Cüce Gromi Davranışalrı


bluemartiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2006
Mesaj: 18
bluemartiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2006 11:46

Merhabalar,

Forumda yeni olmama karşın çok şey hakkında çok güzel bilgiler edindiğimi belirtmeliyim, ancak bulamadığım bir konu için yardım rica ediyorum.

Şu an akvaryuma koyduğum 4 adet cüce (bayrak) gromilerden bir tanesi bazen normal yüzmekten vazgeçip olduğu yerde yaklaşık yarım santim ileri ve yarım santim geri sallanıp duruyor ve bu harekete başladıktan sonra uzun sayılabilecek bir süre devam ediyor. Etrafında balık olsada olmasada yapıyor bunu.

Bu davranışın sebepleri neler olabilir? Akvaryum 100 lt 8-10 kök elodea var ve sadece labirentli balıklar var 2 adet altın gromi a adet inci gromi 4 adet Cüce gromi (Bayrak) ve bir adet betta(Oldukça sakin bir balık ömrünü bardakta geçirmiş olmanın verdiği bir yorgunluk var genel olarak) Akvaryum kısa süre içinde bolca bitkilendirilecek.

Not : Bu akvaryumda melek yaşayabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

  Ahmet Selamlı

eren the legend2006-10-16 13:2:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluemartiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2006
Mesaj: 18
bluemartiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2006 17:36

Merhabalar,

O kadar okuyan kişi arasında böylesi bir davranışa kimse tanık olmamış anlaşılan, ama cevabı yine ben vereceğim. Oldukça acı bir tecrübe oldu benim için. Bir kaç gün sonra akşam normal görünen balıkların vücudunda sabah kıpkırmızı kanlı yaralar açılmış, yüzgeçler şeffaf renklerini bırakmış adeta birer bayrak olmuştu. Acil işe gitmem gerektiği için müdahaleyi akşama bırakmak zorunda kaldım ve bir gece içinde epey bir balık kaybı oldu. Tedavi olarak Sera Mycopur uyguladım toparlanma başladı uzun süren bir tedavi sonrası hastalıktan kurtulmayı başardım. Isı 28 dereceye yükseltildi gün aşırı yaklaşık %20 su değişimi yapıldı bol tuzlu ve mycopurlubir banya hazırlanıp balıklar her gün 30-60 saniye kadar banyo yaptırıldı. Tedavi sonrası %30 su değişimi Sera Endopur eklenmiş su ve aktif karbon filtre ile ilaçların sudan uzaklaştırılması yapıldı.Günde bir sefer verilen yem sıvı B vitamini emdirilmiş olarak verildi. Sonuç sadece bir balığın göğüs yüzgecinde toplu iğne başı kadar bir kırmızılık kaldı o da sabaha yada akşama düzelecek bir görüntü sergiliyor. Umarım kimse böyle bir şeyle karşılaşmaz, tabii bende.. Bunca yıldır akvaryumla uğraşırım şimdiye kadar sadece bir kere beyaz benek hastalığı görmüştüm başka hiç hastalıkla uğraşmadığım için hastalık tecrübem yok gibi. Bu tecrübesizlikde bana pahalıya patladı.

Not : Yaraların sebebi nitrat patlaması olamaz çünkü nitrat oranı 0. Düzenli ölçümler yapılmaktadır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir