Demasoni akvaryumum...


TrophZeusÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 593
TrophZeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 12:56
Fotoğraf:
]





Boyut (cm):Standart 1 m

Kapasite (litre):120 lt

Canlılar:Demasoni olacak inşallah :)

Akvaryum Bakımı:Aylık %30 su değişimi,dipçekimi vs vs


Kullanılan Yemler:Bitkisel ağırlıklı kaliteli yemler

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Metilan mavisi,kaya tuzu,deepfix fishtavit

Bu işe 1 hafta önce atıldım,açıkçası bu akvaryum kurma işini yaparken ne besliyeceğim konusunda en ufak bir fikrim yoktu,daha önceleri 80 cm tankta japon beslemiştik babamla, ozamanlar bebeydim tabi,babamın en sevdiği bebekyüzü ölünce başlarım akvaryumunu makvaryumuna deyip kaldırmıştı.Kolay değil tabi 4 yıl bebeği gibi baktığı büyüttüğü bebekyüzü ölmüştü artık,herneyse.
Kurulumu yaparken tecrübesizliğinde vermiş olduğu hatalar aldıbaşını gitti,kumu yıkamadan koymak gibi    Sağdan soldan aldığım bilgiler ve sitedeki araştırmalarım sonucu bu işin öyle göründüğü gibi kolay olmadığını farketim,ilk önce sitedeki havuzdan artan güzel taşları toplayıp güzelce yıkadım ve bir taş dekor yaptım kendi çapımda,beğenmedim bozdum tekrar yaptım en sonunda hoşuma giden bir dekor oluşturdum.
Balık seçimine gelince uzun araştırmalar sonucu demasoni,mavi imparator ve frontosa arasında geldim gittim ve en son demasonide karar kıldım,bakımının zor olması biraz beni düşünceye sevk etti ama güzelliği karşısında bunu gözardı etmek pekte zor olmadı.Eksiklerim elbette var siz söylemeden ben belirteyim mavi bir arkafon ve dış filtre gibi sizinde tavsiyelerinizi bekliyorum.Herkese saygılar,sağlıklı balıklar.

Dipnot:Hayatımda hiçbir işi yaparken bunun kadar zevkle yaptığımı hatırlamıyorum.Bütün zahmete değdi bence...


elmariachi2012-09-10 13:00:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YakupStarÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2011
İl: Aksaray
Mesaj: 46
YakupStarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 13:05
Merhaba,  öncelikle renga renk taşların görünsütü ve akvaryumadaki saksılar gözü rahatsız ediyo. Bence de bi an önce arka fonu tek renk yapın. Benim kendi zevkim beyaz renk kum hiç bir zaman hoşuma gitmedi gitmiyoda. Benim düşüncelerim bunlar, saygılarımla... YakupStar2012-09-10 13:11:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 13:55
Aylık % 30 yerine haftada bir % 25 dip çekimi yapın.Ayrıca gereksiz yere metilen mavisi diğer ilaç gibi kimyasal şeyler kullanmayın çok zararlıdır zararlı bakterilerin yanında onlardan çok çok daha fazla olan yararlı bakterileride öldürür.Kaya tuzunuda 50 litreye bir çay kaşığından fazla kullanmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TrophZeusÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 593
TrophZeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 14:07
Arkaplandaki renkler için görüşümüz aynı ama akvaryumdaki küp bildiğiniz üzere üreme için konulmuş yerinden dolayı bir sıkıntı varsa ne şekilde koyabilirim?
Dipçekimi elbette önemli ama demasoniler biraz hassas balıklar kolayca strese girebildiklerini okumuştum bu yüzden fazla rahatsız etmemek adına böyle birşey yazdım konuya,kimyasallar konusunda ise mantıklı bir tespit sadece akvaryumu ilk kurduğumda 20 damla metilan koydum onun haricinde kaya tuzu bile koymadım sizce gerek varmıdır.? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir