e 4d diye değişiyor vede şikayet konusu açıyor hiç çekinmeden 4 erkek çıktı diye. İlanındaki resimlerde de nedense erkekleri sanki prof makinayla çekmiş dişi dediği balıklarıda nerdeyse en adi cep telefonuyla çekmiş ki erkek oldukları anlaşılmasın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sever_umÇevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 239
sever_umÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2012 09:01
 Ozanın bahsettiği kişi şirinevlerde merdivenaltı üretim yapan birisidir bizde gittik gördük yerini yetersiz birisi alışveriş yaparken dikkat edilmeli canlılara biraz acımasız davranıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir