ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bluemarti
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ekim 2006 11:28
Son Ziyaret:
22 Eylül 2011 10:30
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Melek yavrulatmada detaylar
Verdiğiniz bilgiler için ne kadar teşekkür etsek azdır.
Daha önce çeşitli sebeplerle ziyan olan birkaç yumutra dökme girişiminden sonra üreme tankında iki sefer anne-baba bakımıyla yumurtalar bozulunca metilen mavisi yöntemini denedim. Büyük oranda yavru elde ettim ve yumurtlamadan yaklaşık 10-12 gün sonra artemia ile beslemeye başladım. Bu gün 24. gün (yumurtalamadan itibaren) yavrular (nazar değmesin) hiç kayipsız ve yaklaşık 60 kadar yavru sağlıkla büyüyorlar, ancak anne baba yumurtalardan ayrılıp ana tanka konduktan sonra birbilerini bıraktılar ve sanki düşman oldular. Bu pratik bilgiler için tekrar teşekkürler.
Angelfish ( Melek Balığı ) ile ilgili link
Herşey iyi hoş da Barry James'in bitki arşivinde şifre istiyor. Nedir şifresi?
Alg Sorunu
[QUOTE=xDJx]Karidesler yalnızca alg ve yem artıklarını alıyor bitkileri yemek gibi bir durum asla söz konusu değil.
saygılarımla...
[/QUOTE]
Merhabalar,
karidesler hakkında hangi balıklarla sorunsuz yaşabileceğine dair negt bir bilgi bulamadım. acaba siz biraz bilgi verebilirmisiniz hangi balıklarla yaşabileceğine dair. labirentliler ve beta ile yaşayabilirlermi?
kan kurdu

selamlar,

Yemleri bir şırınganın içine koyup biraz su doldurduktan sonra iğneyi çıkarıp ağzını parmağınla kapatıp üstten bastırırsan yemin içindeki hava boşalır ve su dolar buda yemin batmasını sağlar. Seranın broşürlerinde veya adresinde görmüştüm.

Saygılar.

KAFA SALLAMA

Merhabalar,

       Aynı şey benim cüce gromiilerde de vardı forumda sormuştum ve cevap gelmemişti. Sabah sağlıklı olan balıklar akşama birden fenalaşıp üzerlerinde yaralar açılmaya başlamış ve birkaç saat içinde birkaç balığımı kaybetmiştim. Nitratın 0 olması yüzünden bakteri veya mantarların sebep olabileceğini tahmin etmiştim. Eski akvaryumcu bir arkadaşım bana Sera Mycopur u tavsiye etti ve kullandıktan sonra ciddi faydalarını gördüm, resmen mucize bir ilaç.

     Bence hemen tedbir almanda fayda var üzücü sonuçlarla karşılaşabilirsin. Eğer varsa su testleri yaparak sonuçlara göre hareket etmek en iyisi.

Saygılar..

40 w balast ile 2 adet florasant çalıştır

[QUOTE=different46]Bende 40w balans ve 2x18w floresan var ikisi aynı anda yanmıyor :) starter tetikleme yapıyor ama önce hangisi yanarsa diğeri yanmıyor. Sorun ne olabilir acaba[/QUOTE]

 

Merhaba Starterlerin Philips marka ve kaliteli ise onları dandik bir starterle değiştir. Yada Philipsin ps-2 gibi (Tam hatırlayamıyorum ama elektrikçiler bilir.) bir düşük model starteriyle dğiştir. ozaman ampullerin sorunsuz çalışır. Kaliteli starter kullanıldığı zaman dediğin problemi çıkarıyor.

Saygılar. .

cam macunu balıklara zarar verir mi?

Merhabalar,

Anlayabildiğim kadarıyla macun cam ile kapağın iç tarafı arasında kalacak ve suyla arasında bir cam tabakası olacak, Bunun bir sorun yaratacağını sanmıyorum ama silikonda önce kullanılan AKVARYUM macunları vardı -dikkat cam değil akvaryum macunu çivit renginde açık mavi bir macun türü- gerçi her sene yenilemek gerkiyordu ama iyi iş görüyordu ve suya salınımıda yoktu o yüzden yağlı boya filan gerektirmiyordu kıvam ise sizin aradığınız şey. Eğer bulabilirseniz bu macunu güvenle kullanabilirsiniz. Cam macunu ise lambaların ısısından -her ne kadar çok az olsada fluoresan lambalarda bir miktar ısınıyor hele etrafını kapatınca ısı birkaç derece daha yükselecektir- iyice yumuşayıp buharında etkisiyle suya damlama yapabilir endişesini taşıyorum. Eh size kolay gelsin. Peki Conta tarzı bir şeyler düşündünüzmü hiç? Mesela kapıla için D şeklinde kauçuk contalar-fitil- var, pekala camın dört tarafına yapıştırıp kapağa yerleştirebilirsiniz, camın ağırlığı yeterli olur ihtiyacını olan sızdırmazlığı sağlamaya yada aklınıza gelen başka bir yolda olur ne bileyim camın dört tarafına yuvarlak kesite sahip olacak şekilde silikon sıkıp iyice kurumasını bekledikten sonra kapağa silikonlar aşağı gelecek şekilde koyabilirsiniz ki buda birsızdırmazlık sağlayacaktır.

Saygılar..

Ahmet Selamlı

Gh Problemi

Merhabalar,

R/O dan çıkan suyu iki farklı test kiti ile ölçtüğüm için (arasıra iletkenlik testide yapıyorum) yanılma olacağını pek sanmıyorum da mebran hakkkında biraz daha açıklayıcı bilgi rica edeceğim. Aleti Ankara'dan aldığım için burada pek kontrol ettirme şansım yok ancak arızalı parçanın yerine yenisini taktırabilirim ama biraz ön bilgide hiç fena olmaz. Mebranın düzenli değiştirilmesi gereklimidir, ömrü kaç ay yada yıldır bu ömürün arıtılan suyun sertliği ile ilintisi varmıdır? Gerçi şimdi biraz araştırma yapacağım ama tecrübe ile edinilen bazı bilgilerin teoriklerden daha fazla işe yaradığı malum.

Saygılar.

Ahmet SELAMLI

Gh Problemi

Merhabalar,

Bahsettiğiniz Gh Kh ve Toplam sertliğin ne olduğunu ve nasıl ölçüldüğünü birazolsun araştırmıştım. e bu kadar yaszışma sonunda soruma cevap olarak tekcümle geldi : Ya da diğer bir alternatif  turba yosunu kullanılarak ta  su yumuşatılabilir ama su açık çay rengini alır. Bunun içinde teşekkürler.Yabancı bir sitede adı geçen İlk mesajdada belirttiğim PEAT Torf un Türkçesini bulamamıştım sadece odaturba yosunuymuş!

R/O ya gelince kullandığım bir sistem hakkında hiç bir ölçüm yapmadan yargıda bulunmanız -"doğruyu bilmeli ve ona göre  karar vermelisiniz.Ve verilen doğru bilgiyi de, yanlış anlamamalısınız."- ifadenizle çelişiyor gibi. Eğer R/O cihazında bir problem olabileceğini düşünüyorsanız ne gibi bir problem olabileceğinide belirtirseniz üzerine gidip çözüm yolu ararım ki bu benim için daha yararlı olur. R/O öncesi yapılan ölçüm 79 iken R/O sonrası 19 a düşmesi (Gh tan bahsediyorum Kh yada toplam sertlikten değil) bana normal geliyordu, eğer bir anormallik varsa -ne bileyim değişmesi gereken bir parça vs.- çözüm için gerekeni seve seve yaparım ki benim için önemli olan işe yaraması yani dediğiniz gibi Gh ı en fazla 2 ye düşürmesi.

Saygılar..

Gh Problemi

merhaba,

sizin verdiğiniz değer (dgh) alman sertlik değeri,gh ise genel sertlik değeri osmos dan çıkan su sizin ihtiyacınızı fazlasıyla görecektir.

iyi günler.


Merhabalar,

Vermiş olduğum değer dGh degrees general hardness kısaltmasıdır. Yani genel sertlik (gh) ın derece cinsinden ifadesidir tıpkı sıcaklığın Celcius veya Fahrenheit olsa bile değerinin derece ile ifade edilmesi gerektiği gibi yani başka bir deyişle genel su sertlik derecesi 19.

 

Merhabalar...

R/O dan çıkan su minerallerinden ayrılmış çok yumuşak su olup, genelde 1-2 gh civarı ölçüm değeri vardır.Eğer labirent balıklardan besleyecekseniz bence en az yarı yarıya çeşme suyu ile karıştırıp kullanmanız daha iyi olacaktır.Eğer üretim düşünmüyorsanız R/O cihazına bile gerek olmayıp, rahatlıkla çeşme suyunda yaşar.Ben bir kaç yıl çeşme suyu ile 12 gh ta yıllarca yaşattım.



__________________
Ufuk UÇAR-TEKİRDAĞ
200 lt bitkili diskus
70 lt malawi akvaryumu

Haklısınız 12 de de yaşar yaşamaz değil ama asıl amaç balıkların doğal ortam ihtiyaçlarını karşılamak değilmi bu kavanozda beta bakmak gibi bir şey yada Bodrum'da Husky, Antalya'da kangal beslemek gibi sonuçta yaşıyorlar. Ayrıca ozmozdan çıkan suyu iki farklı test kiti ile ölçerek (Farklı markaların) doğruluğunu teyit ettim su ancak 19 a kadar yumuşatabildi.

Tekrar belirtmekte fayda görüyorum; sorunum labirentliler 19 derece genel su sertliğinde yaşayabilirmi değil suyun genel sertliğinin nasıl düşürülebileceğidir ileride diskusa dönüş yapma ihtimalim çok yüksek eğer suyu yumuşatmayı başarabilirsem..

Saygılar.

Ahmet Selamlı

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.