ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bLah
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ağustos 2010 19:36
Son Ziyaret:
10 Şubat 2021 18:39
Toplam Mesaj:
81 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serdar Ayaz
Doğum Tarihi:
15 Şubat 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serdar AYAZ
120x50x60(h) - Artık boş :(
38x26x32(h) - 1 Betta splendens, 2 tane neritina natalensis, 1 boynuzlu neritina, 1 elma salyangozu.

SON 10 MESAJI

Kütük üzerindeki beyaz noktalar
O beyaz noktalar nerrite salyangozu yumurtası benim küçük akvaryumumda ki mangrow kökünde de bolca mevcut :) 
Fanusta Zebra Beslenirmi ?
Fanusta balık beslenmez. Fanuslar çiçekler için yapılmıştır !
 
Balık beslemek için ise akvaryumlar. Unutmayın ki balıklar birer canlıdır onların ihtiyaçlarını (ısıtma, filtrasyon v.b.) karşılamanız lazım bu ihtiyaçları fanusda karşılamanız mümkün değildir. Sırf göz zevki için duvarda güzel görünüyor diye fanus içinde balık beslenmez bence hem günahtır hemde insanlık dışıdır.
 
Lütfen fanusta balık beslenebileciğini öneren arkadaşlar şu linki bir okusunlar ve artık sağda solda bu tarz önerilerde bulunmasınlar!
betta
[QUOTE=Akvaryumcenneti] [QUOTE=aquarium world]Benimkiler yaşıyor dedim. Betta japonlarla yaşar demedim 40lt akvaryumda 1 betta ve 8 japon bir aradalardı ve sorun olmadı.[/QUOTE]

Başlı başına bir yanlış Kardeşim akvarist veya akvaryum seviyorum diye kimseyi kandırma kendinide kandırma.

Sebepleri iyi oku anlıycaksın daha yaşın ufak şimdi yazdıklarımı iyi oku.

1- 40lt Akvaryumda 8 japon olmaz zira japon balıgı tanesi 20 lt su gerekmekte.

2. Beta kendi eşiyle anlaşamıyan anca üreme zamanında belli vakitde yanına koyulup geri ayrılan balıktır.
3. Beta Japon veya diger balıkların elinde sonunda kuyruk, yüzgeç gibi yerlerini elinde sonunda afiyetle yiycektir.
4. Beta Ne kadar hazır yem alıp versekte, beta baıgı otçul balıktır.
5. 8 japon + 1 beta 40lt akvaryumda bakmışsan ben sana hiç bişey demiyorum. Petshopculardan farkın yok anlaşılan belli sen böle yapmaya devam et ama başka bilmeyen bir arkadaşamıza kötü örnek olma kardeşim. Asla unutmayın her canlıya hak etdigi ortamı saglamıycaksak eger o hayvanı lütfen dogal ortamına geri salalım ve bu işe başlamıyalım. yada o canlıya daha iyi bakıcak birine verelim lütfen.

Not: Bilmemek degil ögrenmemek ayıp bu işi iyice ögrenip öle başlamak lazım birden acele edip bu işe başlamak sonu hüsranla biter. Beta balıgı en sevdigim canlıdır.  40 lt akvaryumda 1 adet erkek beta beslemekteyim. 70lt akvaryumda 3 adet yetişkin japon 2 adet cöpcü  beslemekteyim. nerdeyse her türlü balık besledim fakat kendimi japon ve beta balıklarından alı koyamadım en şirin en tatlı balıklar benim için. Saygılar sevgiler hatam varsa af ola. Sağlıklı Balıklar dilerim [/QUOTE]
 
4. Maddeyi yanlışlıkla yanlış yazdınız herhalde, betta otçul değil aksine etçil bir balıktır.
Catappa yaprağı
Rica ederim umarım Türkiye'de satan bulabilirsiniz. :)
Catappa yaprağı
Benim size önerdiğim ve alışveriş yaptığım kullanıcı adı "suehash_family" olan kişi şu an yaprak satmıyor ya mevsimi değil ya da elinde kalmamış. Sitede "Catappa" diye aratınca satan başkaları çıkıyor ancak ne kadar güvenilirler bilemiyorum profillerinden önceki yaptığı satışlarına bakarak fikir yürütebilirsiniz. Ebay gittigidiyor tarzında bir site nasıl alışveriş yapacağınıza dair şu başlıktan bilgi edinebilirsiniz diye düşünüyorum.
 
kedi balıklarım ölüyor?
Akvaryuma tuz atıyor musunuz ?
ısıtıcı yeri
Hydor Theo marka ısıtıcı kullanabilirsiniz. Bu ısıtıcılar tamamen suya batırılarak kullanılabiliyor ben betta akvaryumumda kullanıyorum gerek hassaslığı gerek sağlamlığı ile memnunum.
astronot ve pirana tankımda yemlemeden olan pislik
[QUOTE=idikut58]Merhaba arkadaşlar 200 litrelik tankımda 5 pirana 4 astronot var boyları ortalama 12 -13 cm lik. çok kalabalık demeyin bilyorum ilerde azaltıcam.benim sorum bu balıkları sürekli ciğerle besliyorum.donmuş halde atsamda kirleniyo çözünmüş et versemde. ne yapmalıyım sizce.birde renkleri çok parlak değil bunun için ne yapmalıyım.teşekkür ederim..[/QUOTE]
 
Demişsiniz ama her iki sorunuzun cevabı bence küçük akvaryum fazla balık. Ukalalık olarak algılamayın lütfen ben bu belirttiğiniz türleri beslemedim ama forumda çok okudum. Bazı gerçekler var belirli hesaplamalarla balıklara bakılması gereken minimum litreler/ölçüler belirtilmiş bunları aştığınızda sorunlar çıkması olası oluyor mesela ben belirtilen ölçüler dahilinde besliyorum tropheuslarımı bir senedir Allah nazarlardan saklasın hiç bir sorunla karşılaşmadım. Bu bilgiler ışığında bu türleri beslemede kararlıysanız sayı azaltmadan ziyade akvaryumunuzu büyütmeniz sorunsuzluk açısından daha uygun olacaktır.
sudaki koku ve çok açık kahverengilik
Bence sorununuz aktif karbonmuş filtre malzemelerini yenilemeniz neticesinde eski karbonu çıkarmanız nedeniyle suyunuz düzelmiş. Aslında sadece karbonu çıkarsaymışsınızda sorununuz düzelirmiş diye tahmin ediyorum. Aklınızda bulunsun karbonların belli bir ömürleri vardır markaya ve akvaryumun yüküne göre değişmekle birlikte bu süre 1 ay ile 6 hafta arasındadır eğer yeni koyduğunuz filtre malzemeleri arasında yine karbon varsa akvaryumunuzun durumuna göre süre belirleyip karbonunuzu yenilemenizi öneririm.
 
Şu linkten karbon ile ilgili daha detaylı bilgi edinebilirsiniz : http://www.akvaryum.com/Forum/komur_-_aktif_karbon_tartisma_k103549.asp
 
 
[QUOTE=dj_batukaan]Oldukça uzun bir süreç oldu çok ugraştım ama sonunda oldu :)

ne yaptıysam ya kirlilik yada koku problemini çözememiştim düzenli du değişimi su düzenleyici ilaçlar vs. hiç biri bir işe yaramamıştı ama bu sefer işi kökten çözdüm

öncelikle kullandığım iki filtreninde tüm malzemelerini yeniledim kullandığım gerekli gereksiz bazı fazlalıkları kaldırdım ve son olarak en büyük balık kadar dışkı bırakan 1 - 2 cm lik yaklaşık 15 - 20 yavrumu bir arkadaşa hibe ettim :) sonuç olarak son kurulumdan sonra şuan muhteşem denecek şekilde bir görüntü var şuan bende balıklarımda çok mutluyuz :)
aynı sorunu yaşayan ve çözemeyen başka arkadaşlar varsa aynı yöntemi denemelerini şiddetle tavsiye ederim
 
[/QUOTE]
 
Düzeltme notu: Yukarıda vermiş olduğum linkte ki bilgiye dayanarak karbon ömrünü "1 ay ile 6 hafta arasındadır" yazacağıma yanlışlıkla "1 ay ile 6 ay arasındadır" yazmışım.
bLah2011-10-08 00:01:51
Duboisi yavrularına Tropical kelp algae olurmu?
Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz ben benimkilere veriyorum hatta favori yemleri arasında büyük bir iştahla yiyorlar :)
[QUOTE=kurban]Arkadaşlar bir arkadaştan Tropical kelp algae  isminde kahve renginde pul bir yem almıştım. Acaba bu yemi 3-4 cm duboisi yavrularında kullanmamda bir sakınca olurmu. Balıklarım bu boya kadar sadece sera flora ve tropical spruluna super forte ve spruluna tablet ile beslendiler. Tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim. Herkese sağlıklı balıklar. [/QUOTE]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.