Dekorların bizden çaldığı şey nedir?


iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 13:54
Milyonlarca tonluk malawi gölünden balıkları alıyoruz, çeyrek tonluk bir tanka koyuyoruz, doğal ortamının % kaçını hazırlayabiliriz ki.
Bu balıkları beslemedeki amacımız onların rahatı ve huzuru olsaydı tabiki hiçbirimiz akvaryum kurmazdık. Dünyadaki bütün sarı prenseslerde Malawi gölünde olurdu
Tabiki ilk amacımız göz zevkimiz (balıkların sağlığını ve huzurunu mümkün olduğunca bozmadan)
Zaten balıklarımızın rahatsızlığını, stresli oluşunu kolaylıkla anlayabiliyoruz. Dolayısıyla az kaya varken balığımızda herhangi bir sağlık sorunu veya stres yoksa bence problem yok.
Ben malawilerimin kayalara saklanmasından daha çok kumu kazmalarını, dalga motoruna karşı yüzüp oynaşmalarını izlemeyi seviyorum, ve onlar hala malawi


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

devrimdptÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 557
devrimdptÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 14:19

Tabiki burada bizim günahımız balıkları  ortamlarından koparmak.  Doğal ortamılarının hazırlayabildiğimiz kadar iyisini hazırlayabiliriz.  Günahkarız ama az günahkar olmak olası:)  

Benim muhabbet kuşumun kedi gibi yerde dolaşması hoşuma gidiyor. Ondan doğal ortamındaki gibi davranmasını beklemiyorum. Ama balıklarım için öyle değil. Bu bir çelişki değil. Burada bence zevkler, beklentiler rol oynuyor.

Sen yanlışsın ben doğruyum denecek bir mesele değil bu. Sonuçta balıklar sağlıklı mutlu ise her türlü akvaryum sağlıklıdır. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 15:20
[QUOTE=devrimdpt]

Balıklarımın tam da doğadaki gibi davranması bana daha ilginç gelir. Bazı arkadaşlar astronotlarını nasıl alıştırdıklarını anlatıyor. Elden yem yemeler filan. Bana bunlar çekici gelmiyor.

Kayalara saklanmayan bir malavi cikleti artık ne kadar malavi cikletidir tartışılır. Balığımın benle kurduğu sosyal yaşam, sosyal ihtiyaçlarını doğal yollarla karşılayamamasından kaynaklıdır. Bir nevi eziyet bence. Yunus sirklerinde yunusların eğiticileri ile sosyal yaşantı kurmaktan başka bir şansları var mı? Ah ne güzel yunuslar insanlarla arkadaşlık ediyor demiyorum o yüzden ben. Sen balığa en doğal ortamını sağlarsın, balık gene de seninle ilişki kurar. İşte bu güzel, ideal bir ilişkidir. 

Bence en sağlıkı akvaryum doğala en yakın olanıdır, balığa tüm doğallığını yaşama şansı verendir. 

Ama balıklar hep gözümün önünde olsun diyorsanız o türleri besleyin bence. 

[/QUOTE] Ama akvaryumunuz doğa değil evet doğada dekor amaçlı şyler çok elbet ama okadar geniş alana yayılmış bir durumdaki balıklarınızı etkilemiyor doğadayken orada kaya ve su orantılı bir şekilde yerleşmiş ama akvaryumlarınızda bu orantı yok işte biz bundan söz ediyoruz tabiki doğal ortamı canlandırmak güzel ama bizim burda söz ettiğim konu abartılı dekor. Size bir önek vermek istiyorum Frontoza besliyecek olsaydınız akvaryumda ışıklarınızı yakmıyacakmıydınız? herşeyi doğadaki gibi yapamazsınız yemler nasıl doğadaki gibi değilse  bu olayda anlatmak istediğimizde budur dekor olmasın demiyoruz olsun ama abartılısının balıklarımdaki etkisini tartışıyoruz biz.

Ayrıca şunuda söylemek isterimki doğayı seven kişi zaten akvaryum hobisiyle ilgilenir bu genelde böyledir hepimiz doğayı seven insanlarız fakat doğayı eve tam anlamıyla taşımaya kalkarsanız işte sorun ora başlıyor çünkü büyük sandığımız aslında küçük tanklara aşırı doğa yüklemesi balıklarımıza bence zarar düşünsenize dar bir alanda sürekli hiarşi yüzünden dar alanda olan balığın saklanması nekadar kötü çünkü yüzecek alanı yok kaçacak mesefesi yok anlatılmak istenen birazda budur.

[QUOTE=frasier]Çok yanlış düşünüyorsun.Benim akvaryumumda da çok fazla saklanacak yer var ama balıklarım akvaryuma elimi soktuğumda bile kaçmıyorlar.Balıklar Sp Yunus vs. yani bir engel olamaz.Balıklar nasıl isterse öyle dekor yapmalısınız aslında.[/QUOTE]
 
Arkadaşım dekorun akvaryumuna orantılıysa zaten karşıt düşüncede değiliz biz saklanacak yer çok olmasın gereksiz dekorların balıkları dar alanda olmalarından ötürü rahatsız ettiği savını savunuyoruz ama düşüncelerede elbet saygımız var sizler yazınki olumlu olumsuz şeyleri görelim diye bu konuyu açtık burda çoğunluğun uyguladığı yöntem zaten faydalı olandır biz bunu anlamaya tespit etmeye çalışıyoruz kimseye dekor koymasın demiyoruz konun başındaki ilk yazıyı dikkatli okursanız dekor olmasın denmiyor fazla deorun balıklar üstündeki sosyal hayatından söz ediyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 15:33
Balıkların doğal ortamlarına uygun dekorasyon yapmak ya da bitki eklemek her zaman için daha iyi sonuçlar ortaya çıkarır düşüncesindeyim.
Ayrıca balıkları doğal ortamlarında olduğundan daha huzurlu ve sağlıklı besleyip büyütebilen akvaristlerin sayısı her geçen gün artıyor.
Sonuçta bu balıkların doğal ortamlarında bizim akvaryumlarımızda olduğundan daha az çoğalmasının sebebi yavruların yenmesi, istediği zaman istediği yemi bulamama, diğer avcılar, v.s. dir.
 
 
Oysaki biz hobiciler; akvaryumlarımızda onlara daha iyi şartlar sunabiliyoruz. Bu şartların içine doğal ortamlarında bulunan kum, kaya, kütük, bitki çeşitlerini de eklersek çok daha mutlu olacaklarına inanıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 15:36
Ayrıca balıklarınız siz elinizi soktuğunuzda madem kaçmıyorsa okadar saklanacak alan oluşturup onların yüzme alanlarını neden kısıtlıyorsunuz merak ettim inanın bunu öğrenmek adına size sormak istiyorum acaba benim yanıldığım bir yermi var ?

Gurdjan arkadaşım konu amacından sapıyor yanlış anlaşılmalar başlıyor ya konuyu başından tam okumuyor insanlar yada ben anlatmadım. Anlatmak istediğimiz dekor olmasın değil abartılı dekor olmasın akvaryumlarımız sadece kaya kütük kumdan ibaret değil ben size şuan belki bintane doğada balığın hiç görmediği doğallığından faklı bir ton dekor uygulaması gösterebilirim biz abartılı dekorun etkilerinden söz ediyoruz dekor olmasın denmiyor orantılı dekor zaten bizimde isteğimiz 1 metre kare alana yapılan dekorlar doğadaki gibimi?

Ayrıca hobiciysek benim mantığıma yatan şudur bu benim kişisel fikrim öncelikle doğada dekor yani şov akvaryumuda diyebilirz görselliğe dayalı olanlar işte bu tamamiyle ben doğayı taklit edim ve görsel zevkim yerine gelsin düşünceiyle ortaya çıkıyor madem saklanacak yerleri çok yapıp balıkları okadar düşünüyorsanız bir metrekarelik bir tanka okadar saklanma yeri yapıp balıkları neden hapis ediyorsunuz sorusu ortaya çıkıyor madem balığı saklatıp doğasına uygun yaşatıp izliyemiyeceksiniz balığı neden yaşadığı gölden koparıyosunuz sorusuda ortaya çıkıyor bunları tabi ben yargılayamam ama ister istemez bu sorular akla geliyor lütfen konu sapmasın biz abartılı dekordan söz ediyoruz öncelikle sorunumuz budur dekor olmasın denmedi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 15:50

Doğadaki gibi bir dekor uygulaması akvaryumda abartılı gözükecekse o uygulamayı yapmayalım mı?

 
Ben balıklar rahat edecekse ne kadar abartılı gözükürse gözüksün o dekoru yapmaktan yanayım. Hee tabii bir de arka fona sahte kaya dekor uygulamaları var, sahte olan herşeye karşıyım:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 15:58
[QUOTE=Gurdjan]

Doğadaki gibi bir dekor uygulaması akvaryumda abartılı gözükecekse o uygulamayı yapmayalım mı?

 
Ben balıklar rahat edecekse ne kadar abartılı gözükürse gözüksün o dekoru yapmaktan yanayım. Hee tabii bir de arka fona sahte kaya dekor uygulamaları var, sahte olan herşeye karşıyım:)
[/QUOTE]
 
Balıklar doğada kayaların altına niye giriyor biliyormusunuz? Mesela biri sizi kovalarsa saklanacak yer arasınız değilmi iç güdüsel olarak işte cevap bu balık doğasında saklanacak yerede ihtiyaç duyuyor ama doğada sklanması için sebepler var akvaryumunuzda avcı balıkmı var? veya akvaryumun karşısına geçip birden ani hareketle krkutma eğilimimi varki ben balıklara rahat edecekleri düşüncesiyle doğadaki gibi taşla kayalarla doldurup onların yüzecekleri alanları daraltım balık yüzmek için yaşıyor kaya taş olsun fazlasıyla saklanayım diye değil abartılısını söz ediyorum aaltını çizerim. İşte benim kişisel tespitim buydu anlatmak istediğim buydu balıklar rahat edecek düşüncesiyle görsel dekorlarla fazla dekorla ama biz göz zevkimizi rahat ettiriyoruz balıkları değil. Arkadaşımın biri yazmış işte biz o akvaryumlardan söz ediyoruz demişki bend dekor çok fazla ama balıklarımda elime geliyor mesela bu arkadaşın balıkları sosyallşmiş ama neden okadar çok abartılı dekor yapıp saklanacak yer yaratmış onu anlayamadım bana deseki balıkların rahatı için yaptım eyvallah diyecem ama kendi göz zevki için yapılmış bişey mantığı bu bence bunlar tabi benim düşüncelerim kimsenin tankına müdale edecek halimiz yok bizede düşmez ama bunlar işte böyle tartışılsınki insanlar okuyup kendi mantığına yatan tankı kursunlar olay bu.


Gürcan bey doğadaki gibi bir dekor uygulamasına hiç karşı değiliz olamayızda biz orantılı dekordan söz ediyoruz kaya kum taş bunlar doğal abartılı olmadıkça orantılı oldukça. Ama birde garip dekorlar var mesela kaç balık doğada hergün kum şelalesi görürki? veya gece karanlıkta ışıklı bir yanar dağ? bunlarda ilginç dekorlar bence bence tamamiyle kişisel zevk balığa hitap eden bir dekor değil bunlarında bence balıklar üstünde olumsuz etkileri var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FoaeÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14812,2[/B] [B]15262,3[/B]
Kayıt: 06/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1667
FoaeÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 16:13
Baliklarin davranislari sizin "düşüncenize göre" şekillenmez. Ozellikle de milyon yildir bu sekilde evrimlesmislerse.

Baliklar sadece avci baliklardan saklanmak icin degil, üremek,yavrularini saklamak,beslenmek, bölge belirlemek, dinlenmek , akintidan uzaklasmak vs gibi bircok neden ile kayalara ihtiyac duyarlar. Hele bir de Afrika cichlid turlerinden bahsediyorsak...

"akvaryumlarımıza bire bir doğadaki gibi doğal bir dekor yaratmak nekadar mantıklı?" diye sorunuzu hayretle okudum. Bu hobinin amaci bu zaten baliklari dogal ortaminda hissettirip dogal davranislarini izleyebilmek.

Ben saklanmalarini istemiyorum, banane, yuzsunler butun gun, hem avci da yok ne diye saklancaklarmis gibi bir dusunce icerisindeyseniz bence bu hobiden vazgecip yiyecek olarak alabalik uretin havuzda.Hem saklanmazlar hem de caninizi sıkan olursa pişirip yersiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 16:23
[QUOTE=Foai]Baliklarin davranislari sizin "düşüncenize göre" şekillenmez. Ozellikle de milyon yildir bu sekilde evrimlesmislerse.

Baliklar sadece avci baliklardan saklanmak icin degil, üremek,yavrularini saklamak,beslenmek, bölge belirlemek, dinlenmek , akintidan uzaklasmak vs gibi bircok neden ile kayalara ihtiyac duyarlar. Hele bir de Afrika cichlid turlerinden bahsediyorsak...

"akvaryumlarımıza bire bir doğadaki gibi doğal bir dekor yaratmak nekadar mantıklı?" diye sorunuzu hayretle okudum. Bu hobinin amaci bu zaten baliklari dogal ortaminda hissettirip dogal davranislarini izleyebilmek.

Ben saklanmalarini istemiyorum, banane, yuzsunler butun gun, hem avci da yok ne diye saklancaklarmis gibi bir dusunce icerisindeyseniz bence bu hobiden vazgecip yiyecek olarak alabalik uretin havuzda.Hem saklanmazlar hem de caninizi sıkan olursa pişirip yersiniz
[/QUOTE]
 
Bnce siz olayı kişiselleştirme amaçlı bir açıklamada bulunmuşsnuz ama ben size bu hobiyi bırakın veya alabalık besleyin gibi bir açıklama yapıp üstünlük göstermiyeceğim. Sizin yazınızdan belli olduğu gibi siz kendinize alacağınız kısımları konunun ilk yazısından almış harmanlamış ve bazı yerlere nedense değinmeden geri yazmışsınız neden abartılı dekorlara karşı olduğum kısmıda yazınıza eklemediniz? Ayrıca hayret ettiğiniz yerdeki anlatılmak istenen şey bire bir doğadaki dekorun akvaryuma aktarılmasına karşı olduğumu belirttim buna şöyle bir örnek vereyim 500 litrelik bir tanka 7-8 kaya koyup sonrada şöyle bir bakıp yahu çok boş kaldı düşüncesiyle yüzecek alanları daraltıp balığı kaya ile akraba etmenin bir anlamı yok fikrini savunuyorum ben ayrıca  dünkü hobici değilim terbiyesizliğide sevmem siz konuyu balıklar kayadada ürer, oradanda beslenir vs. şeylere bağlarsanız bunu sanki bilmiyormuşum gibi vurgularsanız konu amacından taşar öncelikle bunları biliyorum lütfen konun başında eğerki ilgileniyorsanız tekrar okuyun ve abartılı dekora karşı olduğumun kelimelerini tekrar okuyun marjinal bir açık bulup yazdıklarımı elekten geçirip buraya yanlış yönlendirmeler yaparak yazmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 16:32
[QUOTE=Foai]Baliklarin davranislari sizin "düşüncenize göre" şekillenmez. Ozellikle de milyon yildir bu sekilde evrimlesmislerse.

Baliklar sadece avci baliklardan saklanmak icin degil, üremek,yavrularini saklamak,beslenmek, bölge belirlemek, dinlenmek , akintidan uzaklasmak vs gibi bircok neden ile kayalara ihtiyac duyarlar. Hele bir de Afrika cichlid turlerinden bahsediyorsak...

"akvaryumlarımıza bire bir doğadaki gibi doğal bir dekor yaratmak nekadar mantıklı?" diye sorunuzu hayretle okudum. Bu hobinin amaci bu zaten baliklari dogal ortaminda hissettirip dogal davranislarini izleyebilmek.

Ben saklanmalarini istemiyorum, banane, yuzsunler butun gun, hem avci da yok ne diye saklancaklarmis gibi bir dusunce icerisindeyseniz bence bu hobiden vazgecip yiyecek olarak alabalik uretin havuzda.Hem saklanmazlar hem de caninizi sıkan olursa pişirip yersiniz
[/QUOTE]
Bu hobinin amacı balıkları doğal ortamında hissettirip doğal davranışlarını izleyebilmek olamaz bence. Öyle olsaydı niye bu kadar uğraşalım ki. Gir youtube'a milyonlarca video var, parası olanlar için safari turları var. Bizim akvaryumumuz malawi gölü değildir,  sadece bizim akvaryumumuzdur.  Daha önce de söyledim ne yaparsak yapalım malawi gölündeki ortamın %1'ini bile sağlayamayız onlara.
Israrla söylüyorum balıklar sağlıklı ve stressiz olduktan sonra ister 1 kaya koyun akvaryuma, ister 100 tane (tabi yüzmek için yerleri kalırsa)
Ve emin olun balıkların davranışı bizim düşüncemize, bizim onlara sağladığımız imkanlara göre şekillenir. En basit örneği tankınıza ilk kez koyduğunuz malawilerinizin günlerce kayaların altına saklanması ve ortama alıştıktan sonra yüzüp oynaşmalarıdır. Her canlı her ortama zamanla alışır ayak uydurur, yeterli ortam onun için zararlı olmasın.
Hobiden vazgeçip vazgeçmeyeceğime de sadece ben karar veririm.

iltas2012-06-22 16:34:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 16:37
Ayrıca neden sizin düşüncenize göre şekillenmesinki sizin belirlediğiniz yemi verirken doğadan alıp akvaryuma koyarken siz şekillenirmiyormusunuz bunları? Böyle yazarsanız bende bunu yazarım size köpeği,kuşu,hertürlü hayvanı kendinize göre şekillendiriyosunuzda balığı şekillendiremiyeceğinizi niye düşünüyorsunuz? bir ton örnek var mesela arkadaş yazmış balıklarım elimden yem yiyor diye doğada hangi balık elden yem yiyor? siz yazdığınız şeyin farkında değilsiniz siz o balığı zaten doğasından aldığınızda hayatını şekillendirmiş oluyorsunuz önce bunu bir anlayın sonra balığı ne için beslediğiniz anlayın sonra tartışırız gerekirse.

[QUOTE=iltas] [QUOTE=Foai]Baliklarin davranislari sizin "düşüncenize göre" şekillenmez. Ozellikle de milyon yildir bu sekilde evrimlesmislerse.

Baliklar sadece avci baliklardan saklanmak icin degil, üremek,yavrularini saklamak,beslenmek, bölge belirlemek, dinlenmek , akintidan uzaklasmak vs gibi bircok neden ile kayalara ihtiyac duyarlar. Hele bir de Afrika cichlid turlerinden bahsediyorsak...

"akvaryumlarımıza bire bir doğadaki gibi doğal bir dekor yaratmak nekadar mantıklı?" diye sorunuzu hayretle okudum. Bu hobinin amaci bu zaten baliklari dogal ortaminda hissettirip dogal davranislarini izleyebilmek.

Ben saklanmalarini istemiyorum, banane, yuzsunler butun gun, hem avci da yok ne diye saklancaklarmis gibi bir dusunce icerisindeyseniz bence bu hobiden vazgecip yiyecek olarak alabalik uretin havuzda.Hem saklanmazlar hem de caninizi sıkan olursa pişirip yersiniz
[/QUOTE]
Bu hobinin amacı balıkları doğal ortamında hissettirip doğal davranışlarını izleyebilmek olamaz bence. Öyle olsaydı niye bu kadar uğraşalım ki. Gir youtube'a milyonlarca video var, parası olanlar için safari turları var. Bizim akvaryumumuz malawi gölü değildir,  sadece bizim akvaryumumuzdur.  Daha önce de söyledim ne yaparsak yapalım malawi gölündeki ortamın %1'ini bile sağlayamayız onlara.
Israrla söylüyorum balıklar sağlıklı ve stressiz olduktan sonra ister 1 kaya koyun akvaryuma, ister 100 tane (tabi yüzmek için yerleri kalırsa)
Ve emin olun balıkların davranışı bizim düşüncemize, bizim onlara sağladığımız imkanlara göre şekillenir. En basit örneği tankınıza ilk kez koyduğunuz malawilerinizin günlerce kayaların altına saklanması ve ortama alıştıktan sonra yüzüp oynaşmalarıdır. Her canlı her ortama zamanla alışır ayak uydurur, yeterli ortam onun için zararlı olmasın.
Hobiden vazgeçip vazgeçmeyeceğime de sadece ben karar veririm.

[/QUOTE] Öncelikle benim anlatmak istediğimi anlamak için gayret gösteren emek sarf eden arkadaşlara teşekkür ediyorum ben hiç bir düşünceye kapalı olmamalı bir hobici özellikle balık besliyorsa burda konun amacı hata aramak değil konuyu anlamak tartışmak vede bilgi alışverişinde bulunmaktır. Ben bazen tam anlatmak istediğimi anlatamaya bilirim ama anlamaya gayret göstermekte bir erdemdir yoksa açıkları arayıp sen hobici olamazsın, sen hobiyi bırak alabalık besle gibi tabirlerle ilerleyen kişiler bu siteden bir fayda yerine zarar elde ederler burası bir hobi sitesi bir tartışma platformu ama sayg çerçevesinde tabiki burda açıklar aranırsa formda hangi konu olursa olsun bir arpa boyu yol kat edemeyiz yinede her düşünceye saygımız var ama mantıklı ve saygı çerçevesindeki eleştirilerede açığım ama anlaşılmayan yerlerde yargısız infaz yapmaktansa sorup öğrenip sonra yanlış olduğunu beyan etmek medeni insanların izlediği yol olarak görüyorum.

Hakan İltaş arkadaşıma teşekkür ederim anlamaya çalışıp yorumlarını yaptığı için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FoaeÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14812,2[/B] [B]15262,3[/B]
Kayıt: 06/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1667
FoaeÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 16:59
Ben konunun ilk mesajini okudum ve ona cevaben yazdim. Kişisellestirme konusunda haksizsiniz, sizi tanimam etmem neden kişisellestireyim? Bu sekilde canlilara , dogaya saygisizca yaklasildigini gordugumde biraz " tatsiz" yazilar yazabiliyorum ama saygisizlik, hakaret vb gibi seyler asla yazmadim yazmam.

Her balik turunun ihtiyaci bellidir ve bu dikkate alinmalidir. Bunun yoruma acik bir kismi bulunmuyor bence. Bettalar havadan o2 alabiliyor diye bardakta beslenmesi, kayalik ihtiyaci olan cesitli turlerin "saklanmayip yuzsunler" diye cama cam tankta beslenmesi bana ve baliklarin dogasina uygun gelmiyor. Dusuncelerim bu sekilde ve kisisel degildir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 17:04
[QUOTE=Foai]Ben konunun ilk mesajini okudum ve ona cevaben yazdim. Kişisellestirme konusunda haksizsiniz, sizi tanimam etmem neden kişisellestireyim? Bu sekilde canlilara , dogaya saygisizca yaklasildigini gordugumde biraz " tatsiz" yazilar yazabiliyorum ama saygisizlik, hakaret vb gibi seyler asla yazmadim yazmam.

Her balik turunun ihtiyaci bellidir ve bu dikkate alinmalidir. Bunun yoruma acik bir kismi bulunmuyor bence. Bettalar havadan o2 alabiliyor diye bardakta beslenmesi, kayalik ihtiyaci olan cesitli turlerin "saklanmayip yuzsunler" diye cama cam tankta beslenmesi bana ve baliklarin dogasina uygun gelmiyor. Dusuncelerim bu sekilde ve kisisel degildir[/QUOTE]
Arkadaşım öncelikle doğaya canlılara saygısızca yaklaşan yok, sen o kanaate nereden vardın onu da anlayamadım. Ayrıca pet bardakta beta beslemekle, malawi tankına az kaya koymayı da mukayese edemezsin bence. Çok farklı şeyler, ki zaten konunun en başında hiç kaya konmasın denmiyor. Abartılmasın, ihtiyacı kadar konsun, ihtiyaç 1 kayaysa 1, 10 kayaysa 10 konsun, saklanmak ihtiyacı karşılanmak isterken yüzme alanları kısıtlanmasın deniyor.
Dekorların bizden çaldığı şey nedir? Yorumlarda bulunan en fazla cevap balıkların yüzme alanı.
iltas2012-06-22 17:05:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 17:11
Ayrıca foai nickli akadaşım hernekadar beni radikalcede eleştirsede yinede onu anlamaya çalıştım ama bir açtığı konu makalesinde kendisinin strafordan dekor yaptığını gördüm bu hatamı değil elbette yanlış uslup kullandığı için cevap hakkımı kullanmakta en doğal hakkım onu yargılamıyorumda ama işin ucu bana dokunduğu için söylemeden edemiyeceğim benim şu satırıma kendisi hayret etmiş şöyle yazmıştı bir kaç yorum yukarda ("akvaryumlarımıza bire bir doğadaki gibi doğal bir dekor yaratmak nekadar mantıklı?) bu benim stırımı alıp kopyalamış ve yadırgamış ama öte yandan kendisi strafordan dekor yapmış başarılıda çalışması olmuş takdir ediyorum ama benim bu satırımı kesip kopyalarken yaptığı straforu acaba düşünüpmü beni yadırgadı merakta ettim doğrusu? 

Foai arkadaşım sen bu tür yazıları gördüğünde sinirlenip srt yapıyorsun diye ben burada seni görmezden gelemem sende beni görmezden gelme elbet düşüncelerini paylaş elbette zaten burada onun için varız ama sen terbiyesizlik etmedim derken şu yazını birdaha bir oku bence sen bu hobiyi bırak,veya alabalık besle canını sıkan olursa pişirirsin nedemek okadar kişi bu konuda fikrini söylemiş olumlu veya olumsuz senin gibi yorum yazan biri varmı tek tek oku sen marjinal bir akvarist olabilirsin ama bunu kendi içinde sakla yada bu tarz yazma çünkü ayıp oluyor fikrini tabiki söylemekte özgürsün ama uslubuyla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir