Cüce Vatozum Öldü


schahinÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 134
schahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 09:52
Arkadaşlar,
Dün gece cüce vatozlarımdan birisi öldü.5 gün önce 3 adet almıştım onlar için özel bir yem kullanmadım.
2si şuan yaşıyor onlarında ölmesini istemiyorum, neyi yanlış yaptım acaba.Bugün dip yemi alacağım onlar için, dün geceden itibaren her gece yatarken 1 dilim salatalık koyacağım.

Gece ölen balığı akvaryumdan aldığımda çok sertti, bir peçetenin içine koydum peçetenin balığa temas eden yerleri sarı sarı leke oldu, biraz sildiğimde yeşil ve siyah renk oldu peçete ve balığın kendi rengi ancak göründü.Sanki balığın derisi yosun ile kaplanmış gibiydi.Bunun bir anlamı var mı?
Hastalık vb. gibi birşeyin belirtisi mi?

Zaten sürekli iç filtrenin çekim yapan kısmında bekliyorlardı ve sürekli hareketsiz duruyorlardı.Bu davranışları normal mi?Akvaryumun hiçbir yerinde yosun oluşumu yok, açlıktan ölmüş olabilir mi?
schahin2011-05-11 09:52:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 10:37
Bünyeleri iyi durumdaysa 5 gün içinde açlıktan ölmemesi gerekirdi. O yüzden aklıma adaptasyon sorunu geliyor, yeni tank olduğu için de bu düşüncem ağır basıyor. İnce bir dilim salatalık verme fikriniz gayet mantıklı, yalnız salatalık suyu hemen kirletir. Her gün veya sık sık verirseniz su değişimini ona göre ayarlamanız gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dexter54Çevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2010
İl: Sakarya
Mesaj: 678
dexter54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 10:40
Bencede su şartlarını değerlendiriniz ortam müsait olmayıncı bu tür zayıf balıkları kaybede biliyoruz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

schahinÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 134
schahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 11:15
Zaten ölen balık çok zayıf ve çelimsiz gibi görünüyordu, sabah kalkıp salatalığı aldım ama pek yememişler gibiydi, kalan 2 taneden birisi iri görünüyor ve ara ara akvaryumda farklı yerlere gidiyor diğer kalan ise şuan bir süs eşyesı var delikli falan onun içine giriyor ve kesinlikle dışarıya çıkmıyor.

2 hafta oldu akvaryumu kuralı bu gece ilk defa %25 civarında bir su değişimi yapacağım ve her hafta %25 su değişimini sabit yapacağım.Dediğim gibi bugün akşam akvaryumcuma gideceğim ondanda biraz bilgi alacağım ve dip yemi ile takviye yapacağım İnşallah başka kaybım olmaz, çok canım sıkılıyor, içim acıyor balık kaybedince.

Bundan 3 yıl önce kurmuştum akvaryumu 2 ay içinde balıklar birbirlerini öldürmeye başladı benimde moralim bozulmuştu ve kaldırmıştım akvaryumu.Şimdi çok hevesli ve istekli bir şekilde yapıyorum, akşamları en az 2-3 saatimi akvaryum başında onlarla ilgilenerek geçiriyorum, herşeylerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyprum ve uzun yıllar bunu yapma isteğim var İnşallah kötü sonuçlarla karşılaşmam.
3 haftadır bu işten aldığım hazzın haddi hesabı yok, daha önce keşfedemediğim için çok pişmanım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bLahÇevrim Dışı

Kayıt: 06/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 81
bLahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 20:00

Profilinizden açmış olduğunuz "Yeni Başladım Ebedi Olmasını İstiyorum" başlıklı konunuzu okudum da akvaryum kurulumunda turşu tuzu (kaya tuzu) kullanmışsınız. Eğer o su hala akvaryumunuzda ise vatozunuz bu sebeple ölmüş olabilir çünkü kedi balıklarının tuza karşı toleransları düşüktür. Diğerleri neden ölmedi derseniz ölen balığın bünyesi zayıftır diğerleri biraz daha güçlüdür ondan o ölmüştür diğerleri yaşıyordur ama tuz kullanmaya devam ederseniz onlarıda kaybedebilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

schahinÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 134
schahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 09:24
Dün akşam akvaryumcum ile konuştum yosun yoksa akvaryumda açlıktan ölmüş olabilir dedi.Ama belirttiğiniz gibi ölen balığı akvaryumdan aldığımda çok küçük ve zayıf geldi bana, sanki açlıktan ölmüş gibiydi.Diğer ikisi daha iri duruyorlar şuan.
Dip yemi aldım, salatalığı pek tavsiye etmedi atma akvaryumuna gerek yok dedi.

Evet hala o su var, bugün akvaryum için sipariş ettiğim sehpa geliyor, akşam komple akvaryumu boşaltacağım ama aynı suyu kullanacağım.Bu sırada %25 su değişiminide arada çıkartayım diyordum 2 gündür beklettiğim su var onun içine tuz atmadım bu şekilde karıştırayım o zaman.2 haftadır su değişimi yapmadım su bayağı bi kirlendi sanırım, iç motoru arada bir çalıştırdığım için çok faydası olmadı.Ama balıklarımın keyfi çok yerinde Maşallah cıvıl cıvıllar beni yada eşimi gördüklerinde camın dibinden ayrılmıyorlar, sanki sürekli oyun oynuyorlar bizimle.
Bugün artık dış motoru da kurup akvaryumu hiçbir şekilde bir daha kurcalamak istemiyorum.
Zaten benim hatam akvaryumu tam olarak hazırlamadan balıkları almak oldu, acemiliğimden artık bundan sonra daha dikkatli olurum.

-Peki bundan sonraki su değişimlerinde (her hafta %25 yapacağım) hiç tuz kullanmayayım mı yoksa az az kullanabilir miyim?Çünkü öğrendiğim kadarıyla kaya tuzunun da balıkların hastalanmaması konusunda faydası var.
İnşallah bugün balıkları strese sokmadan şu işi hallederim, acayip heyecanlyım şuan biran önce akşam olsun balıklarıma kavuşayım :)Güzel güzel fotolar çekip burada paylaşayım ;)
schahin2011-05-12 09:26:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir