ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
brkclsn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2010 00:01
Son Ziyaret:
09 Şubat 2013 00:05
Toplam Mesaj:
199 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Cilasun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100x50x50 Yunus 250lt. Tank
100x35x45 Yavru Tank

Burak Cilasun

SON 10 MESAJI

Hobiden Soğumak Üzereyim, Görüşlerinizi Bekliyorum
Benim biraz daha farklı bir önerim var. Tam tersine saklanacağınıza, gazete ile kapatacağınıza tam tersi o kalabalığa o tempoya alıştırmanız gerekir. Yani benim balıklar da aynı şekildeydi dizayn bile aynıydı neredeyse.. Evde yokken karşılarındaki televizyonu açık bırakarak, yem yerken onları izleyerek alıştırmıştım..

Ayrıca hocam 2 ve 3. fotoğraflardaki taş dizilimlerini tekrar gözden geçirin. Çok sağlam dediğimiz dizaynların bile bazen kayarak yıkılması kötü sonuçlara yol açabiliyor.
Rengi Kararmış Yunus
Yemle híç ilgisi yok. Yanindan yere dusen yeme bile bakmiyor.
Rengi Kararmış Yunus
Hayir normalden daha koyu bir durumda. Ayrica ilk kez oldu. Balik oldukca halsiz, hava filtresinin baloncuklari karsisinda bile savruluyor.
Rengi Kararmış Yunus
Az once eve geldigimde yunusum bir tarafa sinmis, rengi oldukca kararmis ve durgun gordum. Her hangi bir tirtiklanma, vurma ya da yumurta alma gibi olaylara rastlamadim.

Akvaryumum 250 litre 3 Yunus (1 e 1d 7 aylik ve 1d 4 aylik) , 3 sari prenses (1e 2d Damizlik) , adini hatirlamadigim bir tur; sari bedeni, enine siyah cizgiler var (2e 3d kucukler) . Dis filtre yok, ic filtre var. Akvaryumda her hangi bir huzursuzluk yok. Sadece 2 gun once Erkek Sari Prensesim disi yunusa kur yapinca, erkek yunusla kavga ettiler.

Az once Yunus normal alana cikip yuzmeye basladi ama Erkek Sari prenses arada kovaliyor. Nasil bir onlem alabilirim? Gecer mi yoksa durum ciddi mi?
Yunusların Yanına
(Oncelikle telefondan yazdigim icin turkce karakter kullanamayacagim simdiden ozur dilerim)


250 litre akvaryumumda 3 tane Yunus var. 2 tanesi orta boy bir tanesi kucuk , ben bu baliklarimin yanina 6-7 tane daha balik almak istiyorum. Sizlere soracagim yanina hangi tur baligi almaliyim? Hangisiyle anlasabilirler? Akvaryum daha renkli ve kalabalik dursun istiyorum.

Ayrica kisa da bir not duseyim fikrinizi etkiler belki. Baliklari aldikdan 2 hafta sonra filan 250 litrelik akvaryumuma 1 disi 1 erkek zebra ekleyecegim gecici sureligine (Zebralarin yavrularini diger akvaryumda tek birakip uretim yapmak istiyorum) .

Ayrica dekor hakkinda da bir bilgi: Akvaryumun sol tarafinda arka taraflarda beyaz taslar var (3 tane), sag taraf ise tamamen kayalik, orta ve on kisimlar bos kum.
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Merhabalar arkadaslar,

20 gün kadar önce disi zebram yavrulari serbest yuzus icin yuvadan cikartti.Ama bir 5 gun yavrulara baktiktan sonra disinin rengi beyazlasti ve artik erkekten kacar oldu.Yavrular dagilmis bir sekilde yuzuyorlar buyuk ihtimalle eksikte yok.Yavrulari tamamen erkek koruyor disi yuvadan cikmiyor.Sadece yem icin cikiyor ciktigi an erkek geri kovaliyor.

Bu nedir?
Acaba yine mi yumurta doktuler?
Yavrular ana Tanka Düşmüş
Benım karma akvaryumumda agzı dolu balıgımı kusturmak ıcın elımı daldırdıgımda balık korkudan yavruları attı.Dıger balıkların cogunu yedıler aradan 3 ay sonra akvaryumu degıstırıyorken buyuk balıkları aldım kayalara elıme aldım ne olur ne olmaz dıye bır sırkeledım 3 tane yavru cıktı.Dogal yasam gıbı dusunun ama yem konusunda bıraz sıkıntı olmustu sanırım cunku baya bı kucuk kalmıslardı.

Ayrıca not duseyım eger yavrular alınacak gıbı degılse hıc karısıp dıger balıkların dıkkatını cekmeyın.Onlar oradan cıkmayacaktır.

Saglıklı balıklar
Yine Ölümler Başladı
15 TL mı? Ben 600-1000 TL orası bılıyordum :O
Yine Ölümler Başladı
Evet.Akvaryum ıslerınde sadece kendı butcemı kullanıyorum (Kı bır lıse ogrencısıyım) onun ıcın dıs fıltre alamadım.Daha once havalandırma yetsın dıye ıc fıltre+Hava tası kullanıyordum daha sonra hava tası bozuldu.

Haftada bır de dıp cekımı yapıyordum 2-3 haftadır o da aksadı.
Yine Ölümler Başladı
Oncelıkle tesekkurler cevaplarınız ıcın.Akvaryumun bır kısmını tamamen kayalardan olusuyor.Bu gece kayaların bır kısmını cıkarıp arka tarafa dogru dagıtıcam gerı kalanını.Su 1 hafta kadar once bulanmıstı ıc fıltremı temızledım yetmedı.Bu gece hem dekoru degıstırcem hem de suyu.Akvaryumda kı hayat umarım kısa zamanda duzelır.Eger bır kac gun ıcerısınde degısmezse tekrar bılgınıze basvururum.Tesekkurler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.