Demasoni - Afra Jalo - AFra Cobue Söz verdiğim gibi =) ( SYF: 5 )


Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2010
İl: Bursa
Mesaj: 844
Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 19:04
ARaştırma yapıyorum artık balıkların banltarı hakkında videolara bakıp. Bunu gördüm gezinirken hoşumada gitti yumurtayı dişi bırakırken gözüküyor filan. Yardımcı olur veya izleyip zevk almak isteyenler olur diye düşündüm :) Çok zevk verici bir olay Maşallahları var :)

Akvaryumda  Demasoni  - Mpanga veya saulosi besliyeceğim. Şuan için dema ve mpanga ama ilerde saulosiyede dönebilrim. Ama  şuanlık düşüncem mpanga :) 

Forumda dolaşıp o kadar çok konu okudum ki belki hayatımda bu akdar kitap okumamışımdır :) Hayırlısıyla başarıcağım bu işi kafaya taktım hem beni destekleyenlerde varken onların yüzlerini kara çıkartmam ben :)

Şuan ki akvaryumum 100x35x45.  100x50x50 mevcut elimde fakat demir profil yaptırmayı düşünüyorum. Babamla tasarladık herşeyi bizim buralarda bir demirciye götürdüm 100 tl ye yaparım dedi ama çok işi varmış 1 ay sonra getir dedi. Başka bir yere gittim adam uğraşamam abim dedi elimde çok miktarda iş var dedi yine. Bir başka yer ise yaparım dedi 250 tl fiyat çekti biraz oha  filan dedim :) Çıktım .. Profil üstüne giydirme yapmak istiyorum mdfden hem güzel olur görünümüde..  O demir profil yapılsın demaları ve mpangaları onda beslemek istiyorum. Çok güzel oturacak elimdeki kayalar vs.. İnş. bir yolunu bulurum.. icemanlarımı sattım 60 tl den. Harçlıklarımla beraber 85 tl 50 kuruş oldu :) Biriktiriyorum malüm ew desteklemiyor.  Bir işi yapmak için zorluk olması hem mutlu ediyor hem üzüyor. İnsan zorluklara karşı göğüs gererek yaptığında daha bir mutlu oluyor ama beklemeside üzüyor açıkçası.. Yinede hevesim sayesinde ayaktayım :) VAZGEÇMİCEEMMMM :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alp_ay_Çevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2011
İl: Denizli
Mesaj: 45
alp_ay_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 20:49
Demosoni ve mpanga uyumlu olur bence yanına saulosi eklersen çok güzel olur.Aradığın türleri İzmir den Birant Kuvan dan bulabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2010
İl: Bursa
Mesaj: 844
Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 20:54
Birand abimden balıkları alıcam zaten :) :) Onun benimle ilgilenmesi  , benimde biraz abartıp bütün detayları öğrenme çabamdan sıkılmadan cevaplaması  hoşuma gitti tıpkı balıkları gibi :)  gerçekten balıklarının renklerine hayran oluyorum o kadar iyi besleyip o kadar güzel bakıyor ki.. İnşallah bende o şekilde bir akvirist olabilrim... Emre ÜSTÜNTAŞ.2011-06-01 21:18:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Su ÜrünleriÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 91
Su ÜrünleriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2011 05:54
Emre kardeşim bu istek bu hırs bu azim inan bana bu şekilde devam edersen ilerde çok çok başarılı bir aktivarist olursun. Senin bu yaşta bu durumun inan bizleri çok mutlu ediyor. Balıkların konusunda bende yardımcı olmaya hazırım.Birand kardeşimin balıklarına diyecek yok tabi   İhtiyacın olan malzemeyi çekinmeden isteyebilirsin. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkan aktaşÇevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 690
erkan aktaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2011 10:37
Kardeş maşallah Ozan beyin dediği gibi bu azimle sen ilerde küçük bi malawi gölü kurarsın bahçede falan helal olsun bu hobi işi birçok zararlı alışkanlıktan alıkoyan yararlı ama keseye zararlı bir alışkanlık:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2010
İl: Bursa
Mesaj: 844
Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2011 15:04
[QUOTE=Su Ürünleri]Emre kardeşim bu istek bu hırs bu azim inan bana bu şekilde devam edersen ilerde çok çok başarılı bir aktivarist olursun. Senin bu yaşta bu durumun inan bizleri çok mutlu ediyor. Balıkların konusunda bende yardımcı olmaya hazırım.Birand kardeşimin balıklarına diyecek yok tabi   İhtiyacın olan malzemeyi çekinmeden isteyebilirsin.  [/QUOTE]

İlginiz için teşekkür ederim ama şöyle bir şey söyliyeyim ben asla bir  kişiden bir şey bekliyemem yani çıkar  bekliyemem. Teklifniz bana güvendiğinizi belli etti teşekkür ederim yinede :)


[QUOTE=erkan aktaş]Kardeş maşallah Ozan beyin dediği gibi bu azimle sen ilerde küçük bi malawi gölü kurarsın bahçede falan helal olsun bu hobi işi birçok zararlı alışkanlıktan alıkoyan yararlı ama keseye zararlı bir alışkanlık:)[/QUOTE]


Zarar demiyelimde :) Her işin bir maaliyeti vardır. Bende bilrim bir fanusa balık koymayı bir ufak akvaryuma onlarca balık koymayı. ASıl zarar keseye o zaman oluyor. Biraz fazla harcayıp inanın o kadar çok kar ediyorsunuz ki. Küçük akvaryumda balık ölümleri sık sık oluyo buda + bir masraf ama  tankınız müsaitse ve ilginizde yeterliyse birazda bilgi ile çok sağlıklı olabiliyorlar maşllahhh diyelim :) 


Dema - mpanga - Saulosi için yem olarak * ile işaretlediklerimi düşünüyorum. Bunların fiyatları hakkında bilginiz var mı acaba ? Ve önerdiğiniz başka yem var mı ?


new life spectrum cichlid formula  
*Sera flora ,
*NLS chiclid formula,
*TETRA PRO VEGATABLE!!! ,
*Daınıchı vegıe fx   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gokhan_TflnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Mugla
Mesaj: 80
Gokhan_TflnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2011 18:16
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bilgisizce yapılan bu hobi hangi tür balık beslerseniz besleyin başınızı ağrıtacak, balıklarınız ölecek, keseniz zarar görecektir. Takip etiğim kadarıyla bu balıklarla baya ilgilisiniz ve sıkı bir araştırma yapıyorsunuz. Ben 5 aydır demasoni besliyorum, 45 adet yavru aldım ve balıklarım daha 4-5cm. Size tavsiyem demasonilere büyük hacim sağlamanız elinizden geldiğince. 120lt akvaryumda 3 ayda tek bir kur bile göremezken 400lt akvaryumda balıkların ağzı boş kalmıyor diyebilirim.

-Dip çekimine özen gösterin (çok değil hafta 1 kere %20).
-Bitkisel ağırlıklı fakat haftada bir gün ve fazla olmamak koşuluyla hayvansal proteinli (ya da benim yaptığım gibi üç günde birer öğünde hayvansal proteinli) yemlerle besleme yapın.
-Yem çeşitliliği arttığı takdirde balıkların daha mutlu olduğu her hallerinden belli oluyor.
-Akvaryum suyuna çeşitli ilaçları hastalık olmadığı sürece karıştırmayın (bir su ürünleri mühendisi arkadaşımın tavsiyesidir. Balıklar kolay tolere şartlara alışınca en küçük bir zorlukta ölüyor).
-Balıklarınızı haftada bir gün aç bırakın. Bazı hobiciler bu lafıma kızacak ama aç bırakmak balığın sindirim sisteminin toparlanmasını sağlıyor. Bağırsakları temizleniyor, midesi boşalıyor. Bload dediğimiz hastalık bitkisel beslenen balıkların bağırsak uzunluğunun fazla olması ve sindirimi uzun sürede gerçekleştirmesi nedeniyle oluşuyor. 

Verdiğim bilgiler mutlak olarak bir demasoniyi bakmak için yeterli olmayacaktır. Araştırmaya devam edip demasoni hakkında yazılmış makaleleri okumanızı ve tür özelliklerine göre bilgi birikimi yapmanızı tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2010
İl: Bursa
Mesaj: 844
Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2011 19:24
[QUOTE=Gokhan_Tfln]Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bilgisizce yapılan bu hobi hangi tür balık beslerseniz besleyin başınızı ağrıtacak, balıklarınız ölecek, keseniz zarar görecektir. Takip etiğim kadarıyla bu balıklarla baya ilgilisiniz ve sıkı bir araştırma yapıyorsunuz. Ben 5 aydır demasoni besliyorum, 45 adet yavru aldım ve balıklarım daha 4-5cm. Size tavsiyem demasonilere büyük hacim sağlamanız elinizden geldiğince. 120lt akvaryumda 3 ayda tek bir kur bile göremezken 400lt akvaryumda balıkların ağzı boş kalmıyor diyebilirim. Akvaryumum 250lt 3 tür beslemeyi düşünüyorum 2e 8d dema 1e 3d mpanga 1e 3d saulosi..

-Dip çekimine özen gösterin (çok değil hafta 1 kere %20). Düzenli değişimle birlikte dip çekimi yapıyorum.
-Bitkisel ağırlıklı fakat haftada bir gün ve fazla olmamak koşuluyla hayvansal proteinli (ya da benim yaptığım gibi üç günde birer öğünde hayvansal proteinli) yemlerle besleme yapın.  Sürekli bitkisel ve haftada bir kez canlı yem vermeyi düşünüyorum bununla ilgili birazdaha araştırmalar yapıcam.
-Yem çeşitliliği arttığı takdirde balıkların daha mutlu olduğu her hallerinden belli oluyor. Maddiyat sorun olduğu için yem çeşidini bu kadar bile tutabilceğimi sanmıyorum fiyat araştırıyorum :(
-Akvaryum suyuna çeşitli ilaçları hastalık olmadığı sürece karıştırmayın (bir su ürünleri mühendisi arkadaşımın tavsiyesidir. Balıklar kolay tolere şartlara alışınca en küçük bir zorlukta ölüyor). Karantina tankımda ilaç kullanıyorum ve ilaç benim için en son çare.
-Balıklarınızı haftada bir gün aç bırakın. Bazı hobiciler bu lafıma kızacak ama aç bırakmak balığın sindirim sisteminin toparlanmasını sağlıyor. Bağırsakları temizleniyor, midesi boşalıyor. Bload dediğimiz hastalık bitkisel beslenen balıkların bağırsak uzunluğunun fazla olması ve sindirimi uzun sürede gerçekleştirmesi nedeniyle oluşuyor.  Bununla ilgili bir çok yazı okudum bir kaç kişiyle görüşüp görüşleriyle bunu uygulamayı düşünüyorum.

Verdiğim bilgiler mutlak olarak bir demasoniyi bakmak için yeterli olmayacaktır. Araştırmaya devam edip demasoni hakkında yazılmış makaleleri okumanızı ve tür özelliklerine göre bilgi birikimi yapmanızı tavsiye ederim. 12 gündür sıkı bir çalışma oldu emin olabilirsiniz :) Ama daha öğreniceğim çok şey var özellikle yem fiyatları ve yem çeşitleri konusunda hiç bilgim yok diyebilrim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim uygulayacağımdan ve ''bol bol araştırma'' yapıcağımdan emin olabilirsiniz =)
[/QUOTE]

Vermek istediğim yemler bunlar diyorum ama hiç bir  fiyat bilgim yok açıkçası acaba alabilrmiyim filan hiç bilmiyorum bir şekilde yem konusunu halledip akvaryumu hazırlayıp balıklarımı ekliyerceğim zaten.


new life spectrum cichlid formula  
*Sera flora ,
*NLS chiclid formula,
*TETRA PRO VEGATABLE!!! ,
*Daınıchı vegıe fx 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gokhan_TflnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Mugla
Mesaj: 80
Gokhan_TflnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2011 21:10
[QUOTE=Emre ÜSTÜNTAŞ.] [QUOTE=Gokhan_Tfln]Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bilgisizce yapılan bu hobi hangi tür balık beslerseniz besleyin başınızı ağrıtacak, balıklarınız ölecek, keseniz zarar görecektir. Takip etiğim kadarıyla bu balıklarla baya ilgilisiniz ve sıkı bir araştırma yapıyorsunuz. Ben 5 aydır demasoni besliyorum, 45 adet yavru aldım ve balıklarım daha 4-5cm. Size tavsiyem demasonilere büyük hacim sağlamanız elinizden geldiğince. 120lt akvaryumda 3 ayda tek bir kur bile göremezken 400lt akvaryumda balıkların ağzı boş kalmıyor diyebilirim. Akvaryumum 250lt 3 tür beslemeyi düşünüyorum 2e 8d dema 1e 3d mpanga 1e 3d saulosi..

-Dip çekimine özen gösterin (çok değil hafta 1 kere %20). Düzenli değişimle birlikte dip çekimi yapıyorum.
-Bitkisel ağırlıklı fakat haftada bir gün ve fazla olmamak koşuluyla hayvansal proteinli (ya da benim yaptığım gibi üç günde birer öğünde hayvansal proteinli) yemlerle besleme yapın.  Sürekli bitkisel ve haftada bir kez canlı yem vermeyi düşünüyorum bununla ilgili birazdaha araştırmalar yapıcam.
-Yem çeşitliliği arttığı takdirde balıkların daha mutlu olduğu her hallerinden belli oluyor. Maddiyat sorun olduğu için yem çeşidini bu kadar bile tutabilceğimi sanmıyorum fiyat araştırıyorum :(
-Akvaryum suyuna çeşitli ilaçları hastalık olmadığı sürece karıştırmayın (bir su ürünleri mühendisi arkadaşımın tavsiyesidir. Balıklar kolay tolere şartlara alışınca en küçük bir zorlukta ölüyor). Karantina tankımda ilaç kullanıyorum ve ilaç benim için en son çare.
-Balıklarınızı haftada bir gün aç bırakın. Bazı hobiciler bu lafıma kızacak ama aç bırakmak balığın sindirim sisteminin toparlanmasını sağlıyor. Bağırsakları temizleniyor, midesi boşalıyor. Bload dediğimiz hastalık bitkisel beslenen balıkların bağırsak uzunluğunun fazla olması ve sindirimi uzun sürede gerçekleştirmesi nedeniyle oluşuyor.  Bununla ilgili bir çok yazı okudum bir kaç kişiyle görüşüp görüşleriyle bunu uygulamayı düşünüyorum.

Verdiğim bilgiler mutlak olarak bir demasoniyi bakmak için yeterli olmayacaktır. Araştırmaya devam edip demasoni hakkında yazılmış makaleleri okumanızı ve tür özelliklerine göre bilgi birikimi yapmanızı tavsiye ederim. 12 gündür sıkı bir çalışma oldu emin olabilirsiniz :) Ama daha öğreniceğim çok şey var özellikle yem fiyatları ve yem çeşitleri konusunda hiç bilgim yok diyebilrim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim uygulayacağımdan ve ''bol bol araştırma'' yapıcağımdan emin olabilirsiniz =)
[/QUOTE]

Vermek istediğim yemler bunlar diyorum ama hiç bir  fiyat bilgim yok açıkçası acaba alabilrmiyim filan hiç bilmiyorum bir şekilde yem konusunu halledip akvaryumu hazırlayıp balıklarımı ekliyerceğim zaten.


new life spectrum cichlid formula  
*Sera flora ,
*NLS chiclid formula,
*TETRA PRO VEGATABLE!!! ,
*Daınıchı vegıe fx 
[/QUOTE]

Emre kardeşim.
Bursa büyük bir şehir. Hiç gezme imkanım olmadı ama akvaryum imkanları bakımından benim yaşadığım Marmaris'e oranla çok daha gelişmiş olduğunu tahmin etmek zor değil. Yem alımı konusunda yapacağım tavsiye kaliteli bir dükkana gidip açık yem alman. Kova yemler daha uyguna geldiği için satışı da daha uygun oluyor. Az miktarda çok çeşit yem alabilirsin. Ben 8 çeşit bitkisel yemi karıştırdım. Hepsini de kovalarını görerek Denizli'den aldım. 50 TL ye aldığım yemin yanında 60TL ye sera flora aldım 1LT ve balıkların protein ihtiyacını karşılamak için 25TL ye Nls C.Formula aldım. Toplamda baktığın zaman 135TL tutarında yem aldım. 23 balık besledim 1 hafta önceye kadar şu anda sayıları 13e düştü ve yemin hala yarısından fazlası duruyor. 
Gereksiz fazla yemleme yapmadığın sürece ki bu balıklarının sağlığı ve akvaryumun su kalitesi açısından önemli az bir yem masrafıyla balıklarını bakabilirsin. Bir de besleyeceğin türler birbiriyle uyumlu türler, lakin Demasoni ve saulosinin yanına üçüncü bir tür sokmanı tavsiye etmem. Ne kadar kalabalık nüfus ve tür balıkların üremelerini etkiliyor. Balıklarına eğer üreyecek ortam sağlarsan zaten yemi dert etmene gerek kalmaz, verdikleri yavrularla tüm masraflarını karşılayacaklardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2010
İl: Bursa
Mesaj: 844
Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2011 21:26
Gökhan abi çok güzel yazmışsın zevkle okudm. Tabi ki sizin bahsettiğiniz fiyatlar benim için biraz yüksek :/  Bir şekilde bu yem olayını çözmem gerekicek. Bişi ler bulmaya çalışıcam teşekkür ederim.

Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gokhan_TflnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Mugla
Mesaj: 80
Gokhan_TflnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 09:00
[QUOTE=Emre ÜSTÜNTAŞ.]Gökhan abi çok güzel yazmışsın zevkle okudm. Tabi ki sizin bahsettiğiniz fiyatlar benim için biraz yüksek :/  Bir şekilde bu yem olayını çözmem gerekicek. Bişi ler bulmaya çalışıcam teşekkür ederim.

Saygılar..
[/QUOTE]

Emre kardeşim.

Bu bahsettiğim yem paraları ve zaman 5 aylık periyod. Aylık 10TL bile tutmuyor yem parası ve aldığım yemler uyduruk markalar kalitesiz yemler değil. Eksik bilgi yazmışım o yüzden gözünü korkuttum sanırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2010
İl: Bursa
Mesaj: 844
Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 10:48
[QUOTE=Gokhan_Tfln] [QUOTE=Emre ÜSTÜNTAŞ.]Gökhan abi çok güzel yazmışsın zevkle okudm. Tabi ki sizin bahsettiğiniz fiyatlar benim için biraz yüksek :/  Bir şekilde bu yem olayını çözmem gerekicek. Bişi ler bulmaya çalışıcam teşekkür ederim.

Saygılar..
[/QUOTE]

Emre kardeşim.

Bu bahsettiğim yem paraları ve zaman 5 aylık periyod. Aylık 10TL bile tutmuyor yem parası ve aldığım yemler uyduruk markalar kalitesiz yemler değil. Eksik bilgi yazmışım o yüzden gözünü korkuttum sanırım
[/QUOTE]


Gözümü öyle bir korkuttun ki abi ofs :D İİ tamam bakalım ben bir şekilde hallederim  ayda 10 tl bişi değil :) Bilgi için teşekkür ederim abi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2010
İl: Bursa
Mesaj: 844
Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2011 13:05
Akvaryumun kurulumu için hazırlıklar başladı. Mdf kestirdim ve babam kendisi yapıcak kesmesi için söyledim. Bu hafta içinde  resimler gelicek büyük ihtimal ve artık araştırmalarımı bir araya getirip derleyip toplıyacağım herşey  daha yeni başlıyooor :) Akvaryumumu paylaşıp beraber kuracağız yardım edersiniz dimi yorumlarınızla =)

En geç bu hafta içi mdfler kesilmiş halde elime gelecek. Kusura bakmayın uzun sürdü fakat aklınızda bulundurun bir öğrenciyim ve harçlıklardan 3-5 biriktire biriktire oluyor bu işler aileden destek yok. Beklemelerden dolayı özür dilerim. Fotoları  paylaşıcam bol bol :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tugay33Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2011
İl: Içel
Mesaj: 556
Tugay33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 15:35
Hadi hayırlısı bakalım yardımcı oluruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir