Daha Canlı Reklere Sahip Olmaları İçin?


brkclsnÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2010
İl: Gaziantep
Mesaj: 199
brkclsnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2011 14:46
Merhabalar,

250 litre Akvaryumumda 9 adet Yunus (2e 7d-6 aylıklar) besliyorum.Ayrıca 150 litre bir akvaryumumda da bir çift zebram mevcut.Zebralar değilde yunusların rengi fazlasıyla soluk.Önce korkudan stresten sanıyordum ama yok.Erkeğin rengi çok koyu mavi oluyor dişiler hep açık renk ve sanki mavi bile değil.

Size sormak istediğim:
Renklerinin yerine oturması için ne yapmalıyım? Bazı yerlerde salatalık falan verdiğimde renginin oturacağını duydum.Yunuslara verebilir miyim?

Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BARBARÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2007
İl: Çorum
Mesaj: 566
BARBARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2011 16:13
Sadece yunuslar için değil bu, beslediğimiz tüm balıklar için türlerinin gerek görsel gerekse karakteristik özelliklerini bize sergileyebilmeleri için biz hobicilerin üzerine düşen bazı ''görev''ler var.Bu duruma ''görev'' diyorum çünkü aslında bu hobinin bize beklediğimiz hazzı vermesi ve beslediğimiz balıkların mutlu olması için gerekli olan durmular...
Akvaryumumuzda herhangi bir türü beslemeye karar verdiğimizde ilk olarak seçtiğimiz türün doğal yaşam ortamından tutun da beslenme diyetine kadar edinebildiğimiz tüm bilgileri hobi dağarcığımıza eklememiz gerekiyor.Tabi sonra da bu bilgileri uygulamaya dökmek...Yani,siz yunus demişsiniz ben de kısaca yunus türünü örnek vereyim.Mesela önce yunusları iyi tanımak gerekiyor;kısaca,beslenme biçimi hem etçil hem otçul,doğal ortamı malawi gölünün kumluk alanları.Bu alanlarda sürüler halinde gezip kum içindeki küçük canlıları aramak,kumları karıştırmak vs gibi davranışları var.
O zaman biz de yunuslara uygun hacimde bir akvaryumu bu durumları göz önüne alarak oluşturmalıyız.Akvaryumun tabanını genel manada kumluk(mesela silis) bırakıp dekor ve doğallık için çok az kaya dekoruna yer verebiliriz.Beslenme diyetini de balıklarımıza vereceğimiz yemlerin içeriklerini araştırarak hem etçil hem otçul balıklara ne marka ne çeşit yemler verilir araştırarak temin edip düzenli bir diyet uygulayabiliriz.Bu arada canlı yem gibi keyfi görünse de aslında özellikle etcil beslenen türler için zaruri olan bir ayrıntıyı da atlamamak lazım.
Bu konuyu daha da genişletebiliriz ama zaten okumaktan sıkılınacak kadar uzun yazdığımı düşünüyorum. :)
Yani sonuç olarak beslediğimiz balığın psikolojik ve biyolojik ihtiyaçlarını ona sağladığımızda bize doğasında ve genlerinde olan türünün tüm özelliklerini cömertce sergileyeceğine emin olabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nynpklÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 71
nynpklÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2011 10:06
Barbar gayet güzel açıklamış olayın özünü ben biraz daha somutlaştırayım sizin için..

Bir balığın rengini en güzel aldığı yer kuşkusuz ki doğal ortamıdır. Bize düşen balığa doğal ortamına yakın bir ortam sağlamaktır.

Balığınızı şüphesiz ki iyi tanımalısınız.

Balığın sağlığı ve rengi için önemli faktörler.

1) Akvaryum boyutu
2) Aksesuarlar (Kayalar kumlar) Silis kum ve bol bol kaya balıklarınızı huzurlu hissettirecektir.
3) Işık (balıklar en az 12 saat ışık almalı ve en az 7-8 saat uyumalıdır)
4) Yemleme (balıklarınıza kaliteli ve mümkün olduğunca çeşitli yemler vermelisiniz)
5) Sıcaklık (26-27 derece)
6) Düzen(aynı saatte uyumalıdırlar aynı saatte yem yemelidirler vb.)
7) Düzenli dip çekimi, akvaryum ve motor temizliği

Aklıma şimdilik bunlar geldi. Kaliteli yeme dikkat edersen aradaki farkı yakalarsın..

Sağlıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir