Demasoni için akvaryum hazırlama


seagullÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 12
seagullÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 02:26
Merhaba 100x40x50 lik bir akvaryumda demasoni beslemek için

1- ne tip bir ışıklandırma yapmalıyım (bir sıra mavi, bir sıra beyaz led ışıklandırmam var, bunları gralux ile değiştirmem şart mıdır?)

2- Akvaryum kumum ne olmalı? halen eski akvaryumda kullandığım kahverengi fırınlanmış dekoratif kum uygun mudur? değilse ne tip bir kum gerekli

3- Kurulumda şebeke suyunu 1-2 hafta akvaryumda boş olarak dış filtre ile kullanacağım bir miktar kaya tuzu ilave edeceim, uygun mudur? şebeke suyundaki klor vs gibi kimyasallar bu yolla uçar mı, ek bir kimyasal kullanmama gerek var mıdır? Bu suyun Ph si demasoni için elverişli midir?

4- dekorasyon için 4 delikli bir lav kayası aldım. Bunun dışında 2 tane mango köküm var. Kayalık olarak denizden alacağım taşlar uygun mudur(bunları 1-2 hafta düzenli olarak şebeke suyu ile yıkasam üzerindeki deniz tuzu gider mi) ya da hayvanların bir yerlerini kesmemesi için yuvarlak dere taşı mı almalıyım?

sorular fazla oldu, veya benim  unuttuğum yapmam gereken başka bir düzenleme var mıdır? Son olarak bu tür yerine tanganika red rainbow kasanga yetiştirmek istesem bu akvaryum ona uygun mudur? cevap ve önerileriniz için şimdiden çok teekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertTurkmenÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 605
MertTurkmenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 03:38
1- Led lambayı bende kullanıyorum sorun yaşamadım.kullanabilirsin tasaruflu da olur.
2-Silis sarı veya beyaz kum koy bence. Çünki balıklarını daha net görebilirsin.Fikir.
3-Suyu 2-3 gün dinlendir içine az biraz yem at baktireler üresin kaya tuzunu ilave et klor gittiğini gözle görünce balıkları yerleştir.
4-Ciklet akvaryumunda bitki beslemek hatadır çünkü ziyan edersin onlar koparıp atar. Denizden aldığın ovaltaşlar kayalar gibi uraşmana deymez. mavi mercan gibi yada bildiğin kayalık tarzı dekor yapmanı öneririm. nekadar yıkarsan yıka deniz tuzu kalıyormuş.
Kırık su testisi gibi seramikler var 2 adet max.3 adet ondan ekle.
kayalıkları çok sıkı tutma aralarda geçebilcek yerleri olsun bi köprü gibi yapman tavsiye.
Demosoni hoş balıktır izlemek keyif vericektir.
Benden bu kadar
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seagullÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 12
seagullÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 14:55
Ankara dışında olduğumdan mesajı ancak okuyabildim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Işıklandırma olarak 1 sıra mavi bir sıra beyaz led var, umarım yeterli olur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertTurkmenÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 605
MertTurkmenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 18:21
Balıkların uyumasını engellemek için yeter bence. Bende kullanıyorum hem fazla elektirk harcamıyor tassaruf ediyorum hemde göz almayan bir ışık. bende mavi beyaz kullanıyorum 1 er metre olarak ikiside

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

coryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2006
İl: Burdur
Mesaj: 2035
coryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 19:59
İsmail Bey merhabalar bende benzer bir proje için çalışıyorum bende tavsiyerim:
 
1)Mbuna türlerinin doğal ortamlarında kayalık bölgelerde yaşadığını düşünürsek kuvvetli bir ışıklandırma sakıncalı olacaktır.Bu bakımdan kuvvetli olmayan bir ışıklandırma kullanmanızı tavsiye ederim.
2)Demasonilerin dahil olduğu mbunalar kumu taşıyarak kendilerine saklanma alanları oluştumakta ustadırlar bu bakımdan ince taneli kum seçmenizi öneririm.Ben midye kırığı serdim ama bu düşünceden vazgeçip bugün 0-1 mm silis kum siparişi verdim.Midye kırığıyla sağlamak istediğiniz sertliği bu üründen bir miktar dış filtrenize uygun bir şekilde koyarak oluşturabilrisiniz.
3)1-2 haftalık süreçte sudaki klor sirkülasyon sayesinde ortadan kalkacaktır.Bu anlamda sadece kaya tuzu kullanabilirsiniz.Ölçek olarak 23 litreye 3 çay kaşığı kaya tuzu idealdir.
4)Kendi fikrimi sorarsanız delikli Antalya Kayalarının malavi gruplarında kullaılmasından yana değilim.Yuvarlak hatlı kayalardan oluşturacağınız tüneller seiri onları fazlasıyla mutlu edecektir.Bu bakımdan denizden aldığınız yuvarlak hatlı kayaları 1-2 gece dezefektan ve kaya tuzu çözeltisi içeren sıcak suda bekletmeniz yeterli.
 
 
Sağlıklı Balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir