Dana Yüreğinden Yem Yaparken Kaynatmak...


FINDIKÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 29
FINDIKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2018 21:15
Selamın aleyküm arkadaşlar;

Forum gezinirken dana yüreğinden yem yapılmadan önce kuşbaşı yapılan dana yüreğini 3 dk kaynatmaktan bahsetmiş. İlk defa duydum ve sizlere bunu sormak istedim kaynatan var mı? Varsa avantajı ve dezavantajları avantajı nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem ÖcalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2340
Cem ÖcalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2018 17:32
[QUOTE=FINDIK]Selamın aleyküm arkadaşlar;

Forum gezinirken dana yüreğinden yem yapılmadan önce kuşbaşı yapılan dana yüreğini 3 dk kaynatmaktan bahsetmiş. İlk defa duydum ve sizlere bunu sormak istedim kaynatan var mı? Varsa avantajı ve dezavantajları avantajı nedir?[/QUOTE]
Senelerdir dana yüreği yem yaparım hiç kaynatmadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2018 18:10
Selamlar Cem kardeşime katılıyorum bencede hiç gerek yok . Formumuzda nerde gördünüz bu bilgiyi baylaşa bilirmisiniz ?

Yemin hazırlanışı 1 kg dana yüreği sinirleri ve yağları ayıklanmış 3 adet haşlanmış havuç 2 adet haşlanmış büyük kırmızı biber haşlanmış ıspanak 5-6 diş sarımsak extra olarak alabalık somon ve karides koyabilirsiniz bunların hepsini brendir yada kıyma makinesindan geçip karıştırıyorsun kıyma makinesi daha iyi karıştırdıktan sonra bir kez daha kıyma makinasından geçirip buzlukta küçük parçalar halinde saklayıp öğününe göre verebilirsin.

Yem yapılışı Yöneticimiz Ufuk kardeşimden alıntıdır:

Beğenenler: [T]13126,Cem Öcal[/T]
Teşekkür Edenler: [T]13126,Cem Öcal[/T]
+1: [T]13126,Cem Öcal[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir