Dario veya plati, akvaryumdakilerle geçinir mi?


nilarasÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2009
Mesaj: 21
nilarasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2009 22:42
Sizce badis badis (dario dario) salyangoz olan bir akvaryum için uygun mudur? Almak istiyorum ama salyangoz yavrularını yemelerinden çekiniyorum. Badis badis'in diğer balıklarla uyumu nasıl? (akvaryumumda olanlar: çöpçü, vatoz, sae, rasbora ile)

Eğer badis mümkün olmazsa, canlı doğuran, büyük ihtimalle plati almayı düşünüyorum.
Platiler bu saydıklarım ile sorunsuz yaşayabilir mi?

Mümkünse endler için de bir fikir verir misiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2009 00:52
Saydığınız balıklarla bir sorun yaşamazsınız. Ancak bir ara bende almayı düşünüyordum, alacağım yerdeki sitenin bilgilerinde, yem seçtikleri ve özellikle dondurulmuş yem tercih ettikleri yazarken, akvaryum.com'da yine yem seçtiklerini ancak tam tersi canlı yem tercih ettikleri yazdığı için vazgeçtim. Onun dışında bakması zor bir balık olmadığı yazıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vsezerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 246
vsezerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2009 01:02
Merhaba,
 
Dario Dario'lar gerçekten çok sevimli balıklar ama yem konusunda tam bir felaketler. Canlı yemden başkasının yüzüne bakmıyorlar.. Sırf onlar yüzünden evde canlı yem yetiştirmeye uğraşıyorum (Akvaryumcularda her an canlı yem olmuyor. Bir de tubifeks vermek istemiyorum) .. Su piresi yetiştirecektim ama bulamadığımdan artemia'ya döndüm.. Bakalım büyütmeyi başarabilecek miyim? (Malum yumurtadan yeni çıkmış olanlar darioların dişinin kovuğuna gitmez..Bu nedenle erişkin hale getirmem gerekiyor)
 
Yem konusunu çözebilirseniz kesinlikle tavsiye ederim.. Aksi durumda yanına bile yaklaşmayın derim Tebessüm
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UzayÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 201
UzayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2009 09:02
Merhaba,
 
Bir haftadır ben de dario dario (scarlet badis) besliyorum. Bu güzel balıklar için özel akvaryum kurdum. Uzun zamandır balık besliyorum, gerek güzelliği, gerek hareketleri açısından bu kadar heyecanlandıran balık azdır. Herkese tavsiye ederim. 
Yem veya donmuş yem yediklerine şahit olmadım. 1,5 yıldır sorunsuz besleyen bir arkadaşım var. Akvaryumda salyangoz olması çok önemli olduğunu duydum. Şu ana kadar akvaryuma attığım donmuş yem ve yeme bakmadılar. Hareket etmeyen hiç bir şeyi yemiyorlar. Bir haftadır canlılıklarından hiç bir şey kaybetmemeleri, salyangoz yavruları ile beslendiklerini düşündürüyor. Ek olarak mikro kurt kültürü edinebilirsem, mikro kurt vermeyi de düşünüyorum.
Canlı doğuranlar ile ilgili herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Maltepe pet de show akvaryumunda ender bulunan lepistesler ile beraber 5 adet de dario  dario var. Lepistes yavruları ile bir problem olacağını düşünseler eminim koyamazlardı. Yoğun bitkili bir akvaryum olduğundan, koyulan balık ölünceye kadar kalır.Tebessüm 
Eğer bir çift alırsanız, yiyecekleri salyangoz yavrusu sayısı, devede kulak kalacaktır. En azından bendeki salyangoz populasyonunda hiç bir azalma olmadı. Şu anda karides ile beraber besleyebilirmiyim onu araştırıyorum.  
 
Saygılar,
 
Not: http://www.akvaryum.com/Forum/dario_dario_k260289.asp başlık açmıştım. Deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz? Hem forumda bir kaynak oluşur, hem de deneyimlerimizi paylaşarak bu balığı yaşatmayı başarabilecek en optimum yolu bulmuş oluruz.
Uzay2009-03-21 09:10:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nilarasÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2009
Mesaj: 21
nilarasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2009 12:28
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Dariolar için canlı yem sorunu olduğu için canlı doğuran almak istiyorum.

Benim için Moly ve Plati arasında bir kıyaslama yapabilir misiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir