ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Foae
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Kullanıcı Başlığı:
[B]14812,2[/B] [B]15262,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4596
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Nisan 2012 23:09
Son Ziyaret:
8 Saat 47 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1664 [0.38 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Caner Gündüz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cyathopharynx foae "Sibwesa" Ophtalmotilapia nasuta Kipili Xenotilapia papillo Tembwe 2 Cyprichromis microlepidotus Bemba Paracyprichromis nigripinnis Paludaryum C.Gündüz

SON 10 MESAJI

120x60x50h Pterophyllum Altum
Bu filtrelerdeki UV üniteleri genelde düşük wattlı olup su berraklığı için kullanılmakta, 18w altındakiler sterilizasyon için yeterli olmayabilirler.
120x60x50h Pterophyllum Altum
Güle güle besleyin,güzel balıklar ve kurulum. Altum,discus gibi türlerin yanına tetra vb konulacaksa bu balıkların (tetra vs) yeni ithal edilmiş olmamasına dikkat edip mümkünse bir hobiciden almak iyi olabilir. Birçok farklı kurulumda bu sonradan eklenen ufak türler yüzünden altum veya discusların sorun yaşadığını gördüm. 18w ve üstü UV de biraz işe yarayabilir önlem açısından.
Filtreyi Kapatmalı Miyim?
Temizlik yaparken suda extra parçalar uçuşacağından, filtre çalışırsa gereksiz atık yüklemiş olursunuz. Güvenlik ve bu durum nedeniyle kapatmak daha uygun olur
Xenotilapia Papilio
[QUOTE=ThunderstrucK]Konu gerçekten çok başarılı tebrik ve teşekkür ederim.

Peki Kum kelebekleri’nin Calvuslar ile gold head vs. Tank arkadaşlıkları nasıl olur sizce? Özellikle [U]Xenotilapia ochrogenys Mzuri[/U] lerin [/QUOTE]

Teşekkürler, tankın taban alanı yeterince büyükse olabilir ama ben tercih etmem. Doğada pek yanyana gelmeyen kumluk ve kayalık türlerini kendi içinde karma yapmak daha mantıklı bence. İlk baştan itibaren yavrudan beraber aynı tankta büyürlerse olabili belki. Gözlemek gerek.
Tanganyika Akvaryum Kurulumu
Jumbo leptosoma türleri için yeterli ölçüler değil ama bir süre idare eder. 4-5 erkek/ 8-10 dişi şeklinde beslemeniz daha yerinde olur. Son olarak üstü açık tanklar bu türler için riskli,özellikle gece ışık kapandığında atlama zıplama olabilir.
Leptosoma Jumbo Tricolor Varyeteleri
Konuda bahsettiğim aynı varyete içinde 3 farklı erkek renklenmesini,göldeki f0 bir grupta da aynı şekilde gösteren bir videoya denk geldim.

[VID]https://youtu.be/w0CGxpoHCco?si=J_ku8NExC1Ok0ZvD[/VID]
160x65 strafor fon yapımım
12. yılına girmek üzere fon, tanka L grubu kedi balığı ekleyince yosun kalmadı üzerinde,biraz dökülmeler oldu ama hala aslan gibi hayatına devam ediyor.

Konuda yazan bir hobici sormuştu sıkılırsan ne olacak diye, ben fondan sıkılana kadar kendisi hobiyi bıraktı büyük ihtimal [:D]

[VID]https://youtu.be/D51iOXHPPnU?si=gNCAJNZw9mSpQtlb[/VID][EDIT]Foae,2023-09-21 13:35:55[/EDIT]
Xenotilapia Papilio
[VID]https://youtu.be/fMZ7NoCP7CI[/VID]
Paracyprichromis Nigripinnis ‘blue Neon’
Duvara gömme gibi olan tankın durumundan dolayı suyun içinde kullandığım Eheim 2213 fazla yer kapladığı için Pickup denilen model ile değiştirip sol tarafı rahatlattım diyebilirim. Balık sayısı büyüyen yavrulardan dolayı biraz artmış olsa da sorun olacak bir kalabalık bulunmuyor.

[VID]https://youtu.be/dGQ5VQ1quF0[/VID]

Deniz Tatlı Su Vivaryum Teraryum
Benim kurduğum veya diğer hobicilerden gördüğüm paludaryum ve teraryumlar sizin kavanozlara gayet boy ölçüşür onu bir geçelim. Sadece bendeki tek paludaryumda sizin kavanozlardan fazlası var da ben bu şekilde anlatmıyorum.

Yaptığınız bir yenilik,yarışmalarda bir dereceniz vs varsa ne ala… Kaldı ki yarışma derecesi olanlar bile kendi uygulamalarını bu şekilde abartmıyor. Bir de neymiş bu “Türkiye yapılmayan işler” biraz açıklar mısınız?

Tuzlu su tanklarında ise “bu seviye” mercan tanklarını 25 yıl önce de görüyorduk. Onu da geçelim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.